Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tuto vládní koalici jsem volil a zatím si počínala docela dobře (covid, postoj k válce na Ukrajině, energetická krize). Když jsem všera na Primě sledoval debatu mezi Fialou a Babišem, tak mne hrůza jímá z představy, že by premiérem mohl být Babiš. Zatím se koalici ale stále nedaří nějak výrazněji zmírnit schodek státního rozpočtu a snížit inflaci. To samozřejmě není jednoduché, ale zdá se mi, že zde trochu chybí i odvaha.

Mám pochybnosti o tom, zda ministr financí Stanjura je člověkem na svém místě. Řekl bych, že je jen ve vleku událostí.

Miroslav Kalousek pomohl hodně pětikoalici tím, že v posledních volbách do poslanecké sněmovny nekandidoval. Ten byl červeným hadrem dráždícím jak dnešní opozici tak i Piráty. Moc ho nechtěla ani KDU-ČSL. Soudím, že Kalousek by zvládl post ministra financí lépe než Stanjura. K jeho jmenování však chybí udvaha u členů pětikoalice a strach z jeho možná radikálnějších návrhů řešení.

12 11
možnosti
Foto

Babiš snad ani není není materiál k seriozní diskuzi. Ano, zvládli uprchlickou a energetickou krizi. Ale to je neomlouvá v předmětu reformy, kde mají za pět. Přesně, chybí jim odvaha a Kalousek by se nebál. Stanjura tam podle mě opravdu nemá co dělat, ale pokud Fialovi bude chybět odvaha i nadále, tak tam také nemá co dělat. Dík, pane Krausi a hezký zbytek dne.

8 8
možnosti
Foto

Petr Fiala rád mluví, je to jedna z mála věcí, které opravd umí. Není důležité jestli zrovna lže, nebo fantazíruje, dobře se to poslouchá a on se poslouchá rád. Ovšem Petr Fiala nerad řeší, neumí to a nedá se na to dívat, to má společné se zbytkem vlády.

Vašek

30 2
možnosti
Foto

Bohužel, smutná realita. Díky, Vašku

6 1
možnosti
MK

Signály!! Zapomněl jste na signály.

10 7
možnosti
Foto

Převážně kecy, občas i k věci. A o to jde. Přeci Největší rozvoj v digitalizaci st. správy přineslo EET

11 3
možnosti
JD

Bohužel se tohoto digitálního rozvoje politici nějak zalekli.

7 3
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik