Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jinak často čtu, že blogy jsou k ničemu... Tenhle mě nakopl k věci, která asi většině unikne dole v reakcích... Dám dohromady skupinu lidí a zapracujeme na návrhu vyznamenání pro příští rok pro dalšího z těch které Sněmovna nepodpořila. Milana Paumera. Budu li živ a zdráv, tohle dotáhnu.

2 2
možnosti
Foto

S mým podpisem můžete počítat.

1 1
možnosti
Foto

Člověk v tísni je charitativní organizace. Nic proti. Určitě zasluzna činnost. Co mě ale vadí je její financování ze státního rozpočtu, rozpočtu měst, obcí atd. Prostě z veřejných peněz vybraných na daních. Jinými slovy stát říká občanovi: Vím lépe než ty, koho podporovat. Tohle mi už nepřijde úplně v pořádku.

12 2
možnosti
Foto

Dobrý den. Protože často charitativní organizace suplují tam, kde stát/kraj nedosáhne... Člověk v tísni rouzhodně nepatří mezi zbytečně přisáté v této oblasti. : V Plzeňském kraji působíme od roku 2005. Na hlavní pobočce v Plzni poskytujeme sociálně integrační služby lidem v nepříznivých životních situacích.

0 1
možnosti

Pokud něco neprojde o dva hlasy, stěží to lze nazvat úmyslem od ODS, zvlášť když mnoho z nich bylo pro. Prostě pro někoho je sympatický, pro někoho ne. A myslím že Petr Fiala si pana Pánka váží, osobně mu předal cenu Arnošta Lustiga

0 0
možnosti
Foto

Díky za nákuk. Jak píšete , scházeli dva hlasy... z ODS jich dostal 16 . Proto se skutečně domnívám, že je to především ostuda ODS ....

0 0
možnosti

Měl bych dotaz na dva diskutující (konkrétně na pana Volného a pana Vrchovského), neboť oba na mě svými příspěvky velmi zapůsobili. Vypadá to, že máte o těchto věcech opravdu dobré informace. Chtěl bych se Vás proto obou zeptat, zda nevíte něco o informaci, že snad v ČR působí jakási pátá kolona ruského režimu, která různě na internetu šíří dezinformace s cílem podlamovat důvěru v demokratické instituce a ovlivňovat veřejné mínění ve prospěch Ruska a proti USA. Co si o tom myslíte - je to pravda? - a dělá to ta pátá kolona (pokud tedy vůbec existuje) za ruské peníze, anebo zadarmo - prostě jenom tak z vlastního přesvědčení (nechci říkat z blbosti - to ne). Díky za obohacující příspěvky.

7 1
možnosti

To víte, Filipe, rudej a modrej sajrajt této země se opět předvedl. U něj platí to samé jako pro Havla a Nobelovky. Tomu jsme tenkrát také říkali - nevadí, je lepší nebýt na stejném seznamu se zločinci typu Arafat, Gorbačov či Kissinger.

Jak ho znám, on si to škrabat nebude. On ví, stejně jako já, že neseme stigma, které se smyje pouze odchodem jistých generací do věčných lovišť. To víte, Havlovi spratkové to mají těžké, spousta nul a nýmandů jim nemůže odpustit rok 89. Odešel jsem do privátu a je mi fajn, žiju a nemusím poslouchat tyto kecy od břídilů, kteří nikdy neměli ani koule, ani páteř, ani tvář. On zůstal u své profese, tak musí neustále odvracet podobné nesmysly, které čteme i zde v diskusi.

Vrchovský a Volný zde, to jsou typické exempláře hovězích hlav této země - "pozor , souzi, zlý Američan opět útočí." Pánové byli, jsou a i zůstanou nýmandy odnikud, tak aspoň pomlouvají a škodí jako každý správný český Pepíček.

8 2
možnosti
Foto

Taky to se mnou cloumá víc než je na první pohled patrné....

0 0
možnosti
Foto

Karma, Šimon Pánek je havlista, a to se neodpouští ani u KSČ(M), ani u ODS.

10 7
možnosti

Zasloužená karma

4 3
možnosti

Je fakt velmi zvláštní, že Šimon Pánek coby jeden z nejvýznamnějších českých spolupracovníků prosazujících dlouhodobě zájmy Spojených států u nás, nedostal vyznamenání.

A přitom by si to tak zasloužil.

Šimon Pánek totiž se svým Člověkem v tísni minimálně od roku 2009 (tedy od nástupu dua Obama-Biden k moci) figuruje na seznamu zahraničních subjektů placených vládou Spojených států (zdroj usaspendings.gov - viz. níže). Jejich odměna se pohybuje v řádech mnoha miliónů USD.

U těchto odměn jsou připojeny i úkoly - cíle zadané vládou Spojených států, které musí tyto vládou USA placené zahraniční subjekty plnit a které až donedávna byly formulovány takto: Podporovat dosažení cílů a záměrů zahraniční politiky USA, prosazovat národní zájmy a zvyšovat národní bezpečnost informováním a ovlivňováním zahraniční veřejnosti ... (To support the achievement of U.S. foreign policy goals and objectives, advance national interests, and enhance national security by informing and influencing foreign publics ...). Dnes ty úkoly jsou mírně redefinovány do "stravitelnější" podoby.

Bohužel, je taky hodně smutné, že právě tento subjekt placený vládou Spojených států a zastupujících jejich ideologické zájmy u nás, má téměř neomezený dominantní přístup k našim dětem ve školách a může tak dohlížet na jejich správnou ideologickou převýchovu.

Ani netušíme, jak užitečné by bylo, kdybychom měli v našem právním systému zaveden systém FARA k identifikaci subjektů placených ze zahraničí.

Zdroje:

https://www.usaspending.gov/search/?hash=d7915531bd16fe2473f6be9819924abe

12 16
možnosti
Foto

Když půjdete na stránky Člověk v tísni tak tam jejich podporovatele ( i z USA najdete) , není to obestřené tajemnem jak se snažíte naznačit....

11 0
možnosti

D70a57v17i69d 93V90l41k

3. 6. 2023 12:36

Můžu to někde podepsat?

5 1
možnosti
Foto

Takhle se stalo, díky :)

2 0
možnosti

Člověk v tísni pomohl mnoha lidem v Česku i zahraničí. Významnou pomoc poslal například i do moravských obcí zasažených tornádem.

8 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,72
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik