Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J65i49r73i 72C85i17z

8. 6. 2023 14:32

Temito logickymi zavery k hospodarske politice pod vedenim ODS a dnes NF v cele s "osvedcenouODS" jste byl zarazen na index "dezolat a neprizpusobivy". Pred casem jsem jen tak cvicne prepnul na PrimaN. a zrovna tam zajimave kecal jeden mlady chlapec z ODS (udajne jejich ekonomicky expert) a ten zacal svuj prispevek do diskuse slovy, ze CR patri mezi "nejvyspelejsi staty na svete"! Tak to jo, to tedy je opravdu povedeny "expert". Protoze pravidelne sleduji zpravodajstvi na ZDF prip. ORF je celkem jasne, proc je Nemecko asi druhy nejuspesnejsi stat na svete po USA. Ma totiz diky svym chytrym mozkum a nasledne ekonomickym moznostem stovky velmi efektivnich spolecnosti po celem svete, coz je asi velmi silny prinos do SR. Jejich firmy maji sidlo v Nemecku a ty podniky jsou jen montazni nebo vyrobni, podobne jako zde VW-Skoda. Obcas se ptam, kolik firem vedenych v CR ma montazni zavody nekde v levnejsich statech? Ani si nemusim odpovidat, naprostou 0 nebot nemame zadne chytre mozky. Miliardari typu Bakala, Kretinsky a dalsi podobni jsou jen kseftsmany, co ke vsemu prisli diky "privatizaci", a pak jen vybirali lahudky za pomoci svych kamaradicku z politicke sceny. Firmy samozrejme vedou v danovych rajich. Kalouska ani nepripominejte, ten zacal karieru jako "mlady krestan" v socialisticko-komunisticke NF pred r.89. Pak pokracoval v ruznych funkcich, obcas se ozral pred vystoupenim v Parlamentu, beztrestne zfackoval mladeho kluka, byl zapleteny do nejake rodinne rozepre ohledne bytu, padaky a ja nevim co jeste. V ruske Dume by byl opravdu hvezda prvni velikosti. Ted ovsem diky spratelenym novinarum rozdava ty svoje zvasty, jak by to resil on. Ve vyspele zapadni civilizaci by davno brucel v base, tady na vychode je mozne vse. Za vsechny problemy si muzem sami.

3 0
možnosti
Foto

Nějak vám z těch vašich úvah vypadlo, že jako stát dlužíme obrovské peníze. Tedy prakticky po celou dobu existence jsi výdaje ČR vyšší než příjmy a to i v dobách vysokého růstu.

Takže ano škrty nastoupit musí a ano v příznivém období měl být přebytek výrazně vyšší a měl sloužit k pokrytí části dluhů.

3 3
možnosti
Foto

Dosavadní nepříznivé hospodaření státu je meziročně negativně ovlivněno 100 miliardami korun navíc na rostoucí důchody a sociální dávky, kompenzace vysokých cen energií a více než dvojnásobné splátky především covidových dluhů. Takřka dvojnásobné jsou oproti loňsku také státní investice zejména na dopravní stavby a energeticky úsporné projekty. Nejpozději od poloviny roku se hospodaření státu výrazně zlepší díky dodatečným příjmům z dividend, evropských fondů a příjmům z neočekávaných zisků. Vláda také finalizuje jednání o konsolidačních úsporných opatřeních, z nichž mnohá bude možné aplikovat již na zlepšení vývoje letošního hospodaření.

5 7
možnosti

Zajímalo by mne, kdo ty kompenzace vysokých cen energií dostal ?

Burzovní ceny jsou výrazně nižší, než je onen vládní strop, takže žádný distributor si nedovolí dávat energie a plyn za ceny vyšší, než je tento vládní strop. Já tedy žádného takového neznám.

Nebo nás stát svými výroky tak trochu opět lakuje ?

2 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 875x
Kromě práva, které jsem vystudoval, se zajímám o politiku, filozofii, makro-ekonomii, sport, společenský vývoj.

Jednou budem dál (možná) - k tomu nám dopomáhej AGI, resp. CML. 

Seznam rubrik