Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lotyšský bloger "Na Ukrajině záleží" posbíral informace ohledně Kachovky. Z těchto informací vyplynulo, že ukrajinská armáda vytlačila z mnoha ostrovů v Chersonské oblasti ruské šváby a proto někdo vymyslel, že zvednou hladinu přehrady a pak nechají malým řízeným výbuchem uvolnit tolik vody, aby se ty ostrovy zatopily. Jak už to v Rusku bývá, přepočítali se.

3 1
možnosti
Foto

O těch ostrovech vím, je to docela dobře možné, i by to odpovídalo klasickému ruskému šlendriánu

2 1
možnosti

Jsem asi slepej, ale v tom odkazovaném článku žádná fotka zničeného Leoparda 2 na Ukrajině není. Je tam fotka tureckého Leoparda z kdoví odkud. Tam bylo původně něco jiného?

0 0
možnosti
Foto

Není volně dostupná, musíte si kliknout na první odkaz v textu. Military Watch Magazine.

0 0
možnosti

J93a67n 54R54á20ž

7. 6. 2023 17:36

Jako obvykle u blogů p. Červenky, Karma.

PS. Protržení Kachovské přehrady bude mít přímo katastrofické dlouhodobé důsledky nejen přímo na zaplavené území,ale názory lidí znalých poměrů v Doněcku a Záporoží ví jak životně důležitý i pro život na Krymu je kanál z přehrady. Tito lidé předpovídají, že tato událost změní k horšímu životní podmínky tamní fauny i flóry na desetiletí a možná dojde i na vylidnění celých oblastí, včetně Krymu. Dělat z této tragédie politikum považuji za zrůdnost.

Každý soudný člověk totiž ví, že primárním viníkem je Ruský agresivní vpád na Ukrajinu, ale o skutečné příčině protržení hráze lze v současnosti pouze spekulovat a ukvapené závěry jen dají podnět ke spekulacím a vzniku konspiračních teorií stejně jako tomu je v případě výbuchu North Streamu. Což nikomu nepomůže. Musíme vnímat především tragedii tamních obyvatel, a je jedno zda jsou rodilí Ukrajinci nebo Rusové. Trpět budou všichni stejně.

3 1
možnosti
Foto

Děkuji, pane Ráži. Ty záběry jsou děsivé na monitoru, na to jaké to musí být v reálu.

0 1
možnosti
Foto

Podle jiných zdrojů už bylo těch Leopardů zničeno nejméně 50. Protože - co nezvládne puška, to dokáže tužka.

5 1
možnosti

Dle mych informaci meli kontrlolu nad prehradou Rusove. Pokud tedy doslo k destrukci prehrady jejim prilisnym zatizenim, tak za to opet mohou Rusove, ze to vice nevypousteli.

Samozrejme je otazka, zda to udelali schvalne, z neznalosti, nebo proto, ze tam byly poskozene stavidla a jejich opravu nikdo neresil - kazdopadne mesice predtim uspesne prehradu vypousteli.

2 0
možnosti
Foto

Také se přikláním k variantě, že to udělal Kyjev, jako k nejméně pravděpodobné.

0 0
možnosti

Zasloužená karma

2 1
možnosti
Foto

Defenzíva bývá vždy o něco snažší než ofenzáva, s tím ovšem Ukrajina určitě pčítá, ztráty budou nevyhnutelné. Co je na tandemových střelách, kde se druhá, kumulativní nálož. propalí do věže hnusné, že posádka buď uhoří nebo si minimálně odnese těžké popáleniny. Jak říkám, válka je hnus, který by nikdo neměl zažít.

Vašek

7 0
možnosti
Foto

Bohužel je to tak, Putin by opravdu měl být souzen a někde doživotně na samotce. Díky, Vašku.

5 0
možnosti
Foto

J97a86n 22A59n45d22r41l62e

7. 6. 2023 14:42

pis, Jardo, pis

4 0
možnosti
Foto

Píšu, Honzo, píšu. Díky :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik