Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No tak si ted aspon muzu predstavit, jak by ten muj denni dluh vypadal, kdyby u vlady byly jine parlamentni strany, nabizejici svym volicum jeste vetsi uplatky

4 1
možnosti
Foto

Některé výdaje jsou zafixovány, protože to určuje zákon (jako platy politiků a výdaje na nákup zbraní), jiné výdaje, které určuje zákon, jako důchody (starobní, invalidní i sirotčí) se pokrátí, protože důchodci stávkovat nebudou.

5 1
možnosti

Všem kdo trpí hysterickou fobií ze zadlužování státu a popletenými představami, že občané státu jsou snad nějakými jeho ručiteli, navrhuji léčbu emigrací do nějakého méně zadluženého státu - doporučuji zejména africké státy - tam je zadluženost k poměru HDP velice příznivá. V zemích EU bohužel dluhový azyl nalézt nelze.

Jinak pokud by platila rovnice, že čím vyšší je zadlužení státu (jak absolutní, tak relativní vůči HDP / jak celkové, tak meziroční), tím vyšší je inflace, byla by v zemích eurozóny už dávno hyperinflace a státní bankrot. Doporučuji ke studiu srovnávací statistiku.

4 1
možnosti
Foto

Spíš tu někdo žije v minulosti.

3 4
možnosti
Foto

Kdysi Kalousek poslal každému zprávu, jak vysoký je jeho podíl na státním dluhu. Tenkrát to bylo něco nad sto tisíc. Dnes na každého připadá téměř 300 tisíc korun. Čtyřčlenná rodina má "na futru" téměř 1,2 milionu.

5 2
možnosti
  • Počet článků 444
  • Celková karma 36,28
  • Průměrná čtenost 4071x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik