Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stav našich mostů je obecně katastrofální. Co na tento fakt upozornit Černochovou? Baba začne silničáře okamžitě buzerovat ať ten žalostný stav vylepší nebo, že to vezme do vlastních rukou.

Vašek

2 0
možnosti
Foto

To je skvělý, přímo geniální nápad. Jeden z mostů by se pak mohl jmenovat po ní

1 0
možnosti
Foto

To je zajímavý aspekt. A co doprava železnicí? Na druhé stránce jsem snad ještě neviděl na silnici kamion, který by přepravoval tank. Tedy v době míru. Ale v případě války, pokud by ten tank vlastní silou nemohl přejet přes důležitý most, tak je to asi argument proti hodně pádný.

1 0
možnosti
Foto

No, ono skoro není co přepravovat, protože většina modernizovaných T72 je nepojízdná. Po železnici by to mělo jít. Jenže. Jsou koridory, které jsou ve strategických plánech a měly by být udržovány v kondici. Bezpečně vím, že jeden z nich je Praha - České Budějovice. Je u Budějovic dezolátním stavu a už několik let se opravuje....

0 0
možnosti
Foto

Díky, Jaroslave, za velmi zajímvé informace

2 0
možnosti
Foto

Není zač, Vildo. Já děkuji za čtení

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Jaroslave za zajímavý námět

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, Jene, věděl jsem o něm dlouho. Jen jsem čekal, co nakonec vymyslí.

1 0
možnosti
Foto

Bezva postřeh. Naše D 1 není stavěná ani pro kamiony.

2 0
možnosti
Foto

Tak tak, projede se tam Leopard a bude z ní tankodrom, díky, Alice.

2 0
možnosti
AM

A37d13a29m 41M76a70l36ý

31. 5. 2023 12:55

Stav naší infrastruktury bojeschopnost těchto tanků nijak zásadně neomezuje. Ty tanky jsou schopny operovat i v prostředí s infrastrukturou mnohem méně rozvinutou nebo zničenou.

V běžných podmínkách se ty tanky po našich mostech promenádovat nebudou. V případě skutečných bojových situací velení operativně plánuje kompletní možnosti pohybu po "bojišti".

Nelze předem předjímat, kde bude ono "bojiště", zda budou tyto Leopardy bránit Litvu, Rumunsko, Finsko nebo budou bojovat na území ČR.

Nosnost našich mostů není v tomto kontextu nijak zásadně relevantní.

0 0
možnosti
Foto

Já to jako tak marginální problém nevidím, tohle se u akvizic vojenské techniky běžně řeší. Ale je to věc názoru, v každém případě díky, pane malý.

1 0
možnosti
Foto

Na jedné straně některé naše mosty nevydrží ani pár pěších a obecně jsou v tak špatném stavu, že by nejspíš nevydržely ani nějaký tank naší odlehčení produkce.

Na druhou stranu uvedené dovolené zatížení mostů počítá s průjezdem neomezeného počtu vozidel. Kromě toho bývá zvykem, že se počítá s možným přetížením, podle navrženého bezpečnostního koeficientu. Kolik je u mostů, z paměti nevím. Např. u výtahů bývá trojnásobný.

Když si vezmete, že kus D1 se začal sypat dřív, než na něj něco vjelo, je vlastně pohyb jakékoli vojenské techniky v naší vlasti nemožný. Takže jako obrana před cizí invazí je to geniální ochrana.

Naše infrastruktura obecně není vhodná na žádnou běžnou zátěž.

Ještě tu zmíním stav rozvodů kabelů a potrubí. Běžně položené v zemi a jen obsypané (někdy) pískem. Takže co chvíli se kope, neb to ruplo. Uložit to do chrániček nebo do zděných kanálků - to by bylo moc drahé. Kdežto ty následné výkopy a opravy jdou z jiného pytlíku.

A to tu na nápravu už pár let bylo.

6 0
možnosti
Foto

Díky, Pavle, perfektní doplnění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,41
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik