Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I10v41a41n71a 45L52a62n32c76e

29. 5. 2023 14:30

V tomto případě netlačím na pilu, neupřednostnˇuji slečnu s dlouhýma nohama ani pána s knírkem. Usadila bych se sama ke stolku. Ale pokud bych se nějakým způsobem dostala do hovoru se slečnou dlouhonohou a nebo s kníratým pánem, tak bych se zajímala, jestli je slečna nebo paní a má děti a koho má kníratý pán rád a nerad. Prostě jenom tak ze svědavosti, protože já jsem bába zvědavá

0 0
možnosti
Foto

Rada Vás čítam, pani Zdenka, sála z Vás pohoda a pochopenie. Škoda, že si nemôžem odskočiť ku Vám do knihovny, lebo Ste ďaleko.

1 0
možnosti
Foto

Milá Janičko, to je vážně škoda, že nás dělí tolik kilometrů, jsem si jistá, že byste určitě chodila k nám do knihovny a vždycky byste si odnášela pěkné čtení a pár příjemných slov, která bychom si spolu vyměnily.

0 0
možnosti
Foto

J77i39r79i 93C61i34z

28. 5. 2023 13:00

Pani Ortova, osobne se rad s nekym pobavim a celkem nejsem vybiravy s kym. Oproti kavarenskym nahodnym znamostem se vetsinou s nekym potkam pri ceste vlakem, protoze auto jsem jiz vyradil ze sveho zivota. Jen pro predstavu, tak pri delsi ceste k pietni navsteve hrobu me babicky rakouskeho puvodu si ke me prisedl celkem mlady muz s kolarkem. Dali jsme se do reci a on mi vysvetloval duvody, proc veri v Boha a vybral si zivotni cestu kneze. Bylo to velmi zajimave a poucne setkani. V kavarne jsem byl naposledy se svou dcerou z duvodu jejich narozenin. Mela to byt takova luxusnejsi restaurace. Po chvili si k vedlejsimu stolu prisedli 3 hlucni delnici ve spinavych monterkach a bylo po zabave, dokud tedy jim neskoncila poledni prestavka a nepakovali se. Nedavno pri ceste v okresnim vlakovem "Pacifiku" sedela naproti me drobnejsi pani a pri kontrole jizdenek ji pruvodci nemohla precist jeji jizdenku z mobilu. Pani zacala hledat nejake lejstro s razitkem CD a komentovala to zaostalosti drah. Pak jsme se dali do reci a ja ji neprozretelne sdelil, ze jezdim vlakem na letiste Schwechat k odletu do LA za rodinou. Pak uz jsem jen mlcel, pani mi po zbytek cesty vysvetlovala duvody, proc ona by nikdy nezila v USA, ze to je strasna zeme atd. Jen me tak napadlo, ze ji asi nikdo do USA nezval a ani nepozve. Bylo jasne, ze v USA nikdy nebyla, ale zase byla z Prahy. Na moje zaverecne "nashledanou" jiz neodpovedela. Z techto malych pribehu je zrejme, ze potkat zajimave nebo nezajimave lidi muzete kdekoliv a ani nepotrebuji dlouhe nohy na seznameni. Pro me je mnohem milejsi si s nekym cestou pokecat nez cumet do mobilu. Vam

2 0
možnosti
Foto

To máte, pane Jiří, naprostou pravdu. Koukání do mobilu a nepřítomný výraz mi spolehlivě pokazí náladu, ať jde o spolustolujícího nebo spolucestujícího. A víte, co já na to? Sáhnu do batůžku, vylovím knížku a brýle a jsem spokojená.

0 0
možnosti
Foto

Zdeni, smím doufat, že mi dovolíš ku Tobě přisednout?

2 0
možnosti
Foto

Anooo, prosím, nechám Ti i tu židli s vypolstrovaným podsedáčkem.

3 0
možnosti
Foto

Jelikož jsem pozorovatel, tak nejraději sedím sám, tedy pokud nepřijdu se společností.

Hezkou neděli

Vašek

2 0
možnosti
Foto

Vašku, to je příjemná část pití kávy, pěkně usrkávat a rozhlížet se, člověk se u toho vyloženě zklidní.

2 0
možnosti
Foto

Přisednu si kamkoli, resp. bývám přisednuta mými holčičkami, které jsou družné a ukecané a okamžitě se sčuchnou prakticky s kýmkoli. A musím říct, že na ně vesměs lidé krásně reagují a mě zahrnou do tlupy. Já, coby těžký introvert, jen zírám a užívám si to Tobě, Zdeni, za blog

3 0
možnosti
Foto

Jo, v přítomnosti dětí jde všechno nějak samo, pokud nejsou zakřiknuté, ale mají rádi společnost, pak i jejich doprovod bude vzat na milost . To si člověk popovídá jedna radost.

Ale jak to máš, Ivanko, sama? Radši k prázdnému stolku, nebo volíš volnou židli u obsazeného? Já raději sama, když tam nikoho neznám a pak nastane požitek z kávy a pozorování okolí. To mám ráda.

2 0
možnosti
Foto

Zdeni jelikož jsem strašně užvaněnej přisednu k tomu kdo je ochotnej poslouchat, nebo tak alespon vypadá.... Na pohlaví či množství v tu chvíli nehledím :DDD

4 0
možnosti
Foto

Výborně, dobře činíš! Přisednutí bez výběru ušetří člověku přemýšlení a čas, protože stát s kafem v ruce a dumat, jestli si sednout tam nebo támhle, než si to promyslíme, je kafe jako psí čumák.

2 0
možnosti
Foto

Dle nálady, Zdeňko. Pokud by mi nebyla ona společnost po chuti, raději odejdu. Ale pro mě atraktivní žena? No Problemo. Ale musím to cítit.

3 0
možnosti
Foto

Přisednout si k dámské společnosti, pokud není k dispozici volný stolek, to zvládám, ale přihupsat s kafem k pánovi, to mě stojí trochu odvahy. Nedávno jsem podobné dilema řešila a přisedla jsem si k pánovi, ačkoli u vedlejšího stolku bylo místo u hlasitě klevetících žen. Ten pán měl totiž otevřenou knížku a četl si. Jistě chápete, že u něj jsem se cítila bezpečně.

5 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,77
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik