Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Možná by laskavý pan autor mohl zasílat pravidelně větší částku na podporu ČP, jako to dělá s podporou konfliktu na UA. Flastenec...

0 3
možnosti
LV

Pan Flaška rozhodně není flastenec, toto označení se hodí na jiné ptáčky.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak. A ke scházení vesničanů by stačilo udělat třeba na obecním úřadě místnost, kde by si mohli osamělí popovídat, uvařit kafe a nemusel by to suplovat stát takovýmto molochem.

2 1
možnosti
JJ

Máte opravdu divnou představu o tom jak fungují vesnické pošty. Naposledy, když jsem čekala na vyzvednutí balíku se tam bavily dvě zelené vdovy, jak to mají těžké. Dítě ráno na hokej - 12 km na sever, potom rychle ho odvézt zase 20km na jih do školy, potom čekat a odvézt ho 15 km na východ na kroužek a vlastně nemají na sebe čas, jen vozí děti.... Potom co byly obslouženy, sedly do auta a jely asi převážet děti.

Důchodci se raději navzájem navštíví, sednou si na zahradu do stínu, udělají kafe, co by se trmáceli na poštu. Někteří to mají i 2 km daleko. To si raději dojdou pokecat k sousedům, než aby si pro to popovídání šli tak daleko.

2 0
možnosti
VB

No poštu může zachránit velká změna firemních procesů, tak velká, že v tom podniku, který se zuby nehty snaží zůstat v minulosti a o dopředu ani krok, je takřka nemožná ;) Takže vlastně máte pravdu.

Nicméně datové schránky nejsou pro poštu žádná rána, pošta z nich má naopak zisk a to takřka bez práce - za každou datovou zprávu totiž dostává peníze.

1 1
možnosti
ZZ

A víte kolik za tuto službu platí pošta kyslíku ?

Tedy společnosti O2?

8-o

0 0
možnosti
Foto

Pravdu máte !!!! Jedině ten náš Tomio bude chudák muset vystát frontu na ověření podpisu.;-D

Aspoň včera si stěžoval v TV....

3 1
možnosti
ZZ

Kdy jste byl naposled na poště ?

Většinou tam každý stojí aspoň 1/2 hodiny, než se na něj dostane.

;-(

0 0
možnosti

Příklad z osobní zkušenosti: Na jednom státním úřadu přijali novou pracovníci a ta nedostala ŽÁDNOU pracovní činnost tak zklamaná odešla ve zkušební době a jako důvod ve výpovědi napsala že po dobu 2 měsíců nemohla vyvinout žádnou pracovní činnost protože po ni nikdo žádnou nechtěl i přesto že sama práci požadovala. Tak pracovnice odešla a za týden na stejnou pozici přijali novou pracovnici a ta taky nemá žádnou pracovní činnost ale už je na tom místě téměř 2 roky a je naprosto spokojená a její šéfové taky protože nikoho neotravuje že chce práci. A jelikož to co nedělala už nezvládala tak ji přidělili k novému provoznímu řediteli který má jedinou podřízenou a to je ona.Nu holt státní úřad.

8 1
možnosti
Foto

Buď lžete, nebo je přijali za Babiše ;-D

1 2
možnosti
Foto

A kdo bude doručovat tuny reklamních letáků?

0 0
možnosti
VB

To už na mnoha místech pošta stejně nedělá, ale dělají to právě soukromé firmy - dokázali být levnější ;)

3 0
možnosti
Foto

Fajn, ale datové servery, ověřování, autorizace. Dopisy jsou pasé. Kdo má zahraniční zkušenost ví, že tohle všechno je mimo už 50 let. Teď oddělit zrno od plev, ale někdo slabý jako Rakušan to jen zkazí a my to zaplatíme. Jako vždy.

3 3
možnosti
GK

Tak určitě... 50 let :)) Pravicoví sekerníci jsou čím dál víc směšnější. Pro info: 50 let zpět, to máme rok 1972. Internet byl k něčemu od 90. let, spíše až od poloviny 90. let.

Zpráva z datovky mizí po 90 dnech, nutno platit si datový trezor. Ovšem stejně se na něj nelze spoléhat, jednak co kdyby došlo ke ztrátě dat a jednak, není-li zpráva pravidelně přerazítkovávána, pak, jakmile vyprší platnost certifikátu, kterým byla zpráva podepsána nebo vytvořeno její časové razítko, je k ničemu a nemá žádnou právní platnost.

Takže nutné autorizace za 30 Kč/strana A4, kvůli které je stejně nutno jít na úřad nebo poštu. No to je fakt výhoda.

2 1
možnosti
Foto

Něco arogantnímu státu zůstane. Doporučená psaní. Na avízu už asi dvacet let pošta neuvádí odesílatele. Proč, nevědí ani doručovatelé, ani ti u přepážek, ani poštovni úředníci. A většinu občanů to už ani nezajímá, což stát jistě těší, včetně ministra vnitra.

1 0
možnosti
LV

Údajně proto,že když si lidé přečetli, od koho dopis je, často si ho nevyzvedli. Čemuž bych i věřil, ostatně souvisí to s odporem některých lidí k datovým schránkám. Mají pocit, že když si zásilku prokazatelně nevyzvednu, mohou ji snadno zapřít.

0 0
možnosti
PO

Pošta nemá monopol na vůbec žádné služby už řadu let. Postovní licenci si dnes může vyřídit jakákoliv firma a vesele doručovat dopisy, pohledy i doporučená psaní.

0 0
možnosti
GK

Proč jen se jim do toho nechce, že...

0 0
možnosti
PD

No oni ty zminene datove schranky rozhodne nejsou adekvatni nahradou a uz vubec ne zdarma. Kam jdou penize z vydelku nevim, ale pocitam, ze jich take par pristane.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,79
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.