Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Pokud daň z nemovitosti bude sloužit k výstavbě či údržbě infrastruktury, kterou majitelé nemovitostí běžně používají, nemám s tím problém. Pokud daň z nemovitosti bude zrušena, budou se tyto náklady hradit z jiných daní, tak že je to prašť jako uhoď.

1 0
možnosti
EH

I tato vláda přemýšlivých a schopných podporuje pouze ty neschopné a trestá své voliče za snahu něco mít.

Za komoušů majitele nemovitostí dostáli povinně podnájemníky a tyto soudružské tendence tu žijí pořád.

Dotyčná babka taky může jist suché rohlíky místo koláčů. Luxus patří mafiánům a oligarchům, ostatní odevzdejte přebytky státu.

11 1
možnosti
HH

Co je ten sociální smír? To je to jak chudý bere bohatým až do bodu, kdy není z čeho brát? Sociální smír jsem tu již měli 40 let...a jak to dopadlo...

7 0
možnosti
LC

S tím závěrem souhlas. Je správné, že ti chytřejší a přemýšlivější budou platit vysší daň z nemovitosti. Bohužel ji budou platit i ti nepřemýšliví, kteří si v potu tváře svépomocí postavili někde na vesnici domeček.

8 0
možnosti
PK

"jak si takové šílené peníze má dovolit ubohá starobní důchodkyně. Odpověď je jednoduchá: není důvodu, aby ta dáma bydlela sama v bytě o rozloze 100 metrů čtverečních." konec citace autora.

Tak hloupý a asociální článek jsem dlouho nečetl.

1. zohledňuje pouze ekonomické hledisko, jak nějaký robot či kalkulačka. Kde je hledisko sociálních vazeb, hledisko známého prostředí, v neposlední řadě např. i třeba právě ta osamocenost, která možnost stěhování ještě komplikuje.

2. daň z nemovitosti je zlodějina všech zlodějin a asociální robot Vašeho založení by měl být první v řadě z těch, kdo to pochopí. Znovu a znovu platíte za něco, co jste pořídil již z peněz mnohokrát zdaněných! A protihodnotou za ty peníze nedostanete N-I-C.

Veškeré služby již platíte v jiných poplatcich a daních. Tato je daň je ničím neomluvitelná a nezdůvodnitelná, natož její průběžné navyšování.

19 0
možnosti
JV

Možná by ti chytřejší a přemýšlivější mohli dumat nad tím, proč před volbami ( i o po nich ) tvrdil Stanjura s Fialou, že daň z nemovitosti je nemorální a proti jejich přesvědčení. Vaše nelevičácké myšlení je postaveno na tom, že člověk, který si vybudoval za celý život nějaké zázemí, pořídil si , nebo zdědil majetek, by měl být teď na stará kolena v důchodu vyhnán, všechno prodat vám chytrým a přemýšlivým a nastěhovat se do 1+1 v paneláku. Jděte někam, milý pane.

22 0
možnosti
MK

To je na ně příliš složité.

8 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,23
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik