Diskuse

Poštaholici

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na venkově se pošty neruší, nicméně si říkám, proč musí být pošta v obci 550 obyvatel (konkrétně Prlov, pod tuto poštu spadá ještě zhruba stejně velký Pozděchov), když v blízké Valašské Polance je také pošta a mezi obcemi dobré autobusové spojení. Pozitivní věc je aspoň ta, že na této poště je některé dny otevírací doba do 17 hodiny, dříve to bylo do 15,15 nebo do 15,30, což znamenalo pro některé si na vyzvednutí doporučeného dopisu vzít volno.

1 0
možnosti

Pokud by někoho napadlo posílat mi doporučený dopis bez předchozí důkladné konzultace a mého výslovného souhlasu, pak bych to viděl na ukončení přátelství / obchodního vztahu (nehodící se škrtněte).

0 0
možnosti

To stá dělá běžně a neptá se vás - tedy pokud nemáte datovou schránku.

;-)

0 0
možnosti

J59a23n 11R68á86ž

1. 4. 2023 10:40

Naprosto souhlasím s textem článku. Na vesnicích se pobočky ČP neruší a že na někdo "městský" musí jet jednou , max. dvakrát měsíčně na poněkud vzdálenější pobočku, nemůže být důvodem aby ostatní, pro které je vynucená návštěva pošty vpravdě božím trestem, dožívali tuto ztrátovou firmu.

0 0
možnosti

J66a51n 90R20á28ž

1. 4. 2023 11:02

"dotovali"

0 0
možnosti

Poštu využívají penzisté, kteří odmítají mít bankovní účet, platební kartu, odmítají spravovat svoje platby v int. bankovnictví /důvody jsou různé - nedůvěra, neznalost.../, takový člověk si dojde jednou za měsíc pro penzi, současně tam zaplatí inkaso, případně jinou složenku. Zaznamenala jsem ovšem i zde v některých diskuzích, že účet odmítají i mladší ročníky...

Pak poštu využívají takoví, kteří nemohou nebo nechtějí mít účet v bance z toho důvodu, že jim ho buď banka nezřídí/ nespolehlivý klient, má záznamy, má trvalé bydliště na obecním, městském úřadě, magistrátu/ anebo účet nechtějí, protože jsou to lidi s exekucemi a pokud jim přijdou na účet peníze, banka jim je na základě exekučního příkazu strhne. V převážné většině se jedná o lidi, kteří si chodí na poštu pro sociální dávky. Dostane domů složenku, zavolá si taxíka a hurá na poštu.:-P

0 0
možnosti

Pošta je hodně využívaná na venkově, kde se prakticky nepoužívají platební karty. Důchodce si na poště vyzvedne hotovost a tou poté platí.

0 0
možnosti
Foto

Pošta je odstrašující příklad pro příznivce zestátňování.

3 0
možnosti
Foto

Také tento ústav prakticky nenavštěvuji, ale nedávno jsem byl na malé poště v Kobylisích (moje paní potřebovala poslat něco doporučeně a tuhle poštu máme nejblíž), otevřené dvě přepážky, v jedné si paní pošťačka počítala peníze a u druhé člověk před námi s obsluhou klábosil. Jinak tam nebyl vůbec nikdo. Tahle pobočka ČP má být zrušena (jako jediná na Praze 8) a pokud tohle byl typický den, tak se ani nedivím. Ale v diskuzi pod článkem o rušení pošt se kdosi rozčiloval, že (cituji) "12 tisíc lidí a tisíce firem bude obstarávat přetížená pošta na Palmovce". Opravdu si nemyslím, že by to zrušení zrovna téhle mini pošty nějak významně ovlivnilo a kdybych náhodou zase musel nedejbože na poštu, tak tam holt nepojedu dvě zastávky tramvají, ale čtyři.

0 0
možnosti
Foto

Dcera a naše známá bydlí na veliké vesnici , kde se staví nové rodinné domy a jsou tam i rekreační chalupy. Za dobu co tam bydlí se ti, co roznáší poštu nenaučili rozlišovat popisná čísla na objektech sloužící k rekreaci a k trvalému bydlení. Pro ně je číslo domu jako číslo. Dcera má na domě stejné číslo jak rekreční chalupa v místě. Tabulky s číslem na domech, kde se bydlí trvale jsou červené a rekreační modré. Pro poštu v místě je to stálý problém přes opakované stížnosti. Přijdou dny volna a rekreanti doručí dceři poštu, která leží u nich ve schránce. Stejný problém má naše známá, která tam bydlí léta. Té nosí poštu zdejší penzion. Druhá věc je zdejší pošta zavírá v 14:00 hodin. Obyvatelé se vrací z práce mezi 15:30 a 16: 00 hodin. Všichni dojíždějí do práce. Takže pokud si chtějí vyzvednout poštu musí si vzít volno. Dcera si nechá doručovat důležitou poštu do Německa, které má kousek za hranicí. Tam nemají poštu jako u nás, i když je to větší obec, ale zajde do zdejšího obchodu, který supluje poštu, má otevřeno do 18:00 hod. To, že v Německu nemají pošty všude jsem si všimnul i na dovolené na Usedomu. Chtěl jsem poslat z recese pohled. Zašel jsem do obchodu, tam mimo jiného zboží měl pohledy , známky a v rohu na pultu malou schránku na dopisy i stoleček s tužkou na psaní.

0 0
možnosti

Musim se zacat pidit po tom, jak tady seniori resi "reorganizace" posty a ruseni post, coz zacalo u nas ve Skandinavii uz v prvnich letech noveho tisicileti. I tady posty bojovaly, a jeste i bojuji, konkretne danska posta, s obrovskymi prodelky, internet radikalne zredukoval jako vsude jinde objem listovnich zasilek. Napriklad norska posta uz zrusila krome 5 post v hlavnim meste Oslo a jedne poste na Svalbardu (Spicberkach) vsechny posty, postovni zalezitosti vyrizuji agentury v supermarketech, trafikach, benzinkach a podobne. Podobne je to i ve Svedsku, kde svedska posta uz v roce 2002 zrusila celych 86!!! % post a zalezitosti prevedla na agentury v obchodech atd, takze neblizsi agenturu ma clovek casto "za rohem". Funguje to bezproblemove, lide jsou radi, ze si mohou zaridit veci i po 18 hodine, kdy posty zaviraly a vetsinou i v sobotu a nedeli, kdy vetsina post mela zavreno. Ovsem v pripade Svedska jsou specifika, ktera v CR neexistuji. Tak jak baliky, tak doporucene dopisy , dobirkyci postovni poukazky uz od poloviny sedesatych let je nutne vyzvednout si na poste (ted v agenturach), takze lide jsou na to vyzvedavani uz davno zvykli. Sice i ve Svedsku existuje napodobenina "baliku do ruky" jako v CR, ovsem poplatek je tak vysoky, (podobne je to i u dobirek, takze se skoro vubec nepouzivaji) ze to temer nikdo nevyuziva, pokud ale ano, je to radne doruceno a neni ve schrance oznameni, ze adresat nebyl zastizen (pokud tomu opravdu tak nebylo, stava se). Jiste ouvej vzhledem k situaci v CR je, ze posta uz v roce 2002 zrusila veskere financni sluzby, takze agentury se zabyvaji jenom prijmem a vydejem postovnich zasilek a prodejem znamek. Jak tuto situaci resi zdejsi seniori vlastne nevim. Ja, i kdyz uz se nachazim v pokrocilem kmetskem veku, mam internetove bankovnictvi, penize mi chodi na ucty a potrebnou hotovost si vybiram v automatu. Do me agentury si chodim jenom pro doporucene dopisy nebo baliky a vetsinou to jde bez front a cekani.

2 0
možnosti

Mně před měsícem vykradli obyčejný dopis!

0 0
možnosti
Foto

PRO P. TUMU---Píšete, že takových nešťastníků - seniorů (kteří nemají tu či onu vymoženost moderní doby) snad mnoho není. Asi žijete na jiné planetě, ale věřte, že k věkovému rozvrstvení zdejší populace jich je dost. A ne každý z nich je "vědecko-technický revolucionář a kvantový mechanizátor". Ti lidé instituci jako je pošta z řady důvodů prostě potřebují a přijde mi nepochopitelné, že je nutné vysvětlovat proč. Já sám jsem také senior, vybaven smartphonem, jako bloger mám samozřejmě PC s napojením na internet a internetové bankovnictví atd., a přesto jsem roztrpčen, že v mém bydlišti bude zrušena nejen pošta vzdálená cca 200 m (fungující pro městskou část s asi 5 tisíci obyvateli), ale také obě v sousedních čtvrtích (vzdálené cca 1,5 km hrubým odhadem na jednu i druhou stranu od našeho domu).----Pokud tedy nastanou situace, že se muži budou muset rozloučit se ženou a dětmi a vybaveni spacákem, karimatkou a zásobami na tři dny vyrazí kempovat do fronty na "nejbližší" poštu, pak nikoli nyní, nýbrž záhy poté, co dojde k avizovanému zrušení poštovních poboček.

0 0
možnosti

Popsal jste svoji situaci doma a vaše technické vybavení. Ale nenpsal jste k čemu potřebujete poštu?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS