Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J17a71n 59Š72i67k

5. 6. 2023 9:30

Je to smutné. Ale daleko smutnější Jardo je, že národ to tak chce, mele to samé a nechce nic sám cokoliv udělat. Dneska to někdo napsal v diskuzi moc hezky: Chci jadernou energii, ale nechci jadernou elektrárnu za domem. Chci dálnici, ale ne aby vedla přes zahradu. Chci šetřit, ale hlavně ať se mě to nedotkne, ať mohu jet na dovolenou (na tu druhou). Nejvíc se směju u toho, jak je slyšet jekot, jak se zrušila superhrubá mzda a jak prý je špatné teď zvyšovat daně. Nedivím se, že je pomalu polovina národa v exekuci, když si nedokáže spočítat, o kolik peněz by znovuzavedením superhrubé mzdy každý zaměstnanec přišel a o kolik přijde na daních dle aktuálního balíčku. Včera Moravec ukázal jasná čísla: stát dal letos na energie (různé stropy) 100 miliard a na dávky a důchody 50 miliard víc než v loni! Kdo teda ty peníze dostal? Ty se někam vypařili? Nebo je český občan zase prožral? Máme přesně to, co si zasloužíme. Ani o píď víc, ani o píď míň. Hezký den

6 1
možnosti
Foto

Bohužel máš jako vždy pravdu a je tu jedna univerzální pravda. Co si volíme, to máme. Ten úsus od devdesátých let nezmizel, s vrcholem v opoziční smlouvě. Nesmyslné uvažování o vyhozených hlasech pro malé strany. Začínám si být jistý, že budu volit nějakou mimoparlamentní stranu. Tohle už nechci. Jako vždy jsi racionální a inteligentní. Díky.

0 0
možnosti

Ovšem nejhorší na tom je, že ten vládní spasitel Fiala těm svým kecům o tom, jak báječně ten svůj orchestr s těmi naprostými politickými diletanty vede, snad opravdu věří.

11 3
možnosti
Foto

Obávám se, že ano. Někdy nevím, jestli je tak naivní, hloupý nebo vychytralý.

5 0
možnosti
Foto

Od roku 2017do roku 2021 obdržel na dotacích a veřejných zakázkách 29,72 miliardy korun, ale státu odvedl na daních pouze 5,47 miliardy. Máme dotace od státu a dotace od EU a státní zakazky. O všech rozhoduje stát. Za vlády Babiše získal Agrofert 591 smluv ze státem bez výběrového řízení.Klíčovým zadavatelem je pro skupinu Agrofert státní podnik Čepro, který je největším distributorem pohonných hmot a odběratelem biopaliv v Česku. „V období od ledna do září tohoto roku odebralo Čepro 80,5 procenta veškeré bionafty v Česku právě od Babišových firem Preol a Primagra. Zbývající část dodal maďarský ropný a plynárenský koncern MOL,“ uvádí se v analýze. Na dodávce bioetanolu pro Čepro se další Babišova společnost Ethanol Energy podílela v daném období více než 35 procenty.Úspěšné v získávání veřejných zakázek jsou i lesnické společnosti Uniles a Wotan Forest. Mezi jejich největší zadavatele zakázek se řadí Lesy ČR a Vojenské lesy, desítky tendrů vyhrávají Babišovy firmy také u Správy Národního parku České Švýcarsko. To jsou další miliardy, které tečou do Agrofertu.

4 7
možnosti
Foto

S nenávistí k Babišovi jste už trapný. Dotace, které získal, nedostal on, ale především jeho krávy a hektary a to ve stejné výši jako dobytek a polnosti jiných majitelů zemědělských živností. Píšete jen 5 miliard. Jsou tu však i tací miliardáři, kteří neodvedou na daních z příjmu nic, protože mají sídlo na Kajmanech a tam také daní. Tam by měla Fialova vláda zasáhnout a každoročně odtud vyrubat 300 mld zisku o které přicházíme a podobně postupovat u všech možných daňových výjimek a dotací. Fiala asi nesmí na tuto oblast sáhnout, protože se odtud rekrutují jeho podporovatelé. Raději okrádá spoluobčany a tím tak akorát dosáhne snížení spotřeby, která je v dnešních spotřebních ekonomikách důležitým zdrojem příjmů státní kasy.

11 7
možnosti
Foto

Když vládlo ANO, měl jsem víru v lepší časy, v lepší vedení země.

Podle toho jsem samozřejmě i volil.

Teď už cítím jen smutnou beznaděj.

Jsem rád, že můj pocit, že si Petr Fiala v mnohém (bohužel) nezadá s Andrejem Babišem, není ojedinělou úchylkou

10 5
možnosti
Foto

Přesto vnímám AB za mnohem větší zlo. V každém případě díky.

9 12
možnosti

Teda Vy máte žaludek, krátit si slunný den pozorováním těchto dvou panáků, to je někde na půl cesty mezi masochismem a bizarní úchylkou.

Teď vážně, povím Vám malé tajemství - ten krasavec brněnský je zajatec situace. On sice slušně mluví, ale premiérství je o exekuci a na tu je tenhle hoch příliš jemný. Vzpomeňte jaké problémy měl se svými straníky "velký chlap s gulama", jak dopadl otec Ubu Zeman a jak dopadl "Bonacapart" Paroubek a to byli jinačí kabrňáci.

Dnešní vláda je klientem vlastních sponzorů a zájmových lobby stejně jako Andrej, když posluhoval mezinárodním korporacím proti českému Mittelstand ať již skrz EET nebo lockdowny za Covidu.

Oba jen žvaní, aby zamlžili, co doopravdy musí udělat, aby posloužili těm, kdo mají v kapse směnky za volební kampaň. U Andreje je to jen pikantnější v malém detailu - premiér Babiš pomáhal nejen druhým korporátům, ale i sám sobě, protože správná procenta z té "pomoci podnikům" skončila automaticky i na jeho nevlastních nepodnikatelských neúčtech.

Ta tragedie není o nich, ta je o nás, protože tyhle pány volíme.

Dokud se tak budeme bát, že zvolí "ty druhé", že budeme bezpodmínečně volit zoufalce na "naší straně", nebude to jiné.

10 7
možnosti
Foto

Musím přiznat, že prvních pět minut bylo takové maso, až jsem myslel, že to snášet nebudu. Ano ta tragédie je o nás. Je to jako táhnoucí se linie, která začala u střídání ODS a ČSSD. Víceméně nemám problém souhlasit s tím, co jste napsal. Díky, pane Dubovský, jako vždy nekompromisní

2 0
možnosti
Foto

Věčná pravda, Vašku. Zažil jsem špičkové profesory na FSV UK, považuji je za skutečnou elitu, ale nikdy do politiky nepůjdou.

2 0
možnosti

J48a44n 44D22o42u27š57e14k

4. 6. 2023 16:02

Tak jsem se na kousek zvládl podívat. No... neměl jsem to snad ani zkoušet. To nikomu nepřijde divné jaké zmetky si to volíme?

5 1
možnosti
Foto

Tak jsme se na Přímě dozvěděli, že nám premiér Signál snížil cenu nafty a benzínu .

16 3
možnosti
Foto

Fiala prohlásil, že loni snížili občanům daně.

Zapomněl ale tenhle prolhanej vysílač signáluů sdělit které to byly daně .

Daň z příjmu je už několik let stejná, DPH taky, spotrebni daň to samé.

Tak co ten vysílač signálů snížil?

16 5
možnosti
Foto

Tak on nekonkretizoval prakticky vůbec nic. Stejně jako Babiš.

10 0
možnosti

Náhodou to byla docela zábava. Škoda, že je Babiš tak otřesný rétor. Mohl premiéra ještě více vycukat. Paní Tománková to měla dnes hodně těžké. Líbilo se mi, jak opravovala lži pana Fialy. Ten zase, jako správný šéf neshodil nikoho že svého týmu. Bylo by zajímavé vědět, co si myslí doopravdy o jeho mančaftu. Myslím si, že je jedno jisté. Už si uvědomil, že krize, jakou způsobil covid a teď ta, co způsobili rusáci dokážou totálně rozbourat jakékoliv plány.

Následná diskuse, kdy dostali slovo Kupka s Kolářovou, ta byla ještě záživnější.

8 8
možnosti
Foto

Mě se zase líbilo její přitlačení na AB zda si je vědom nějakých chyb. Není

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS