Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Problém Ševčíka není, že je bývalý komunista, ale že je současný proruský dezolát. Takoví v roce 1968 pomáhali okupačním vojskům a když se prach usadil, vynořili se na lukrativních místech na okresních či krajských stranických sekretariátech a na podobných pozicích, kde kolaborovali se sovětskými okupanty.

29 9
možnosti
JT

J70i70r17i 50T89i22c29h66y

27. 6. 2023 15:27

Pro takoveho Polaska je to jasne, staci nekoho oznacit desolat a ma samozrejme pravdu.

5 10
možnosti
Foto

J81o89s59e93f 45B96á40r52t82a

27. 6. 2023 11:08

Za Ševčíkova působení ve funkci děkana Národohospodářské fakulty se tato v různých hodnoceních (např. hodnocení Hospodářských novin nebo časopisu Týden) stala dlouhodobě nejúspěšnější ekonomickou fakultou v ČR.

Dle databáze publikační činnosti VŠE má Ševčík přibližně 300 publikačních záznamů. Z toho 4 články jsou v časopisech s impakt faktorem (The Columbia Journal of World Bussiness, Politická ekonomie). Dále publikoval přes dvě desítky článků v recenzovaných časopisech a zhruba stovku článků v denním tisku. Je autorem nebo spoluautorem třiceti monografií a více než desítky vysokoškolských učebnic a skript.

13 19
možnosti
Foto

Když polovina článku je opět únavně doslovná citace toho, co si každý mohl už dávno přečíst, tak měl pan Bartoň citovat i výsledky hlasování akademického senátu. Výrazně by si tak ušetřil práci.

21 2
možnosti
Foto

Pan autor se musí spolusoudruha zastat, i kdyby si měl ostudu uříznout.

Platí: komunistu nedělá legitimace, ale rudý mozek.

29 16
možnosti
JD

Tuhle poučku vytáhl uliční výbor jen proto ,aby legitimizoval Pávka Pavla.

U Babiše prosté členství vadilo i Dvořákům!

10 7
možnosti
HH

Ševčík není odvolán kvůli jeho politickým názorům či jeho agresivnímu chování, ale kvůli tomu, že nikde nepublikuje (neumí anglicky, což je u docenta opravdu ostuda) a za jeho vlády je fakulta před rozpuštěním s nejhoršími výsledky mezi zbytkem školy...fakticky ji přivedl ke klinické smrti...

31 13
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
23 8
možnosti
OP

By mně zajímalo jak se autorovi líbilo na katedře ML. když tak na to dojemně vzpomíná.

12 6
možnosti
JH

J88a55n 94H58r69u60b52e93š

27. 6. 2023 10:35

Ta věta sice nebyla zrovna nejlépe zformulovaná, ale kdybyste četl trochu pozorněji, došlo by Vám, že na fakultu nastoupil jako student, ne jako pracovník katedry ML.

11 3
možnosti

Tady nejde o to, co je Ševčík "bývalý", ale o to, že se chová jako ošípané.

11 4
možnosti
OD

Chucpe dne - pán, který v roce 1970 nastoupil, jak sám píše, na Katedru ML, si dovoluje soudit komančství druhých.

Hmmmm..

Je interesantní, jak rudá knížka prezidenta vaří krev nejvíce těm, kdo ji sami v kapse nosili. To bude ta česká závist - šupák jeden, voni ho vomilostnili a zvolili a my, pěšáci normalizace, dostaneme zase pendrek. Ten před tím jí nosil ve "správných časech", toho před ním tam nechtěli, i když doufal a tomu jedinému, který se neráchal v tom rudém kbelíku, tu jen spíláme, že.

Bejt poslušná normalizační nula se nevyplácí, ono je to s jedním vleče celý život. Jednou nula, pořád nula.

A tak se nevýznamný bloger zastane nevýznamného ekonoma, který se zesměšnil na tribuně s nevýznamnými politiky.

Outsider waltz. Apačů.

Ona mezi Husákem a "jeho dětmi" leží ve stínu toho příkopu ještě generace Ševčíkových svazáčků - příliš mladých ke korytu, příliš starých na revoluci, protože už byli rudí. Oni se tak dlouho chystali, že je předběhla doba a od roku 89 jsou tak nějak "navíc".

16 8
možnosti
Foto

Já rudou knížku v kapse nenosil. Na to jsem příliš mladý. A rudá knížka v kredenci našeho nového prezidenta mě vlastně také nijak zvlášť netrápí. Ale co mi vadí hodně, je ta licoměrnost. Jednoho by novodobí svazáci nejraději pověsili na kandelábr, protože byl komunista a neustále o tom melou a u druhého to nevadí. A jazyk by si zlomili, aby se z té licoměrnosti nějak vylhali. A ono to prostě nejde.

5 3
možnosti
JK

Víte, proč mají univerzity ošetřeny akademickou svobodu speciálním zákonem určeným jen pro ně? Aby jim do toho nekecal někdo, kdo tomu rozumí jak koza petrželi.

10 9
možnosti
OD

Bouře ve sklenici vody....

1. Volba a odvolání akademických hodnostářů je plně věcí orgánů vnitřní samosprávy, děkana a senátu. To je ze zákona. Takže, ať už fandíme tomu či onomu, víc nám do toho nic není.

2. Ševčík není odvoláván za prohřešky na akademické půdě, ale za mnohá extempore na veřejnosti, z nichž konflikt s policií byl jen poslední kapkou v poháru trpělivosti.

3. Ševčík je člověk, který sice od 80. let učí na VŠE a od roku 1989 opakovaně způsobuje zvedlá obočí v oboru, protože NIKDY nevyprodukoval jakoukoliv národohospodářskou studii, přestože řídí celou fakultu. Nikdy nebyl členem jakékoliv odborné komise či rady, nemá žádnou zásadní tezi, on se místo toho soustředí na domovní politiku s jediným výsledkem - přežitím ve funkci s neměřitelnými výsledky práce. Pan ekonom, který v životě v praxi nepracoval, ničeho nedosáhl, nic nepřinesl.

Tomu se říká sociální parazit.

4. Pokud svůj tragikomický výstup u Muzea srovnává s Palachiádou, tak tu si pamatuji velmi dobře, takže panu Ševčíkovi navrhuji, aby se nechal na 12 hodin připoutat k topení na služebně Ve Smečkách a nechal do sebe kopat jakýmkoliv procházejícím policajtem, zatímco já za něj půjdu na aktiv mladých soudruhů s Miroslavem Štěpánem a rozhodneme tam, jestli Ševčíka jen vyhodíme, nebo jestli ho rovnou odsoudíme.

23 11
možnosti

Takže s rektorem Dvořákem jsou dlouholetí kolegové, když oba začali učit na VŠE v 80. letech.

4 1
možnosti
  • Počet článků 2669
  • Celková karma 30,54
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články