Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Putin je blázen a jaderné zbraně nepoužije:)"

"Blazen" a "pouziti ZHN" je narativ, ktery se omila s otravnou pravidelnosti porad dokola. Ma ale podstatnou vadu na krase. On totiz v minulosti zadny sef zeme nalepkovany "blazen" ZHN nepouzil, i kdyz je mel a byl uz v situaci, ktera nemela zadne vychodisko.

Bohuzel opak je pravdou, vesmes ZHN pouzivali v minulosti "demokrate" a jejich poskoci.

Pokud se podivame jen na minule stoleti, tak to byla Francie, Velka Britani e a Nemecko za 1. svetove valky, kdy proti sobe pouzivali vesmes chlor, yperit a dalsi. Zajimave je, ze na vychodni fronte se chemicke zbrane nepouzivaly. Asi mely valcici strany Nemecko, Rakousko a Rusko nejakou dohodu. To samozrejme nevim, ale ZHN tam nebyly.

Pak az do konce 2. svetove valky nic, krome atomoveho bombardovani Japonska USA Trumanem a snaha Velke Britanie posypat Nemecko antraxem. K tomu druhemu nastesti pro Evropu ale nedoslo.

Ve Vietnamu USA pouzivali Agent Orange a nakonec Irak proti Kurdum a Iranu pouzil chemicke zbrane. V te dobe ale byl Saddam Husain "kamos" demokratu na zapade, takze si toho ucelove nikdo nevsiml a pak se to objevilo az o nekolit let pozdeji, kdy uz Husain "kamos" nebyl.

Pouziti chloru v Syrii je silne diskutabilni, ono je totiz totalne nesmyslne, proc by Syrska Armada, ktera zene produkt USA Islamsky stat pryc ze Syrie pouzivala chemiske zbrane, na to takhle primivni. Tezko se da verit, ze chtela dat do ruky USA argument Syrii napadnout. Jinak o tech ZHN "vedely" akorat Bile Prilby, coz je produkt Britanie. Takze bych toto pouziti ZHN spise nebral za realne.

Takze kde jsou ti "blazni", co v minulosti pouzili ZHN? Truman? Eisenhower, kamos Husain? Nemecky cisar, britsky ci francouzsky ministersky predseda?

3 0
možnosti

To se ale nedělá - dávat zdejšímu uličnímu výboru tolik faktů v jednom příspěvku.

0 0
možnosti

Šlapu na tomto světě už mnoho let, že si to snad ani nezasloužím a od dětství slyším, že USA bankrotují, dokonce zbankrotovaly.

A pořád furt nic! Kde dělají soudruzi z NDR chybu?

6 3
možnosti
Foto

To se jim to hoduje, když jim banky půjčují a rotačky chrlí dolary.

5 4
možnosti

Putin je blázen a jaderné zbraně nepoužije:)

On totiž nemá žádné magické tlačítko, které to na jeden stisk spustí...stejně tak to neměl ani Trump, ten jen dostal kufřík s blikátkama, aby si myslel, že je důležitý...nikdo příčetný z armády by takovou moc lidem, kteří chtějí léčit kovid savem nebo tvrdit, že Ukrajina napadla Rusko, nedá...

USA nikdy nezbankrotujeprostě natiskne dolary a je to. Na rozdíl od Ruska, které bankrotuje každých několik dekád...

3 2
možnosti
Foto

Never say never. Rusko má cca 140 milionů obyv. dluh 430 mld USD a HDP má 2,2 bilionu USD. USA má cca 350 mil. obyv. dluh 31,8 bilionu USD a HDP 26, 4 bilionú USD. Na jednu stranu to dokazuje jak málo je Rusko proti USA zadluženo, ale také jak hluboce za USA hospodářsky zaostává. Kvůli tak zaostalé zemi, která se zmůže vydat ročně na zbrojení bídných 70 mld. USD NATO ročně vydává 20 krát tolik a chce ještě víc.

3 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS