Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pokud budou bezhotovostní platby anonymizovány, potom klidně, ale pokud hrozí, jako že hrozí, že třeba zdravotní pojišťovny budou šmírovat, kolik sním cukru nebo bůčku, potom musí zůstat platba hotovosti zachována jako základní právo.

5 2
možnosti
PD

P58e66t63r 95D86r54a68p64a75l

23. 7. 2023 20:02

Jak pojišťovna zjistí, že jsem to sežral já a ne manželka? To jsou opravdu zoufale argumenty

6 0
možnosti
Foto

V občanském zákoníku bývalo, že kdo poskytuje nějakou (placenou) službu, musí (zákazníku) umožnit, aby ji uhradil. Tak, co s tím?

7 0
možnosti
ZH

Chybná úvaha.

O nacistickém Německu je známo, že vyhlazovalo Židy. Nepřátelství vůči nim se začalo projevovat brzy po nástupu nacistů k moci. Jak se Němci dozvěděli, kdo je Žid? No z toho, že se Židé ke své příslušnosti hlásili. Proč by se nehlásili v demokratické (před nacisty) zemi, že? Jenže ouha, demokracie skončila a nastal teror.

Kde berete jistotu, že se nevrátí nějaká podoba totality? Ona se totiž plíživě vrací a občané jsou státem šmírováni čím dál víc. Pokud po sobě zanecháte jakoukoliv digitální stopu, stát má šanci se k ní dostat. Tím spíš, pokud je ta stopa bankovní, tam se neskryjete za žádnou anonymitu, pokud si stát usmyslí, že chce mít přístup nejen do vašeho podnikatelského účtu (už dlouhá léta má), ale i do soukromého.

Takže já jsem zásadně proti EET (tomu babišovskému), protože stát šmíroval on-line chování obchodníka. Z naprosto stejného důvodu jsem i proti rušení hotovostních plateb. Kartu používám, ale používám i hotovost, vždy dle osobního uvážení.

17 2
možnosti
LV

Stát šmíroval chování obchodníka a provozovatel EET kas chování zákazníků.

0 2
možnosti
PV

P60a78v49e97l 35V89é50b14r

23. 7. 2023 19:16

Pokud se přejde na výhradně bezhotovostní platbu, dává to státu absolutní moc nad finančními toky, které mohou kdykoliv kdekoliv zarazit. Někdo se znelíbí státu - a ejhle, ani chleba si nekoupí.

je to všechno o velkém bratru a snahou státu o sledování všeho na kterékoliv úrovni. Jistě, platit bezhotovostně je pohodlné, ale musí být zachována platit i hotovostně, i když třeba tato možnost nebude příliš často využívána.

11 1
možnosti
PZ

znáte slova bankovní a tajemství? Nebo Vy máte nějakou státní banku, která Vám k účtu vydala platební kartu?

1 4
možnosti
Foto

Jeste je tady jeden aspekt proti bezhotovostnim platbam. Lide, kteri jsou v insolvenci, maji casto "neoficialni" prijmy v hotovosti, protoze z uctu by jim to bylo sebrano. Ti se tudiz bezhotovostnim platbam brani. Za clanek karma

4 4
možnosti
MB

Jo. A po městě jezdí černá sanitka :)

Kolik lidí v exekuci takhle reálně funguje? To je naprosto marginální číslo.

0 0
možnosti
MK

Psal jset to tu už několikrát, takže to jen zopakuji:

Obchodník má právo si zvolit způsob úhrady. Zákazník má právo si zvolit obchodníka. Takhle jednoduché to je.

19 0
možnosti
PD

P92e76t31r 18D27r79a72p79a38l

23. 7. 2023 19:12

Pokud zákon stanovuje povinnost přijímat hotovost,tak tu možnost nemá.

0 0
možnosti
Foto

Stát by neměl ani přikazovat, ale ani zakazovat jaké peníze a v jaké podobě je chtějí lidé používat.

Já bych například platil nejraději přes lightning network Bitcoinem.

2 0
možnosti
OF

Slyšeli jsme jednu stranu. Skoro jako slovo boží. A co staří lidé ?

Někteří nemají ani konto, ani kartu. Ztratit stovku se dá přežít.

Ztratit kartu se dá také přežít. Ale je v tom rozdíl.

5 1
možnosti
PD

P62e26t82r 74D63r94a64p92a22l

23. 7. 2023 18:36

Někteří nemají ani konto....a jak platí poplatky, každý měsíc se složenkou na poště? Konto má i má 90leta matka a platí všechno z uctu

2 0
možnosti
  • Počet článků 1315
  • Celková karma 32,72
  • Průměrná čtenost 2990x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.