Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzkaz pro pana autora: Neutíkejte nikam, dost bylo úniků našich vzdělaných lidí v roce 1968 a po něm. I takový demokrat jako byl T.G.Masaryk tvrdil: Máme kolem sebe tak jeden metr svobody. V dnešní době kamer na ulicích a jinde se ztenčil...

0 0
možnosti
Foto

Trh a kapitalismus nám byl, než jsme se vzpamatovali, šokovou doktrínou vnucen.

1 2
možnosti

Autor zřejmě úmyslně zapoměl na ODS a další jako pravicové strany.Utrácet ve velkém půjčené peníze a peníze z privatizací nezačal ani Babiš,ani Špidla,ale Václav Klaus a jeho ODS.A dnes v tom pokračuje tempem nebývalým.ODS s tím začala a všem následovníkům se to zalíbilo a teď to zase převzala pevně do rukou ODS.

4 2
možnosti

J81a53n 79M64a38r28i87k

6. 6. 2023 8:48

penize jsou duchodcu a ne statu, ktery se rozhoduje, kolik jim jich da, podle toho, kolik ma.......tak to je......takze, jakepak duchodci nic nedostanou?

2 3
možnosti

Peníze pro důchodce musejí vydělat současní pracující. Když současní důchodci pracovali, vydělávali na důchod svým rodičům. Problém je spíš v tom, že pracující živí 2 generace důchodců. A vůbec největší problém je, že důchodová reforma je jako paní Colombová. Všichni o ní mluví a nikdo jí dosud neviděl.

2 0
možnosti

Možná by bylo záhodno mrknout na to, která vláda měla před kovidem nejmenší rozpočtové schodky a kdo v době kovidové nejvíc tlačil v tom rozhazování různých podpor na pilu. Pak by to ještě chtělo vzpomenout si, kolik těch miliard zmizelo v různých kauzách za vlády těch stran, které jste celou dobu volil. V neposlední řadě pak zauvažovat nad tím, kdože nám tu vlastně formou různých dotací, regulací a sankcí na levné energie vlastně "řídí" trh a kdo tomuto dobrodiní nejvíce tleská. No a k tomu přičtěme nějakou tu stovku miliard na holubičky míru, které opravdu, ale opravdu, zrovna teď, nutně potřebujeme... Takže pokud si ještě pořád myslíte, že jste při volbách, když ne zachraňoval, tak alespoň brzdil, tak jste buď hodně naivní nebo hloupý. Anebo pak těžce demagogický křivák.

4 2
možnosti
Foto

Nezralé, až demagogické. On totiž schodek SR nelze hodnotit bez dalších parametrů. Je to jako kdybyste zemědělcům nadával za neúrodu a nevzal v potaz katastrofální sucha.

2 0
možnosti

Autora vůbec neznám, ale těším se, až nám sdělí, kam si ten domicil převedl, pokud to tedy není jen planý výkřik...

2 1
možnosti

J44i45ř69í 30P30a76u72l

6. 6. 2023 6:41

Je to jen plany blog. "Po státu jsem nikdy nic nechtěl" a pouze platil dane a proto chce zmenit danovy domicil.

0 1
možnosti

Daňový Domicil měl onehdá Boris Becker v Monaku , jako spousta jiných , ale spolkový úřad si spočítal že pobýval na území SRN víc než oněch 180 dnů a danit měl v Německu . Takže zákon říká jasně, pokud ty peníze vznikly v ČR a vy jste rezidentem tady , danit budete tady, jinak musíte optimalizovat klidně na Kypr. Ale jinou metodou .

1 1
možnosti

J14a81n 73M37a81r56i35k

6. 6. 2023 8:54

bb byl vzdycky divny.ale abych ho nepomlouval, nebyl v base? v nemecku? a jestli byl v base v nemecku vice jak 180 dni, musi danit v nemecku, jestli ho nezavreli schvalne?:)porotoze jinak nechapu, proc by nekdo nezil v monaku, kdyz na to ma?

0 0
možnosti

. . pane doktore promiňte, ale přes postupné zrychlování čtení jsem nedočetl.

Kde jste žil v "devadesátkách" ?? Nějak opomínáte ODS, ODA . . . Knižní velkoobchod, Ford Charouz, krachy bank, kde exsoudruzi z vedení půjčovali půjčovali exsoudruhům - privatizátprům Škoda Plzeň, Poldi . . .

Ale jinak Vás musím pane obdivovat. 200hod přečasů. Prac fond bejval 175h . .no a + 200 h tomu. Smekám.. Když syn, ing, stavební projektant míval měsíčně v soukr firmě 230h/měs tak toho měl docela dost. Jo a přesčasy se neplatily... A to ne, protože by byl blbej. Dnes jako OSVČ pracuje pro dvě firmy, veškeré PC a EW má za své. Žádnej "Švarc" ....

Takže Vás obdivuji. Nikdy jsem nevolil socany a atd. A "koňoj" pod ocas nechodím. Já, jsem svou politickou karieru skončil v 9.tř ZDŠ, kde jsem byl v 6 třídě proti své vůli začleněn do PO

Tudíž předpokládám, že jste jistě s chutí hodil hlas Pětikolce. produktu to zejména exsoudruha JUDra Rychetského a posléze silně překabátěnému generálovi s manželkou, plk snad od kontrášů. A oba z komunistického hnízda jak vyšítí. Já ve druhém kole nebyl. Ať má lid to, co si zvolil...

Slunce v duši pane doktore....

7 1
možnosti

J64a47n 66M57a74r74t12i88n

5. 6. 2023 16:10

tak ten domicil zmenime vsetci a bude. Stat si vezme peniaze niekde inde.. Asi. Mne prijde celkom ubohe chvastat sa ze niekde neplatim dane ale stale si uzivam vyhod statnych sluzieb. Ak vam to to nevyhovuje, tak sa zbalte aj s vasimi danami a chodte podnikat niekam inam (a to vam pisem ako slovak zijuci a dane platiaci v CR). Alebo kandidujte, nechajte sa zvolit a urobte napravu. Pomenovacacov problemov tu mame mnozstvo. Tych co to riesia je pomenej

5 4
možnosti
Foto

Typické uvažování státní ovce.

1 1
možnosti

Já jen kroutím hlavou nad podobnými lidmi i názory... Málokdo je schopen dohlédnout hloubky věcí i problémů. Ohání se kolektivismem a socialismem, ale cudně přehlíží, že bez toho kolektivismu a socialismu by musel svůj životní standard značně redukovat. Lidí, kteří jsou schopni pokrýt své životní náklady bez celku, je v naší zemi hrstka.

Chceš studovat vysokou školu? Zaplať si ji. Chceš jezdit autem? Zaplať obnovu silniční a dálniční sítě podle ujetého kilometru. Chceš, aby bezpráví, které se ti přihodilo, bylo odhaleno a potrestáno. Zaplať si policii, soudnictví a vězeňskou službu. Chceš, aby byl tvůj stát mezinárodně chráněn? Zaplať si armádu. Nezajímá Tě stát? Možná jsi anarchista.

A tak by se dalo pokračovat dál a dál. Pointa je taková, že kolektivismus a socialismus bydlí nejméně v celé tzv. západní Evropě. To, co se slavně řeší ve volbách, jsou v podstatě kosmetické změny. Ale někdo má zřejmě pocit, že pokud volí ODS, která spolu s ANO do rozpočtu mohutně ťala zrušením superhrubé mzdy, se nějak zásadně vymyká a odlišuje...

Ale ne, opravdu ne. Nemá smysl nosit nosánek nahoru. Bez většího či menšího socialismu není až možná na desítku nejbohatších nikdo nic. Kdyby si každý striktně a přesně platil jen to, na co má a na co si vydělá, celý trh by se zhroutil, protože by chyběla kupní síla. To by vedlo k hospodářským propadům, bídě a jak to známe z historie i revolucím a dost možná nástupu nových ideologií podobných těm komunistickým.

Až do covidu bylo zadlužování českého státu v zásadě udržitelné s ohledem na splácení závazků i další vývoj. Nemá smysl na vše plivat a dělat rozmáchlá gesta, pokud je i ten, kdo je dělá, nahý. Docela by mě zajímalo, jestli všichni, kdo mění daňový domicil, dělají taková prohlášení v internetových blozích...? Odhaduji, že nikoliv.

Od konce zlatého standardu, je ekonomika obecně do jisté míry založena na tvorbě a splácení dluhů... To je motor ekonomiky. A dnešní peníze jsou dluhové peníze.

Vítám právě probuzené.

5 3
možnosti

Kdyby člověk platil 15% daň a ne 63.5% tak by zbylo na to co by člověk chtěl platit. A trh by jel v klidu dál vše by stálo tolik kolik by lidé byli ochotní platit. Ale to by kolektivisté a socialisté nesměli ten trh neustále ničit. Dotace, regulace atd.. Takže to že si lidé nejsou schopni vydělat je problém vás socialistů. Neboť i ten trh práce jste pos..li. Děkuji co to zkusit s opravdu pravicovou vládou tak 10 let. Vy jste měli 30let a kde jsme💩💩.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS