Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J83a66n 97R47á78ž

2. 4. 2023 16:29

Bude zcela zajímavé sledovat, koho bude ČP propouštět. Zatím se mluví o zaměstnancích na rušených pobočkách a doručovatelích. Že by se plánovalo razantní snížení počtu zaměstnanců v řídících a servisních úsecích ČP, není slyšet .

10 0
možnosti
Foto

A tam se mělo začít.

7 0
možnosti
GK

Poštu není nutno "zachraňovat". Je to státní, nekomerční podnik, zajišťuje pro stát různé služby. Postupně ji zefektivňovat je vhodné, ale pravicové sekernictví je pro ni nežádoucí. Dotace, kterou ročně potřebuje, je v rámci státního rozpočtu směšná.

8 7
možnosti
Foto

Směšné je to, co za tu dotací odvádí.:-/

2 1
možnosti
Foto

Ano, dnešní doba klasické poště nepřeje. Lidé si už dopisy prakticky neposílají, nahradily je e-maily a mobily. Prakticky zbyly jen dopisy od úřadů, ale ty teď nahradí datové stránky. Větší eshopy si své zboží rozesílají samy, ty menší si najaly zásilkové služby. Česká pošta se zde uchytila jen minimálně. Já osobně jsem poštovní poukázku na poště neplatil už řadu let, všechno platím přes internet. Jen si jednou za delší čas vyvednu na poště peníze, když mi přijdou pokázkou. Důchod mi chodí na účet stejně asi jako většině dnešních důchodců.

Takže pošta se bude nutně muset zredukovat, když poptávka po jejích službách dramaticky klesá.

6 2
možnosti
Foto

U nás můžete poštovní poukázku uhradit i v Zásilkovně.

1 0
možnosti

Na vině je především totálně neschopný management.Po třicet let byli do vedoucích pozic odkládáni političtí trafikanti a "kamarádi kamarádů", přičemž mnozí z nich sotva věděli, kam se na dopis píše adresa, natož aby zachytili moderní trendy v doručování.

Kdysi se také do vedoucích funkcí ustavovali lidé s "patřičným"(nejlépe dělnickým) původem, kteří byli "kovanými soudruhy".Co na tom, že pro výkon dané funkce často neměli nejmenší předpoklady.

Jedinou záchranou České pošty by byla privatizace.Zcela jistě by i na ta úřední psaní do vlastních rukou někdo získal licenci.

13 0
možnosti

Tak jako u všeho, začíná vláda či stát z druhého konce. Nepodívala se na platy jednotlivých manažerů pošty, kteří ji jako podnik již dlouhou doby vedou ke krachu. To by v normálním prostředí podnikání nebylo možné asi nikde jinde. Můžu říct, že s rušením poboček souhlasím. Podle mapky se neruší tam, kde není zástup, ale pouze tam, kde jich je několik. Osobně poštu navštěvuji velmi, velmi sporadicky. Žijeme on-line, jen je třeba se učit. Ano, někteří to nezvládnou(naprosto chápu), pak jsou ale další a není jich málo, co se učit prostě nechtějí. Ti pak tvoří fronty v bankách, na poštách apod. Jinak musím říct, že mé zkušenosti s poštou byly vždy neskutečně tragické.

5 0
možnosti
PL

Souhlas. Státní pošta je ve městech přežitá stejně jako telegram, složenky, fiakr a koněspřežka. Tuto skoro klinickou smrt si urychlila i svým chováním v necávné době.

Na venkově by však nějaké opěrné body pro příjem a výdej zásilek s určitou státní garancí (spolupodílem?) měly zůstat.

Třeba jako na rakouském Lontu, kde jezdí ve všední dny ráno Šůlbus, po poledni zkombinovaný s Poštbusem... Na německém vidlákově zase občas narazím na osamělý žlutý baukontejner Deutsche Post s úřední hodinou třikrát v týdnu...

9 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,80
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.