Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77a49n 92M81a68r60e49k

3. 6. 2023 19:39

Chceš slyšet pravdu...ptej se dětí.

0 0
možnosti

Takové to myšlení je vlastně hřebíček do rakve naší společnosti a civilizace. Toto se už razí někde od roku 1989, co se investovala do školství, vzdělání, vznikly různé typy škol třeba Waldorfské, pomalu každý kraj má Univerzitu, je zde mateřská dovolená 3. roky, příspěvek na dítě atd.

Pak tu je další fenomén, který dnes silně a aktivně ovlivňuje dění, je nástup pravé mozkové hemisféry, kde je cit pro celek, vidění na dálku, tedy vnímání povrchu věcí, bez hlubší potřeby jít do hloubky a fungování, láska, emoce, duchovnost, rodina, příroda ... .

Tento fenomén pak nabral na síle po 2. světové válce, kde mnoho mužů padlo ve válce, nastal rozpad mnohogeneračních rodin a dnes se ukazuje že je pro zdravý vývoj dítěte nepřirozené, být vychováván jedním rodičem, přeci jenom evoluce zde tisíce let ... . Přišel věk feminizace, feminizace školství, další krok k svobodě ženy bylo zavedení hormonální antikoncepce, pak přišla pozitivní diskriminace, následné kvorům, počtu žen ve vedoucích funkcích, a dnes společnost ovládá silně pravá mozková hemisféra, jako nikdy v dějinách. Pak nastal věk matek samoživitelek, což je i důsledek absence zdravého otcovského vzoru, a dále inicializace do dospělosti, umění být a najít si své místo v kolektivu a cenu. Zrušila se vojenská služba. Tím pádem mají mladí oslabení pozice žít v páru, jak se chovat jeden k druhému a chápat svoje odlišnosti. Což vede k agresi anebo nechuti zakládat rodinu. Před lety už se kritizovaly tzv. mama hotely. Jaký rozvrat přišel po roce 2012 do esoteriky pod náporem žen ... . Zde je potřeba se naučit dívat na vše z větší perspektivy. Za dob mocnářství, či 1. republiky, žilo i v jedné místnosti 12. lidí, starší děti se musely starat o domácnost a sourozence. Tato doba měla duchovní, duševní, firemní, vědeckou elitu, mnohogenerační rozvíjení a vytváření vlastnictví, vnitřní sociální pomoc, díky mnoha spolkům, byla navíc blíže k druhé konstantě naší reality a to dynamické,

0 0
možnosti

jež ze dne na den do všeho může hodit tzv. vidle.

Co máme dnes ? Naprostý rozklad společnosti, hodnot, vykořeněné generace, které tíhnou k anarchii, jako třeba socha borectví, x pohlaví, Arabské Jaro, či eko teror.

Stát, který musí reagovat jak normativně, tak finančně na neschopnost mladých žít v dynamickém světě.

Dnes už je jiná doba, na děti není vhodné pohlížet instinktivně a živočišně, jak mateřsky, tak otcovsky, kde je instinktivní nutkání dát dětem to nejlepší k startu do života, to bylo za dob kdy společnost musela vzdorovat drsnosti přírody a neměla patřičné zdroje.

Je potřeba na ně nahlížet celostně a duševně, kde vzdělání, opičí láska, nevede k cíli a k samostatnosti a rozvinuté osobnosti.

Zde je potřeba druhá ingredience, a to tlak života, jež vlastně z uhlí udělá diamant.

Tedy otcovsky nechat své dítě si nabít a otrkat.

Ze společenského hlediska, by se neměla vyklízet pozice mladým generacím, ale starší generace by měli, taktéž žít už svůj život a nechat mladé stranou, a chtít taky po společnosti to své a vést mladé generace. Vstupujeme a jsme už v jiném věku, než žili naši předci, zde se vytváří osobnost a duševnost, nikoliv jen pokračování lidského rodu. Celistvost a duševnost, moudrost se získává z myriády zpětných vazeb, našeho chování a konání. Dnes zde chybí vliv levé mozkové hemisféry, kde je vlastně vidění na blízko a tím pádem cit pro realitu, řád, autoritu, čas, tu mají aktivnější muži a díky tomu se vytvořila lidská společnost, města, civilizace. Od dob osvícenství a zavedení vzdělání až po růst informačního tlaku, od telegrafu k internetu, sílí zde tlak na mozek si stim poradit, což vede k rozvoji hlubšího vnímání a oslabení duálního lidského světa, kde vlastně jedním okem vidíme na blízko – muž – levá m.h. a druhým okem na dálku – žena - pravá m.h. Zrak je párově proto abychom vnímali prostor, to nám zatím chybí a je ono duševní a celostní vnímání ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3013x
Viděla jsem kus světa, konflikty, války, nespravedlnost, obrovské lidské utrpení. Proč tedy věřím v dobro? Protože se s ním každý den setkávám!

Seznam rubrik