Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Všichni ti moderní demokraté a tvořitelé lepších světů, zapomněli na tu nejprostší úvahu. Můj dům, můj hrad. O pravidlech v hospodě, a vůbec všude, má rozhodovat majitel a já mám jen právo tam jít, nebo nejít.

30 1
možnosti
ZH

S tím nelze souhlasit. Pokud poskytuje někdo veřejnou službu, pak by při uzavírání smlouvy měla platit rovnost smluvních stran (objednáním piva už uzavíráte smlouvu). Není dost dobře možné, aby si jedna strana nadiktovala svévolné podmínky a druhá strana měla pouze volbu beru/neberu. Věřte mi, že coby zákazníkovi by se vám takové jednání, pokud by bylo opravdu uplatněno, vůbec nelíbilo. Odsud je už malinkatý krůček třeba k vázanému prodeji - přijdete do obchodu a můžete si něco koupit jen za podmínky, že koupíte ještě něco dalšího. Dalo by se říct - jeho obchod, jeho pravidla.

Rovnost však musí platit na obě strany - pokud host dělá v hospodě bordel, musí mít hospodský právo ho vyrazit, aniž by pak byl kvůli tomu šikanován. Podobně považuju za zcela nepřijatelné, pokud úředník pošle do hospody kavku, aby hospodského na něčem nachytal. Na což si stěžoval například hospodský ze Stodoly. To mi připadá, že se majitel Stodoly dostal s úředníky do sporu a ti se rozhodli se mu pomstít.

7 1
možnosti
JP

Čili jste vypsala celý článek, který se dá říct jednou větou: nevychované děti do hospody prostě nepatří.

23 1
možnosti
IL

I11v97a95n42a 86L47a65n11c27e

10. 4. 2023 14:05

Jednou větou se nechá říci spousta věcí ;-)

8 0
možnosti
ZH

R^

Můj názor: pokud dítě pobíhá po place, nejprve upozornit rodiče, že takto v žádném případě ne. Pokud rodič nedbá, pak z hospody vyhodit dítě i s rodičem. Jenže zde nastává problém. Takový neukázněný rodič na hospodského s velkou pravděpodobností poštve úřad nebo lidskoprávní aktivisty. Což znamená, že problém je třeba pečlivě a věrohodně zdokumentovat. Fakticky natočit video. Jenže na to musí mít někdo z personálu čas, aby zachytil právě to nebezpečné chování (běhání dítěte po place, nebo hlučnou rvačku dětí, atp.). Tím se také může dostat do konfliktu s GDPR, protože natáčí obličeje bez souhlasu. Zavolání policie nepomůže, protože ta než dorazí, dítě sedí a policie nic nezjistí. Leda by to dosvědčili další hosté, jenže v tom je další problém - je to pruda. Pokud hospodský nemá nějak právně podloženo, co může a co nemůže, jde zkratkou a snaží se děti z hospody nějakým způsobem vypudit.

Hospodský musí mít nějaký jednoduchý způsob, jak může chránit svůj zájem bez toho, že bude šikanován úřady nebo aktivisty.

19 0
možnosti
IL

I85v13a22n80a 84L91a37n65c54e

10. 4. 2023 14:06

Můj dům, moje pravidla...!

5 0
možnosti
Foto

R^Jo, s tím se dá souhlasit, nejedná se o děti, ale o přístup rodičů a personálu.

Zodpovědný přístup a to bude v Česku problém. :-):-):-):-(

Vašek

4 1
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 18,37
  • Průměrná čtenost 942x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik