Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

DPFO podat můžete, protože se jedná o podání smíšené (příjmy daníte zároveň z podnikání i jiné).

Máte-li dvě DS (pro FO podnikající i nepodnikající), měli by vám písemnosti dělit dle povahy. Pokud to pošlou do nesprávné, nelze uplatnit fikci doručení (ale to musíte napadnout u soudu).

DS FO nepodnikající jsem si zřídil před 5 lety a umožnilo mi to podat daňové přiznání bez návštěvy podatelny FÚ (nebo dokonce pošty) a řadu dopisů do vlastních rukou jsem nemusel vyzvedávat na poště. Drobné bonusy navíc, jako upozornění na blížící se konec technické u auta, konec platnosti dokladu.

Celkové hodnocení spíš pozitivní.

7 1
možnosti
JP

Mně přišla složenka normálně do mailu. Jedna a pro více nemovitostí (protože jsou v jednom kraji).

0 0
možnosti
OS

Mohu vás uklidnit. Zdaleka nejste sám. Já "dostal" letos v lednu datovou schránku na asi 15 let pozastavenou živnost a chodí mi tam věci, které s podnikáním fakt nemají pranic společného. Ale třeba se to během následujících 20 let trochu vyjasní. Těch dvacet let je asi doba, kterou bych ještě rád strávil na tomto světě, dá-li pámbu, ještě i víc.

1 0
možnosti
MH

Datovu DS FPO dostal každý živnostník, tedy i s pozastavenou živností. Je to naprosto v pořádku. Pokud ji budete používat, jistě vám usnadní život. Pokud ne, je to vaše volba.

Já jsem s datovkou spokojený, šetří mi to čas i nervy.

3 4
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 33,24
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.