Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

150 mld. vylítne vzduchem za úroky ze státního dluhu, t.j. ze státních dluhopisů. Další malér je v cenách elektřiny stanovované podle burzy. To nás sráží na kolena. ČEZ má sice zisk 100 mld., ale zastropování cen elektřiny stát přijde min. na 200 mld. Další malér je v tom, že kvůli cenám elektřiny krachuje spousta firem(nezaměstnaní) a firmy se stávají nekonkurenceschopnými, nemohou konkurovat zemím a výrobcům, kde mají ceny elektřiny odpovídající. O plýtvání státních firem a institucí, roustoucími počty státních zaměstnanců,platů a další faktory ani nemluvě. I kdyby zdanění bylo 99%, tak stát bude pořád řvát, že má málo. Tomuhle stavu se říká dluhová past a Řecký model . Zaváděním dalších daní, nebo jejich zvyšování se situace jenom zhorší. Je třeba začít brutálně šetřit a škrtat. Proč si třeba Zeman vybuduje jakousi kancelář, kde je 4 hodiny týdně ? Aby dostal 50 tis. na kancelář ze státního rozpočtu !

4 2
možnosti
Foto

O cenách elektřiny rozhoduje trh a proto cena elektřiny klesá. Když je ji nedostatek jde cena nahoru a když je ji dost cena klesá. Firmy kvůli elektřiny nekrachovaly, protože ji stát i pro ně zastropoval. Zisk ČEZ v roce 2022 80,7 miliardy korun a pro stát to znamenalo zisk 44 miliard. Zastropování zatím nás nic nestojí. Zastropování platí firmy ČEZ, banky, potrochemie z daně neočekávaných zisků. v roce 2020 zbankrotovalo za leden až červenec 4 587 živnostníků a 10 911 fyzických osob, v roce 2021 to bylo 3 786 a 9 410 a v roce 2022 3 201 živnostníků a 8 348 fyzických osob.V průběhu roku 2022 počet živnostníků vzrostl, v polovině roku 2022 jich dokonce v ČR bylo nejvíce v historii, konkrétně přes 1,1 milionu. Meziroční nárůst je tedy téměř 30 000 OSVČ, což je nejvíce za posledních 13 let.

2 5
možnosti
JZ

Potíž je v tom, že ti co vytýkají vládě deficit, sami chtějí rozhazovat plnými hrstmi a vymýšlejí kraviny. Jako třeba SPD se svými minimálním důchodem. Šetřit ano takže

- zavést poplatky ve zdravotnictví,

- osekat plošně sociální dávky

- zrušit nesmysl zavedený hnutím ANO a to slevy na cestování ve veřejné dopravě pro seniory a studenty ve výši 75%. To ani za komunistů nebylo.

- zmrazit platy státních zaměstnanců

- sáhnout drsně do dotační politiky, omezit dotace privátním firmám.

7 7
možnosti

Poplatky ve zdravotnictví samozřejmě jsou a ne malé. Jen bohužel skryté a stát z toho nic nemá.

5 0
možnosti
Foto

Redukcí státu by se dalo hodně ušetřit. Redukcí myslím zrušením státních institucí podle programu Svobodných. Dalším krokem, by byl rozprodej státního majetku formou veřejné soutěže. Tyto peníze by měly být použity na úhradu státních dluhů, tak aby stát nemusel platit úroky za tyto dluhy.

Dalším zásadním krokem by mělo být zrušení státních monopolů na vybrané služby. Školství, zdravotnictví a postupné zrušení státní odpovědnosti za důchody lidí.

1 0
možnosti
JV

Jaký rozprodej jakého státního majetku? Ten se rozprodal už za Klause. Zbyla už jen Česká pošta, Budvar, ČD, a pár exportních agentur. 8-o

4 0
možnosti
Foto

Ani se vám nedivím.

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud jsou mandatorní výdaje státu kolem 70% HDP, tak to se asi nějakými redukcemi úředníků moc nesníží. Dokud se nesáhne na důchody, tak to nepovede nikam.

5 8
možnosti
Foto

Teda, továm řeknu, tak, jak jste to napsal, je to velmi výrazně arogantní ekonomický a sociální nesmysl.

8 0
možnosti
MC

Premiérova pýcha přesahuje jeho mysl. Jen si vzpomeňme na zakládajícího předsedu ODS, který je dodnes mnohými označován nako "Narcis", ale jeho názory jsou vždy přesné a pravicově zodpovědné. Překážel jenom levici, občanským levičákům a levicové frakci levicových straníků. I v současnosti, jeho doporučení jsou platná. Dnes s ním lze souhlasit ještě více než, kdy jindy. Vzhledem k tomu, že vláda, ta slepená koaliční nefunkční vláda, si neví rady tak to musí být bolestivé plošně. Tedy, dle výše zadluženosti jednotlivé kapitoly rozpočtu procentuálně ořezat tak, aby to vyšlo a nebrat ohledy na levici a ošetřit vyjímkami pouze ty nejzranitelnější občany. Tečka.

12 4
možnosti
Foto

Jeho problém byl v tom, že realita byla vzdálená tomu co říkal. Ale to je problém každého politika.

2 1
možnosti
PK

Lidi vyházet ..., ano, něco lze, ale vezměte si

- chceme zvýšit počet vojáků z 20 na 30 tis.

- chybí lidé ve vězeňství, pochybuji že to "zaplácnou" propuštěné "báby" z pošty

- policistů máme papírově hodně, ale ... taky jim přidáme

- chceme zvýšit aparát v Bruselu, abychom byli lépe slyšet

mohu pokračovat - to všechno budou miliardy navíc.

Bez podstatného zvýšení daní to nepůjde, říká pravicový ekonom Schwarz.

6 1
možnosti
Foto

Ale půjde, stačí jen zvýšit produktivitu práce. A a ucpat díry, kterými korunky odtékají do temných kapes.

4 9
možnosti
JZ

Souhlasím, mnohé výtky autora jsou oprávněné. Jenomže jim navrhované úspory jsou nekonkrétní. Tak které úřady se mají zrušit. Problém je v tom, že opozice chce jenom rozhazovat a nikoliv šetřit. Mám obavy, že za ministryně financí Schillerové by byl rozpočtový schodek dvojnásobný.

5 5
možnosti
JV

Jako konstatovat, že vláda a ministr financí si nevědí rady a tvrdit, že to by asi možná určitě někdo jiný dělal hůře?

5 0
možnosti

Poněkud jednoduchý pohled. Všechno zrušit a vyhozené lidi přesunout do fronty na Pracovní úřad.:-P Když se vláda během energetické krize snažila šetřit, všichni řvali po zastropování cen energií tak dlouho, až tomu tlaku podlehla. Teď, když se tyto ceny dostávají hluboko pod "strop", a někteří dodavatelé si na tom mastí kapsy, se ukazuje, že bylo lepší ještě nějakou dobu vydržet a ceny by se samy zregulovaly působením "neviditelné ruky trhu". Za situace, kdy jedni natahují ruku po státu, aby jim pomohl a druzí volají, aby se šetřilo, je velice těžké vládnout. Rychle se zbavit přebujelé armády státních zaměstnanců, přiživované všemi vládami od roku 1990 (Babišovu vládu nevyjímaje) nelze mávnutím proutku. Když se k tomu přistoupí, bude to běh na dlouhou trať a efekt se nedostaví tak rychle, jak si někteří představují.

6 3
možnosti
MC

Musí to ovšem bolet současnost, nikoliv ještě ani ty nenarozené.:-)

2 0
možnosti
Foto

Prosím vás běžte a poraďte vládě jak na to. Takový poradce ji chybí. To co uvádíte Stanjura nikdy, ale nikdy tak neřekl. Pouze na ČT uvedl, že jsou to analýzy na základě kterých vláda rozhodne, kde se bude šetřit.

6 8
možnosti
JV

Lžete, jako vždy, pane Kindle.

3 2
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 37,00
  • Průměrná čtenost 1544x
Jsem altruista, táta a sedminásobný děda. Jsem také lyžař a vodák. Profesí jsem krizový manažer, stratég, a především podnikatel.
Pro potřeby čtenářů je asi důležitější, že jsem pravicový konzervativec. Svoboda jedince, právo rozhodovat o svém životě a nést za to odpovědnost jsou pro mne nejvyšší hodnotou.
Deset let pracuji pro české podnikání (zdarma), deset let podporuji malé podnikatele a živnostníky (nejen prací, ale i penězi). Před sedmi lety jsem založil Podnikatelské odbory, které dnes mají více než 15 970 členů.
Ohromný tlak, který vyvíjí na společnost EU i levice v USA, jejich ideologicky vedené projekty Green Deal, ESG, CBDC, AML, GDPR, LGBT+, diverzita a inkluze, vedou k likvidaci drobného podnikání, k likvidaci svobody. Proto budu vždy hájit práva a zájmy podnikatelů a živnostníků a všech slabých proti silnému státu.

Moje životní motto: No co, aspoň jsem to zkusil! (kdo uhodne autora, může si dát sklenku)