Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je vidět, že Fialovci už odpískali slibované zeštíhlení státu na které nalákali voliče a nyní chtějí oškubat i ty co se celý život snažili a něco budovali.

18 0
možnosti
JR

J12a40n 20R59i74c72h68t62e48r

14. 4. 2023 10:01

Pro mě je to stejné jako třeba daň z nabytí nemovitosti. Za to, že jsem roky šetřil a pak se na další roky zadlužil mám státu zaplatit? A ne zrovna málo?

14 0
možnosti
VL

V73a71š84e91k 97L35e59v

14. 4. 2023 14:13

A to si vemte, že si nemovitost kupujete za již zdaněné peníze a do toho ještě platíte daně z každé cihly a hodiny řemeslníka.

5 0
možnosti
Foto

Daň z nemovitosti je v Česku jedna z nejnižších v Evropě a je nyní výlučným příjmem obcí. Loni se na této dani vybralo 12,42 miliardy korun, stát přitom nese náklady na správu daně 1,2 miliardy Kč. Ve výpočtu daně figuruje koeficient stanovený podle velikosti obce.„Maximum tedy je, že by stát zvýšil základní koeficient této daně nejvýše na dvojnásobek, a toto navýšení daně vybíral pro sebe. Může to přinést do rozpočtu šest až osm miliard korun,

4 19
možnosti
Foto

Nechápu proč ta tupá ochota platit vysoké desátky nenažranému státu. Porovnejte si den daňové svobody v Evropě a popřemýšlejte, jestli by stát s vybranými penězi nemohl hospodařit lépe.

20 3
možnosti
MS

Daň z nemovitosti je levicový trest za pravicové chování ...

30 0
možnosti
PK

Neustále se hlásíme k Západu - ale alespoň částečně se přiblížit jejich daňovému systému- to ne. Je to jako ve stavbách - dálnice, bytová výstavba ano, ale jinde než u mého domu. Vše úsporami nevyřešíte, jen nárůst výdajů na zbrojení bude pořádná "darda".

6 7
možnosti
LH

Takže lidem, kteří celý život spořili na vlastní byt a platili šílené daně z příjmů a právě jdou do důchodu byste napařil obří daň z nemovitosti, aby o něj zas přišli. Opravdu spravedlivé.

9 2
možnosti
  • Počet článků 7
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Místopředseda Občanského sdružení majitelů domů v ČR. Vystudoval FS ČVUT, od roku 1991 úspěšně podniká a spravuje bytové nemovitosti dvou firem. Věnuje se řešení problémů v oblasti nájemního bydlení z pohledu pronajímatele, zejména sociálního bydlení. Zapojuje se také do aktivit připomínajících hrdiny protinacistického odboje, inicioval umístění již několika pamětních desek na pražských domech.

Seznam rubrik