Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tak já tedy nevím. Před časem nám začali říkat Pražská kavárna. Co na tom, že mnozí z nás vůbec nejsou z Prahy. Prostě jste kavárna a basta.

A my jsme si vás tedy též chtěli nějak pojmenovat. Nejlépe podle toho, co je pro vás typické. A tak se zrodil výraz Dezoláti. Je to výraz pro lidi, kteří se neobtěžují nějakým plánováním budoucnosti a žijí pouze dneškem. Příklady uvažování těchto dvou skupin:

- Důchody. Pražská kavárna se snaží najít takový systém, který by generoval důchody i za destet, dvacet let. Dezoláta zajímá jenom to, kolik zrovna teď dostane přidáno a co bude za deset let ho vůbec nezajímá. Blbec je ten, kdo mu právě teď nechce přidat tolik, kolik on by chtěl.

- Energie. Pražskou kavárnu zajímá, zda a kolik energií bude k dispozici za deset, dvacet let. Dezoláta zajímá jen a jedině faktura za elektřinu, kterou právě dostal a kterou není schopen zaplatit. Protože spotřebovával podle momentální chuti a nestaral se o to, že dříve či později bude nutné platit.

A tak bychom mohli pokračovat od jednoho tématu k druhému a to tak trochu přesahuje rámec diskusního příspěvku. Ale i tak je zřejmé, že označení Dezoláti je ještě nadmíru laskavé.

8 11
možnosti
Foto

Dlouhé kejhání potrefené husy. Nic jiného jste nepředvedl.

6 6
možnosti
JM

Tak pražský kavárník moc hanlivě nezní

Podobného gardu je spíš "ovce" "ovčan" apod.

Pražská kavárna navozuje dojem snobského elitářství sedícího v kavárně diskutující intelektuálně o problémech dneška.

Jejich představa například o důchodech je ta jediná správná, a proto by nemělo být dovoleno, aby jiné názory vůbec zazněly, aby to lidi nemátlo.

5 1
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 22,33
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik