Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máme na to přísloví, proti gustu žádný dišputát. Můj oblíbenec je Phil Marlowe.

Vašek

4 0
možnosti
Foto

Vašku, to je dobrý výběr. Raymond Chandler psal Marlowa krásně. Vzpomínám, že jako první jsem s ním četla Vysoké okno.

1 0
možnosti
JG

Máte pravdu, taky je nemusím. Je tam zima, pošmourno a vlhko, lidi jsou na sebe zlí, rodinné vztahy mizerní a chlapi buď znásilňují, zneužívají nebo se aspoň dali na chlast.

2 0
možnosti
Foto

Jarmilko, krásně jste to shrnula .

1 0
možnosti
Foto

Kedysi som čítavala Dicka Francisa, jeho štýl písania sa mi páčila a ako dieťa keďže som mala rada záhady... tak Hickoka a Troch pátračov Obľúbený film môj je Sedem rokov v Tibete, Večne spievajú lesy a Jedz, modli sa a miluj ale záhady mám stále rada...

4 0
možnosti
Foto

Zdeni, mluvíš mi z duše.

A pak ještě nechci číst o týrání a zneužívání dětí, o masakrech v 2.svetove válce atd... Takže některé "bestsellery" do ruky nikdy nevezmu.

4 0
možnosti
Foto

Šárko, to máme naprosto stejně. Jako knihovnice musím mít přehled všemi kategoriemi, ale některé jen z anotací a letmého prolistování, protože nervy mám jenom jedny :-)

3 0
možnosti
Foto

Můj vkus týkající se detektivek je podobný jako ten Tvůj, Zdeňko. Přiznám se, že detektivky nemám v oblibě, i když na detektivní filmy a televizní seriály koukám. Ty severní vynechávám, nelibuji si v drsném sadismu, dávám přednost francouzskému seriálu Komisař Maigret - a tím pádem (v četbě) autorovi detektivek G. Simeonovi. Z těch našich starších detektivním filmům s R. Hrušínským, ale ty znám již všechny. ( Na dnešní dobu jsou zdlouhavé). Pěkný víkend, Zdeni. Díky za dobře napsanou úvahu. Karma.

2 1
možnosti
Foto

Mirečko, děkuji za milé pozastavení nad detektivkami. Já mám někdy období, kdy čtu jednu za druhou, pak si odpočinu u jiného tématu, ale po krátkém oddechu se zase ke své chvilce vyšetřování vrátím. Ano, pan Simeon psal svého komisaře parádně. Myslím, že dnes Maigreta znají spíše filmového, ale každému bych doporučila si alespoň jednu Simeonovu knihu přečíst.

3 0
možnosti
Foto

Precedentem budiž romantická situace, kdy autor nechá klesnout roztoužené milence v objetí do peřin a pak čtenáře podceňuje tím, že je pod duchnu nechá koukat.

Zdroj: https://zdenkaortova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802763

Velmi trefné, probuzení fantazie je přeci mnohem cennější. :-) Karma, Zdeni.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Jaroslave. Tak nahoďme hned ráno fantazii, třeba se nám něco z toho zhmotní. Nebo radši ne?

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za ten blog. Konečně jsem pochopil, proč "nezkousnu" ze severské školy ani pár stránek jako ukázku, když u mne propukne záchvat, že bych si mohl koupit nějekou tu severskou detektivku PRO POBAVENÍ - hahaha.

Kde jsou ty doby, kdy jsme "šíleli" nad drsnou školou Ed McBaina a jeho 87. revíru apod., že je to opčas "přes čáru". Ve světle severských i jiných detektivek to spíš působí jak románek pro žákyně dívčí školy (výjimečně nebudu genderově vyvážený).

Já osobně miluji E. S: Gardnera pod pseudonymem A. A: Fair a jeho sérii Lamb a Coolová. Málem došlo i na to, že jsem v 90. letech pro televizi mohl natočit první detektivku z této série a hádejte, koho jsem plánoval na roli Berty Coolové? Samozřejmě Helenu Růžičkovou! (Za tři dny by oslavila 87 let.)

3 0
možnosti
Foto

Tedy, psát po ránu bez překlepů, to mi moc nejde, pardon.

* nějakou (ADHD nepozornost)

* občas (bože to je ještě překlep a nebo už demence PP)

* A. A. Fair (moc rychlé prsty)

...

4 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 30,82
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik