Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu pochmurné vyhlídky, ale je to fakt, ještě máme čas. Díky Dani a zdravím.👍😊

0 0
možnosti

Krásný den, Dani, omlouvám se, že reaguju až teď. Mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
Foto

Když bude Slunce postupně ztrácet svou hmotu, budou se i blízké planety které jsou v ohrožení, Merkur, Venuše, Země postupně od Slunce vzdalovat. Možná Země bude tou dobou tak vzdálená, že na ní něco určitě přežije. Na druhou stranu se domnívám, že tou dobou už bude lidstvo (pokud tu bude) natolik schopné, že Zem přesunou na vhodnou orbitu Slunce, nebo i k jiné hvězdě.

0 0
možnosti

Asi bych s planetami moc nehýbala, ono to není nijak jednoduché a navíc se nikam nepoděje jejich gravitace. Abychom pak ještě nemuseli dělat asteroidický a kometární deštník...

Krásný den, Františku, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti

J73a52n 92M37a85r38e85k

1. 6. 2023 19:14

Tyto pohledy do naprosto neznámé budoucnosti mi připomínají krátký rozhovor Karla Čapka s TGM. TGM se díval na jeden čerstvě zaszený stromek na zahradě Čapkovy vily, který připsal právě TGM Stromek se nějak neměl k životu, nějak se mu do růstu nechtělo, s čímž se TGM svěřil K.Č. K.Č, mu tehdy řekl: :počkejte si nějakých padesát let a uvidíte" TGM tehdy 82 letý kmet mu dopověděl: "Tož to si počkám"

0 0
možnosti

Hezká historka.

Sice se toho už sami nedožijeme, ale chtělo by se mi věřit, že naši potomci ano a že si s tím nějak poradí.

Mějte krásný den, Jane, ať se vám hezky vydaří.

0 0
možnosti
Foto

Kuiperův pás mi přijde dost daleko na upečení, ten by se mohl spíš ztratit...

0 0
možnosti

Abychom se jednou nelétali opalovat někam k Marsu...

Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
Foto

Variant možného vývoje je určitě velké množství, v každém případě je jisté, že Země v současné podobě přestane existovat. Ať už vnitřními či vnějšími vlivy.

0 0
možnosti

Kdesi jsem četla, že už za 800 milionů roků to tu bude tak nesnesitelné, že se bude lidstvo stěhovat jinam. Tedy bude muset, pokud se nepřestěhuje pod povrch. Snad budeme mít v té době ještě dostatečně civilizovanou společnost a dostatek technologie.

Krásný den, Pavle, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti

J89a43n 23H18u25r60k30a

1. 6. 2023 10:43

je tu ale a velké ale,,,stejně jako u většiny hmoty musí v závislosti působících sil docházet k reformaci celého vesmíru nechámeli otázku času tedy kdy protože je jasné že k změně musí dojít na základě fyzikálních zákonů ale jak...napřkl. přepolování nebo jako ždímaný hadr...a co to udělá nejen fyzikálně...bublinková fólie zkroucením vesele zvukově i materiálně degraduje...hezký den možná se chopíte jedinečné příležitosti obhajoby sourozenců EL Nino...

0 0
možnosti

Klima... já vám nevím, mně se to zdá prostě hrozně přepálené - mnoho povyku pro nic. Měla jsem tu kdysi pár blogů, ve kterých jsem vysvětlovala svoje pochybnosti, počínaje od nespolehlivosti těch "zaručených" údajů o teplotě, konče nespolehlivostí měření CO2 a podvody, které se už v téhle oblasti provalily.

Já bych se spíš koncentrovala na to, těm změnám (a považuju je za nevyhnutelné a přírodní) přizpůsobit chod civilizace, než proti nim bojovat nějakými zákazy. Slunce stejně zvyšuje svůj výkon a celé to ohřívání je nevyhnutelné.

Krásný den, Jane, ať se vám hezky vydaří.

0 0
možnosti

Ještě že v tom kosmickém měřítku všechno tak nekonečně dlouho trvá. Nicméně pořád jsou zde hrozby v podobě srážky Země s velkým kosmickým tělesem, nebo výbuchu pozemského supervulkánu, které mohou nastat o mnoho let dříve. A možná existují nebezpečí, o kterých zatím nemáme ani potuchy.

1 0
možnosti

Máme štěstí na poměrně klidnou dobu. Ty asteroidy už nejsou moc časté, nemáme nikde nějakou blízkou hvězdu, která by rozčísla Oortův oblak a poslala nám sem pár set tisíc komet... Tak už asi opravdu jen ty vulkány a to bude malér, máte pravdu.

Snad to ještě pár desítek tisíc let počká...

Přeju krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.

1 0
možnosti
Foto

Měli jsme štěstí, že jsme se narodili ve správnou dobu

1 0
možnosti

Máme ještě pár set milionů roků. Snad to bude stačit a lidstvo nějak zmoudří.

Krásný den, Horste, ať se daří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,02
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.