Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Slovensku tiež ceny vyrástli nahoru, pizza, čo stála pred krízou 5.50 stojí 10.50 atď...

0 0
možnosti
Foto

Dnes mi v diskuzi pod mým blogem jistá paní Jandová napsala, že pro průměrného Čecha není pobyt na Lipně problém. Nebo vlastně ne, to myslím napsal pan Martin Irein...

3 0
možnosti

Pokud se jako pobíratel mírně nadprůměrného důchodu mohu považovat za průměrného Čecha, musím potvrdit, že dovolená kdekoliv v Česku pro mne není problém.

5 1
možnosti
Foto

Josefe, dietka, rohlík a k tomu kousek sejra ze sámošky.

Obecně platí, že jde o zákon poptávky a nabídky. Pakliže je někdo ochotný vysolit za 4 běžný obědy 2 litry, budiž. Já tyhle hospody míjím obloukem. Jsem celkem schopen odhadnout, kde mi uvaří dobře za odpovídající cenu. Ale jinak jsem se docela pobavil.

A na závěr - jako tramp jsem jezdíval do Oderských vrchů, přestup byl v Suchodle nad Odrou a v nádražní restauraci byl smažák za 6,60 Kčs. A byl skvělý, s hranolkama a tatarkou. Vždy po "trampské dietě" bodnul jako hrom.

11 0
možnosti
Foto

Já smažák miluju, ale spíš hermelín, než eidam.

A kolikrát se mi stalo, že jsem pročítala nabídku jídel odshora dolů a 2x zpět a nakonec se rozhodla pro smažák.😀 Prostě jsem na něj měla chuť.

4 0
možnosti
PB

..... avizovat to mužou, ale KDO(?) za to takovou harpunu vypálí

0 1
možnosti
Foto

J20a68n 37Š87i59k

2. 8. 2023 13:03

Mě ty hranolky tak nešokují, je to sice bomba, ale taky záleží na hospodě, lokalitě, obsluze, klidně ať to tolik stojí někde, kde to bude TOP a kde jsou vysoké ceny na všechno. Už při vstupu tak člověk zjistí, jestli na návštěvu má nebo ne, jen se obávám, že to není tento případ. Z čeho omdlévám je ta kohoutková voda. Třeba v takové Anglii, i v té nejhorší pajze, stojí džbán na stole. Chápu, že nealkonápoje jsou drahé, ale voda....Jo, je čím dál vzácnější, ale 150 Kč? Díky za hezký článek. Krásný den

13 0
možnosti

Nedávno jsem tam byl. Jsou tam i hospody, kde se dobře najíte a napijete za (i na Č.Krumlov) akceptovatelnou cenu. Jedna taková velice příjemná je s terasou na břehu Vltavy (název začíná na B).

2 0
možnosti
Foto

Krumlov je dlouhodobě vyhlášený nepoměrem cena / výkon bohužel... Ještě, že to bereš Josefe s humorem a dokážeš pobavit i ostatní :)

16 0
možnosti
JP

S napětím jsem čekal, co sem, Filipe, napíšeš jako odborník ty. Jinde tady píšeš, že u svíčkové (šípkové) je marže minimální a je to vyrovnáváno vyšší marží u jiných jídel. Ale za necelou tisícovku jako na Lipně by ses do luxusní marže asi vešel, ne. Jinak dobrá zpráva, že hranolky s kečupem v Plzni za 259 asi ještě nejsou.

1 0
možnosti
RP

Byla jsem v Č. Krumlově v době Covidu, ceny byly tenkrát docela přijatelné. Přestali k nám jezdit Čiňané a Rusové kteří nešetřili, kdežto turisti ze západu už nejsou tak rozhazovační a stále jich není tolik. Takže co jiného zbývá restauracím, nasadit někdy až trapné vysoké ceny a ať se Češi prohnou... Usměvné je, že děti milují hranolky s kečupem mnohdy je to jejich přáni na oběd a stačí jim to. A teď řekněte dítěti, že je za tu cenu nekoupíte když i ono ví z domova že to není žádné luxusní jídlo.

2 0
možnosti
IL

A nastane doba jako za našeho mládí: mezi dva chleby řízek a do ruky kyselou okurku a šupky na výlet.

15 0
možnosti
OS

Ta doba už nastala. A co víc, mám pocit, že ten doma usmažený řízek a okurka ze zahrady jsou daleko chutnější, než některé přesolené a chutiprosté výtvory předražených turistických hospod. Ale ne všude. Někde jinak chutné jídlo zhořkne jen při pohledu na cenu. A někde, považte, najíte se v klidu, s rychlou a příjemnou obsluhou. A za ceny, ke kterým rádi dáte i nějaké to dýško. Zaplaťpámbůh.

0 0
možnosti
Foto

Josefe, skvělý blog, moc jste mě pobavil!!! A Marťani votročící na vorloji, to je na koláž roku!!! Děkuji za skvělou zábavu.

7 0
možnosti
JP

Díky, Zdeňko. Marťani na orloji mi nevaděj, jen ti na magistrátu, maj tam hnízdo.

0 0
možnosti