Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Že všechno popřel Babiš mě nijak nepřekvapilo. On je dokonalý mikromanažer, který chyby nedělá. Že popřel i Fiala, je závažnější. Tím se bezpochyby zdiskreditoval u řady lidí.

Legrační bylo, jak Babiš několikrát opakoval, že Fiala nemá rád důchodce. Z Babišových argumentů pak zase jasně plyne, že on nemá rád děti. Protože ty budou všechno současné rozhazování jednou platit. A o to víc, že jich je přibližně polovina ve srovnání s těmi, kteří budou za nějakých patnáct let v důchodu.

Jenže je tu PROBLÉM. Koho volit, pokud vezmeme v potaz současnou nabídku? Babiše ani omylem. Komouše jakbysmet. Socanům přeju, že jsou mimo sněmovnu, třeba je to trochu pročistí, ale pro mě jsou také nevolitelní. Okamuru? Ani omylem. Kohokoliv ze současné vlády? Jedině v případě, že tu bude stále strašit Babiš. Jenže to už budu mít volební ruku hodně rozkousanou... Leda že by Babiš zmizel z politiky a více tu nestrašil. Pak bych konečně mohl zase volit podle svého gusta.

4 6
možnosti
Foto

Inflace nastala v roce 2021 a byla největší od roku 2008. Podle ČNB, která předpověděla, že v červenci roku 2022 dosáhne 17 procent. Byl tehdy válka ???? Válka na Ukrajině začala 24. února, 2022 a to byla inflace na 16,7 %

4 5
možnosti
Foto

Zastropování cen elektrické energie mohlo nastat tehdy, až to bylo projednáno státy EU a schváleno. Protože zastropování jde proti trhu a Eu to trestá. Já za dnes obdržel zálohu za plyn a koukal jsem a nevřil. Zálohu za plyn má o 100 Kč nižší.

1 9
možnosti
Foto

Okdy se vyúčtování dělá na konci května. To neexistuje v žádné firmě ani u státu. Ty čísla o státním schodku jsou technická čísla, protože to žádá zákon a nic neříkají, protože do konce roku do státního rozpočtu jdou daně a peníze z EU za schválené a realizované projekty. Takže končený účet, jak vláda hospodaří bude až 1.ledna 2024. Pláčtete dobře, ale na špatném hrobě,

0 6
možnosti
Foto

Současná vláda zdědila vyjedený krám. V době hospodářské konjunktury (za vlády pana Babiše a předchozí, kde byl ministrem financí), se vyházely peníze na pitomosti, úplatky občanům atd. Státník by si dělal zásoby na dobu krize, které přicházejí se železnou pravidelností. U nás vzhledem k 4 letému období vlády to nedělá nikdo, protože by přišel o voliče.

Podstata demokracie v současném pojetí je již silně vybledlá. Převládá populismus, snaha zůstat u koryt.

Představa nápravy, která by nebolela, je chimérou. Lidé se bláhově upínají na spasitele, kterým pan Fiala není, ale tím méně pan Babiš.

Máte nějaké jiné řešení, autore?

7 9
možnosti
Foto

Téměř se vším co jste napsal souhlasím. Až na tu poslední větu. Asi si takovou vládu zasloužíme - až na výjimky jsme neteční k chybám námi zvolených politiků. A oni to vesele zneužívají.

7 5
možnosti

Popsal jste to přesně

11 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik