Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tentokrát naprostý souhlas a dávám karmu

Pravda je to, co nám říká naše srdce - Bůh, jsme-li ovšem schopni ho slyšet a nepřehluší-li ho naše ego. Jinak jsme totiž v zajetí sebeklamu, lží a polopravd a máme potřebu tu "naši pravdu" prosazovat všemi možnými prostředky, tedy i násilím.

1 0
možnosti
Foto

Jediný, kdo má v tomto státě momentálně pravdu (i kdyby byla sebeblbější) je profesor vysoké školy Petr Fiala.

1 2
možnosti

... i ta Vaše pravda je diskutabilní.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že mnoho lidí kolem nerozumí, co je to vlastně pravda. Ta se přece pozná podle ovoce. Můžeme např. vymyslet kroky, jak snížit ekonomickou bídu společnosti, postup poté aplikovat a za nějaký čas uvidíme, jestli jestli ten postup byl pravda či nikoliv. Ke všem lidským činnostem potřebujeme znát "funkční návod čili pravdu". Pokud "postup" nebude fungovat, byla to většinou nepravda či lež.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás. Souhlasím, že pravdu nikdo nezná jen ... (podle toho v co věříte). Je však nutné se po ní pídit. Blížit se k ní. Cesta opačným směrem je nesmyslná. I dnes jsme vystaveni lžím a polopravdám. Receptem k boji proti tomu je vzdělání. Nutnost pro úspěšnou budoucnost naší společnosti. Tak ať se daří. P.F.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za krásný a pravdivý článek,

absolutně s Vámi souhlasím....

1 0
možnosti
Foto

Ja mám pocit, že v súčasnej dobe sa dá odhlasovať všetko....

4 0
možnosti

Šermujete tu s pojmem "pravda", který je jen pojem. Pravda je totiž relativní, přesně jak píšete - jak se to komu hodí. A ta "absolutní", údajně nějaká božská, je jenom fikce, stejně jako samotný bůh. Nejreálnější pravda je opravdu asi ta, na které se "demokraticky" shodne co nejvíce lidí. Samozřejmě, vy pámbíčkářští idealisté si věřte v co chcete... Většina normálních lidí ale musí žít v nějaké realitě.

3 3
možnosti
Foto

Absolutní pravda je jen jedna. Nic není na věčné časy

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS