Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdeničko, popsala si přesně moje pocity - někdy si říkám, jak ty hrůzy někdo vymejšlí?🤔 A už vidím třeba zrovna tebe, kdybys dostala za úkol vyprodukovat do knihy nějakej "super" mord 😂 Tebe, která určitě prosíš komára, ať jde sosat někoho jinýho, že ho jinak zabiješ... 😂😂

0 0
možnosti
Foto

To je tak krásně napsané, Zdeni. Vy umíte podat to, že se vám něco nelíbí, tak něžně a laskavě a přitom výstižně a trefně. To je opravdu dar. Jste velmi inspirativní a vaše psaní jedinečné. Děkuji, Zdeničko.

11 0
možnosti
Foto

Milá Ivi, tedy teď jste mě dostala a moc Vám za tak krásná slova děkuji.

To víte, někdy člověku kmitají prsty po klávesnici, že nestačí myšlenky krotit... a jindy to drhne a psaní skomírá od úvodu až po poslední řádek. Myslím, že to čtenář pozná, když se nezadařilo. A tak jsem vděčná, když během psaní cítím, že teď je to ono a jsem nedočkavá, jestli to někoho potěší.

A stejně nedočkavě vyhlížím i články těch, jejichž styl psaní je mi blízký a jsou mi prostřednictvím toho, o čem píšou, sympatičtí nejen jako autoři. Krásně jste se mi do této skupinky zařadila.

1 0
možnosti
Foto

Detektivky miluju! A nevadí mi ani ty poněkud naturalistické, protože si člověk při četbě něčeho napínavého až nervy drásajícího odpočine od běžných starostí. Já tedy ano. Co mě naopak dokáže otrávit, když se knížka tváří jako detektivka a až do strany 60 se tam řeší vaření, zahrádka, kdo s kým chodí a na pořádný zločin si člověk ještě musí počkat dalších dvacet stran!

Díky za příjemné čtení, Zdeni.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, Pavlí, já se až nehorázně ráda nechám knížkou unést. A máš pravdu, že někteří autoři dovedou nudit hned v úvodu. Nejradši fakt mám, když mě příběh vtáhne do děje hned

1 0
možnosti
Foto

Detailní popis, co kulka napáchala, jsem četla jen od Lékařů bez hranic. Možná proto, že detektivky moc nečtu.

3 0
možnosti
Foto

Klárko, já se do nich někdy tak ponořím, že se nemůžu odtrhnout a i ten spánek musí jít stranou .

1 0
možnosti
Foto

Detektivky čtu raději ty klasické, ale na severské filmy, či seriály se občas ráda podívám. Trocha napětí neuškodí. Ale nesmím být sama doma

2 0
možnosti
Foto

Jitko, jednou jsem psala o tom, jak v rodině naší tety sledovali napínavé detektivky. Bratranec se bál přímo v obýváku u televize a hlásil drsné okamžiky hlasitě do síně, kde se procházela a bála teta a ona ty informace posílala dál na terasu, kde kouřil strýc, který byl kardiak a toho napětí na něj bylo moc.

2 0
možnosti
Foto

Napadla ma tá legendárna hláška: "Zavři oči, brouku..." Ja si ju hovorím, keď sa dám niekomu moc vytočiť-rozčúliť

2 0
možnosti
Foto

No to je nádherný, Janko, to si musím taky začít v duchu předříkávat, když mě někdo vytáčí .

1 0
možnosti

-Myslím si, že to udělala lady Nepamatujusijaksejmenovala.

-Ale, Poirote, je to DÁMA!

-Myslíte si, Hastingsi, že dámy nevraždí?

-Dáma by se nenechala chytit.

U nás je asi pořadí Hercule Poirot, inspektor Klubíčko, Sherlock Holmes a pak za nimi směs Kalaš, Exner, Dalgliesh... Severskou detektivku jsem četla naposledy jako studentka na brigádě, byli to Sjowalová-Wahloo.

P.S. Jak se udělá přehlasované o? Podle návodu je na klávese s ň. Nemám klávesu ň.

3 0
možnosti
Foto

Já mám kromě Poirota ráda i slečnu Marplovou. Děkuji za pěknou ukázku .

Milenko, pro psaní písmen, která česká klávesnice nezná, zavítám vždy na internet, zadám např. jméno autora, ono se mi to objeví správně napsané, tak písmenko zkopíruji a použiji. Určitě to jde i jinak, ale tohle se mi osvědčilo.

0 0
možnosti

Na severské detektivky je nutno se dívat jako na novodobé pohádky. Ona byla dost drsná třeba i Božena Němcová - viz ukázka z její pohádky O zlatém kolovrátku:

" Tu ale sotva když přes práh kročila, popadly ji obě a Zloboha přichystaný nůž do ní vrazila. Nato jí uřezaly ruce a nohy, oči vyloupaly a tělo tak zohavené do lesa zanesly, oči však, nohy a ruce dobře schované s sebou do zámku vzaly, jsouce toho domnění, že by je kníže tak rád neměl, kdyby nebylo něco od předešlé ženy v domě. Zloboha oblekla Dobrunčiny šaty a s matkou z chaloupky odešla."

4 0
možnosti
Foto

Krása nesmírná byly taky dost morbidní pohádky.

6 0
možnosti
Foto

Mám to stejně, Zdeni

2 0
možnosti
Foto

Tak to jsem ráda, že mám v Tobě na čtení parťáka .

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS