Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravte me jestli se pletu, ale v USA:

- jsou restaurace, ktere jsou vylozene zamerene na deti a delaji behem jidla animace, narozeninove oslavy, atd,... (tudiz vstup pro deti nutny)

- jsou rodinne restaurace, kam se opet da jit s detmi nejsou vylozene zalozene na detske klientele, ale jsou uzpusobene na pobyt malych deti.

- jsou bistra / fast foody tam neni co dodat

- jsou vyhlasene restauranty, kam clovek vezme svoji drahou polovicku na skvelou veceri, ale deti si tam s sebou nevezmete, ne proto ze byste nemohli ale nechcete rusit atmosferu.

Problem v ceskych zemich je ten, ze je malo restauraci prvniho a druheho typu. Navic tu jeste neni uplne zavedena kultura vyuziti sluzeb hlidani deti treba jen na vecer, kdyz se chce jit clovek pobavit a pak se deje toto. Chapu postoj Marty`s Kitchen a dalsich podniku, ktere se snazi svym umenim navodit nejakou atmosferu a doprat hostum nezkazeny zazitek.

Kdyz byla dcera < 5 let, tak jsme standartne jedli v restauracich a nikdy jsem nemel problem s vyberem podniku. Zasadne jsem bral takove podniky, kde pritomnost deti nevadila a vyborne varili. Navic jsem dceru cepoval aby se nejak chovala a vystupovala. Jako odmena nam vzdy byla prijemne prekvapeni personalu, kdyz jim tam dite nebehalo po lokale, ale zpusobne sedelo u stolu a lehce konverzovalo o dulezitych tematech,... :-)

Uprimne pokud by me v nejake restauraci rekli, ze si nepreji abych tam s ni byl, tak bych to prezil.

Problemem v restauraci neni dite, ale rodice, kteri si nedokazou nebo spise nechteji dite ukaznit. Ty deti nemuzou za to ze jsou deti. A za spatny vyber podniku deti nejsou zodpovedne,...

16 0
možnosti
LB

Autorka si o tématu nezjistila nic. V USA je v tomto skutečně větší svoboda. Slečno, je poměrně běžné, že některé restaurace v USA mají dětem do 10 let vstup zakázán, stejně jako to, že pokud jsou děti skutečně hlučné, přijde manager a rodiče s dětmi v podstatě vyhodí. Stačí použít Google a zjistíte to poměrně rychle. Že kamarádka neví je hezké, ale jako novinář jste měla zjišťovat informace i jinde a rozhodně z více zdrojů. Kamarádka říkala...

7 0
možnosti

Tak pokud vim, nikdo nechce zakaz deti do vsech restauraci (mnohe na tom maji postaveny bysnys model), ale aby si majitel mohl urcit, zda jeho restaurace pro deti vhodna je nebo ne.

3 0
možnosti

Tj. Autorak polemizuje s necim, co si sama vymyslela (nebo spatne pochopila)

2 0
možnosti
JP

Jó v Americe tam je blaze, tam děti můžou všechno, do každé restaurace nebo do školy s brokovnicí na nezbedné spolužáky... Holt jiný kraj, jiný mrav!

7 1
možnosti
PO

P46a29v71e21l 13O97t69t23l

10. 4. 2023 23:36

Co je pro děti v restauracích tak super, že tam s nimi musí matky vysedávat?

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 0
možnosti
Foto

Ivano, německé děti jsou také nevychované, rodiče je nechají v restauraci dělat co chtějí. Skáčou v botách po sedačkách. Neviděl jsem, že by je perzonál napomínal, asi jako děti dělali to samé...R^

4 0
možnosti
RC

jiny kraj, jiny mrav

v GB se jezdi vlevo, v Americe si koupite pistoli s rohlikem, v Arabii mate 4 manzelky

tady je CR

2 0
možnosti
PD

Problem je, ze kdyby u nas nejaky manazer restaurace, nebo cisnik, umravnil dite, pripadne upozornil rodice at si ho hlidaji, tak by se s velkou pravdepodobnosti setkal s agresivni reakci matky, co si to dovoluje zpochybnovat jeji volnou vychovu a omezovat jeji dite.

12 0
možnosti
IL

I62v62a28n33a 28L91a31n51c95e

10. 4. 2023 19:31

Špatná reakce na nevychované děti.:-(

2 0
možnosti
MB

Opravdu sest mesicu materske?

0 0
možnosti
IL

I77v32a47n57a 96L85a16n42c60e

10. 4. 2023 19:37

Kdo to mluvil o šest měsíců mateřské? V Americe není mateřská, některá žena jde do práce i dříve, aby ji neuteklo místo, kde pracovala. Třeba po šestineděli ,a to musí nastoupit babičky, maminky, tety apod. Po třech měsících jdou ženy pracovat asi nejčastěji. Po šesti měsících, to už jsou takové ty rozmazlené ženy a pokud nemají příbuzenstvo, tak hlídání nebo školka, chudáci děti.

3 1
možnosti
MB

Jako dítě, jsem restaurací neprošel. Později s rodiči cíleně ano - Jako součást výchovy, vyvedení do společnosti. Celou polemiku vidím jako dopad. Do soukromého vlastnictví. Regulace všeho blaha. Od zákazu kouření, po pobouření. Provozovatel je drzý. Ve vlastním podniku si stanovuje svá pravidla.,Přitom je to většinově jednoduché. Drzé matky si ulevují - Nezvládají své spratky ... :-)

6 0
možnosti
SL

Podobné je to i psů.

Prostě je tomu musíte naučit (socializace, učení neobtěžovat své okolí) a potom Vám majitel restaurace snad dovolí si psa vzít sebou. Pokud bude obtěžovat hosty nebo personál, tak Vás vyhodí i se psem.

Podobné pravidla by měly být samozřejmostí i pro "drzé matky".

Možná by bylo vhodné i použití náhubku (zamezující přenos zvuku) ;-D.

Takový zákon nebo vyhláška by asi neprošel :-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 18,37
  • Průměrná čtenost 942x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik