Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a87n 89H52u67r35k31a

11. 6. 2023 17:14

trefně zásah do hejna jen příště místo kule broky nebo síť ať z hejna nepadají jednotlivé kusy...

1 0
možnosti

Příklady nových dotačních titulů:

S dotační výzvou Virtuální podnik nakoupíte hardware a software do firmy až o 40 % levněji. Například servery, kancelářské počítače a software, bezpečnostní systémy, QR čtečky nebo cloudové služby a modemy.

Z tohoto programu lze čerpat dotaci i na naše služby.

Získejte dotaci až 100 mil. Kč na nové výzkumné vybavení, výstavbu budov či pořízení softwaru.

Kdo může čerpat: podniky s max. 3 000 zaměstnanci.

Plánujete prezentovat svou firmu v zahraničí? Získejte dotaci až 2,45 mil. Kč na účast na mezinárodních veletrzích a výstavách.

ÚSPORY ENERGIE - MÍRA PODPORY AŽ 65%

Dotační výzva financuje komplexní úspory energií jako např. zateplení, výměna otvorových výplní, výměna technologií, FVE, tepelná čerpadla, osvětlení apod. Výše dotačního příspěvku může dosáhnout až 65 % z celkových nákladů na projekt.

Největší šíře titulů a peněz je ale u tkzv. měkkých zbytečných projektů, které nic nepřinesou a které tady nejde ani popsat.

1 0
možnosti

Nevím asi jsem staromódní ale z toho co jste napsal já opravdu nic nepotřebuji. Čím to tak bude.....

1 0
možnosti

Docela dlouhý článek. Jakoby nestačilo napsat, že způsob hospodaření je dlouhodobě neudržitelný a na cestě skluzavkou zrychlujeme. - - - - Lidi zřejmě čekají, že Stanjura s Fialou obětují své politické kariéry, tak jako to udělal kdysi Kalousek, a dají rozpočet dohromady - aby pan Babiš po vyhraných volbách dostal zpět obnoveně fungující ekonomiku s vyrovnaným rozpočtem, a mohl to zase rozjet ve velkém. Ale já se ptám proč? Proč by to měli Fiala a Stanjura udělat? Stejně by to byl odklad krachu jen o pár roků - jestli vůbec. Já vidím jedno: Před cca 10 či 12 lety, když se Kalousek opřel do tehdejší konsolidace hospodaření státu, mi bylo jako průměrnému reprezentantu Husákových dětí něco málo přes 35 let. Tj. pracovně nejvýkonnější roky měla naše silná generace před sebou. Ale teď? Bude nám 50 - a my už jedeme z kopce, pomalu, ale přece. Ty generace děcek po nás jsou slabší a slabší - přinejmenším početně..... Fiala a spol. si musí hledět toho, aby volby v roce 25 prohráli nějak ucházejícím způsobem - tj. aby se do Sněmovny vůbec dostali, ideálně v nějakém relevantním počtu. Takže rozumím jejich počínání - budou o reformách hodně mluvit, a ve skutečnosti se toho mnoho nepodnikne. Babiš jistě vyhraje volby a zřejmě nějak sestaví vládu a do roka bude na stole default státu. Což se může anebo nemusí takto stát, ale pokud by se stalo, tak bych byl šťastný, protože MMF a SB by nám nadiktovali radikální řez, který by byl potřeba. Třeba snížit důchody o 40% či snížit fondy na mzdy ve státní a rozpočtové sféře o 30% atd. Z měsíce na měsíc, jak jinak, včetně vynucené legislativní úpravy např. zákoníku práce atd. (jakože výpovědní lhůta z organizačních důvodů v délce trvání 1 týdne, bez odstupného). Už aby to bylo, protože pokud je u nás jedinou relevantní opozicí Babiš, tak politické náklady na jakékoliv reformní kroky jsou tak extrémní, že by je udělal jenom blázen. Nebo chlap s pistolí u hlavy. A na toho tady prostě čekáme.

2 2
možnosti

Máte tam drobnou chybičku.Při předchozích dvou velkých ekonomických a politických krizích u nás vůbec Babiš nebyl na politické mapě.Na průšvih založoli právě ty strany,které tam teď jsou.A to hned v r,1990.

2 1
možnosti

Zde už pomůže jen zásah zvenčí. V ČEZsku se totiž vytvořila jaká junta složená z politiků a úředníků od vesnic po Sněmovnu, která si žije vlastním životem a má vlastní priority. Ve vedení se sice střídají různé subjekty, ale vždy celý ten dotačně korupční aparát převezmou a navzájem si vytvářejí trafiky. Tento stav není nic nového a v angličtině se nazývá "State capture". Např. ministr Lipavský kryje velvyslance Vojtěcha, který dostal post jako trafiku - odborná kvalifikace je nula. Lipavský ovšem ví, že až dostane trafiku on, podrží ho zase ANO atd. Česko má např. více než 12 x více obecních/městských úřadů, než Holandsko, a každý s komisemi, aparátem a s minimální kontrolou, jestli vůbec.

4 0
možnosti

Vždycky mě, pane Milane, fascinovalo, když nějaký politik zčistajasna hlasoval pro něco, proti čemu ještě včera plamenně brojil. A pak se ukázalo, že svůj hlas prostě za něco “vyměnil”. To mi přijde stejné jako když se vegetarián nacpe biftekem proto, aby prosadil tofu do parlamentního bufetu...

2 0
možnosti

Nevím, proč obec má dostat dotaci na pořízení stanu k zastřešení tanečního parketu a na pořízení pevných plastových kelímků na pivo. Děs běs.

A jede to pořád. Zelená úsporám, zvýšení mateřské....... Stát nemá na tanky a rozhazuje se za wulalah.

12 0
možnosti

J62i38ř74í 16P87a48u89l

7. 6. 2023 9:47

Když on je nebetyčný rozdíl mezi uvažováním a postojem ekonoma s myslí řádného hospodáře a politika s myslí, jak se udržet u moci nebo se dostat k moci.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby váš článek, byl kandidátskou řečí či volebním programem, tak bych vám to, Josefe, hodil. A to prosím po žádném vrabci v hrsti věru netoužím a při představě holuba na střeše, kterého bych si upekl a posléze snědl, se mi otvírá kuft.

9 0
možnosti

No jo, Viléme, volební program bych teda jako měl, ale když ona ta politika je jako ošklivá hašteřivá nevěrná ženská, co přitahuje jen zoufalce. Už v patnácti, když mi komunisti parádně osladili život za vzpurné rodiče, jsem se rozhodl do ní nikdy nevstoupit. Zůstal jsem jen voličem, ale stejně volit nemám koho.

2 0
možnosti
Foto

vypadá to, že vyzkratovaná baterka na elektrokole neni až zas takový průšvih Přeju hezký den, jakožto i dny následující :-)

1 0
možnosti

Taky přeju hezkej den, Jaromíre. Vyzkratovaná ekonomika je opravdu o fous horší než baterka na kole, ale obecně vzato, když dojde šťáva, je to vždycky průšvih.

0 0
možnosti
Foto

J67i63r37i 92C65i80z

6. 6. 2023 13:53

Celkem zajimave, i kdyz trochu dlouhe cteni. Pricin postupneho upadku CR jste popsal hodne, ale nejdulezitejsi prece je otazka: kdo za to muze? Pro ilustraci uvedu priklad treba v systemu spravy CR, ktera byla rozsirena na 14 kraju vyzadujicich uredniky, baraky, vybaveni vc. zachodu, garazi atd. Kdo tyto kraje a na zaklade jakeho zakona nechal zridit? CR ma cca 10,5mil obyvatel a treba Nemecko s 82mil obyvatel ma 16 spolkovych zemi vytvorenych staletou historii a nemennych. Francii reorganizoval zacatkem 19.stol. Napoleon (dej mu Pan Buh vecnou slavu) do departmentu a stale to funguje. Opet kladu otazku, kdo schvalil zakon o 14ti krajich s tisicemi uredniku? Prosim jen ne "Babis", ten s ANO jeste nebyl vubec v politice. Uvedu dalsi priklad. V Österreich jsem vubec nemusel na urady, vetsina veci se vyrizovala pres net nebo telefonem. V LA obcas musi moje vnucka navstivit lekare a to se deje tak, ze napisete lekari o co se jedna a kdy mate prijit. Ten vam odpovi, ze tehdy a tehdy, zadna cekarna s nemocnymi detmi. O dotacich nema smysl se vubec bavit, protoze ODS podepsala vstup do EU pravdepodobne proto, aby dotace z EU mohli rozkrast (Novak, ROP atd), coz se po tvrdych omezenich ze strany EU rozmohlo v dotacich ze SR. Jedinym zpusobem jak zabranit ekonomickemu propadu CR je, podle meho nazoru, ihned prevzit zakony a celkovy system spravy zeme od nejakeho vyspeleho statu, kde to funguje a vysledky to potvrdily. Pri stavajicich zakonech neni sance. Jestli stale jsou v platnosti bolsevicke dekrety Benese z r.45-46, tak co muzeme od zakonu cekat?

9 1
možnosti

J68a32n 51V26ě49r81n95ý

6. 6. 2023 16:42

Za téměř všechny problémy v ČR můžou nepřizpůsobiví zpátečníci, podle kterých nic nejde a všechno je příliš velký problém, protože by jim to mohlo možná nějak způsobit nějaké drobné potíže.

1 0
možnosti
Foto

Nejhorší na tom je, že vaše až katastrofální vize, podaná s humorem černým, vůbec není nereálná, naopak. Pokud se nestne něco skutečně radikálního, a to žádný balík určite není, tak se lavina možná utrhne už letos, na konci roku. A pak to bude sešup.

16 0
možnosti

Tak rychle to nevidím, pane Machačku, rating ČR má ještě velké rezervy. A také v našem zákoně o dluhové brzdě dřímá jistá naděje. Ten musí být nejdřív prolomen (což ale není nemožné). Ale také nejde o nějaký horizont vzdálený,

5 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik