Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, je to tak, jak píšete. Pracovala jsem v SAS a jezdila jsem do těchto rodin. Nedá se každá rodina paušalizovat. Některé matky se opravdu snaží, ale s tím co si mnohdy samy zažily, pro ně není lehké z těch zajetých kolejí vystoupit. Navíc ti lidé tím, že běžná společnost je soudí a často vylučuje, vytvářejí komunitu, která je ale často stahuje spíš dolů. OSPOD ale vinu nenese, nemohou nic dělat stejně jako policie. Nástroje, které měli dříve, a díky nimž mohli dítě odebrat z rodiny, už nemají. V podstatě nemohou konat, dokud se v rodině něco nestane.

0 0
možnosti

V mnohém nese jednoznačně vinu OSPOD. Je to povětšinou stádo zfeminizovaných žen, kteří jednají zcela nesystémově.

1 4
možnosti

Typicky negramotná poznámka člověka, který si myslí, že za jeho život zodpovídá někdo jiný.

1 4
možnosti
Foto

Karma. Říkáte to jasně a bez příkras

3 0
možnosti

Karma. Víte, o čem píšete. Vinu mají jednoznačně rodiče. Sekundární vina padá na MPSV, které dlouhodbě pracuje aktivisticky na úzusu, že lepší rodiče na fetu, než aby bylo dítě mimo rodinu. OSPODy jsou totálně přetížené, o Mostu nemluvě. Zaznamenal jsem, že se do toho obul ombudsman a to je dobře.

10 1
možnosti
Foto

Je to jak kde a kdo. Hodně jsem s OSPODem spolupracoval. Mám skvělé i otřesné zkušenosti.

5 0
možnosti
Foto

Tak jistě. Jde i o konkrétní lidi a lokality. Práce v takovém prostředí jako Most musí být dost zoufalá a frustrující. To jistě kvalitu lidí kteří tam pracují ovlivní...

6 0
možnosti
Foto

Dávat vinu "netečným a líným babám z OSPODU" je dost mimo. Tento úřad pracuje podle určitých pravidel a koncepce.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802328

Tento úřad spíše pracuje podle zaběhnutých pravidel.

Jedno z nich je, že dítě patří k matce.

3 1
možnosti
Foto

Ano, je to tak, jak píšete. Pracovala jsem v SAS a jezdila jsem do těchto rodin. OSPOD ale vinu nenese, nemohou nic dělat stejně jako policie. Nástroje, které měli dříve, a díky nimž mohli dítě odebrat z rodiny, už nemají. V podstatě nemohou konat, dokud se v rodině něco nestane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.