Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 11
možnosti
Foto

PRO P. POBORSKÉHO---Mohu Vás ujistit, že nic nezačíná. Lidé, kteří bagatelizují, rozmělňují, omlouvají, souhlasí s působením Rusů na OH atd. je v této zemi značné množství; není to tak, že by vyjádřením D. Svobody něco začalo. Já samozřejmě stojím na opačném názorovém pólu, na stranu Ukrajiny jsem se veřejně postavil ještě před agresí (tj. před 24. 2. 2022) a v této válce plně Ukrajinu podporuji (což je snad z mých článků naprosto zřejmé). V kauze "Svoboda vs svoboda" jde ale o něco trochu jiného - o míru svobody v naší postkomunistické demokratické společnosti. Prostě se smiřme s tím, že ne všichni občané ČR zastávají stejný názor (proukrajinský) jako my (já, Vy, vláda, prezident většina parlamentu, ČOV atd.). Sebevědomá svobodná společnost oponentní názory ustojí, začne-li je stíhat a trestat, pustí se na velice nebezpečnou cestu. Podstatný je oficiální postoj ČR k ruské agresi, nikoli postoj jednoho armádního trenéra (který ovšem agresi nepodporuje, pouze se snaží zachovat "neutrální" postoj). Nemusíme s ním souhlasit, ale neměli bychom ho za to postihovat. Nota bene když jako český olympionik je v souladu s postojem MOV, jak se zdá.

5 0
možnosti
Foto

Výborné hodnocení karmavR^. Jen se dejte pozor, aby se na Vás ti převlečení bolševici nevrhli také !Rv

12 1
možnosti
MM

Vy se chystáte na někoho vrhnout? Nebojím se vás. :-)

0 1
možnosti
JV

Prostě je to vše v totalitním pojetí: Kdo nejde s námi, jde proti nám.

Jak již jsem psal jinde, očekávám vbrzku zavedení nového PŠM. ....

18 1
možnosti
ZS

Karma a díky, Lubomíre.

8 0
možnosti
JZ

Jsem pro zákaz startu ruských sportovců na olympiádě a všech světových soutěžích.

2 1
možnosti
Foto

To by si na OH a dalších mistrovsvích Američané ani neškrtli už od 60. let.

10 1
možnosti

V dalším rozhovoru na Seznamu, kde se měl vyjádřit ke svým výrokům v TV, David Svoboda na dotaz reportérky:

"Takže je Rusko agresor, který páchá na Ukrajině, na území svobodného státu, válečné zločiny?"

odpověděl takto:

"No, tak já na tohle názor mít vlastně nemůžu, já jako nemám žádný informace. Mluvilo se o rezoluci OSN. No, tak ta je všeobecně přijímána, ale..."

V podstatě zopakoval stejné výroky, za které se předtím omluvil. Nechápu, proč se ho stále zastáváte. V tom nejlepším případě je to hlupák, který si nevidí na špičku nosu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-mne-slo-o-ochranu-nevinnych-sportovcu-rika-svoboda-k-ucasti-rusu-na-olympiade-228650

16 6
možnosti
Foto

PRO P. ŠŤASTNÉHO---1. V tomto článku, pod nímž diskutujeme, jsem se primárně zabýval zdůvodněním jeho potrestání - údajně ne za názor, což považuji za nepravdu. 2. Na koberečku byl a trest dostal D. Svoboda za své vyjádření v České televizi, o žádném jiném rozhovoru (pro Seznam Zprávy apod.) tiskové sdělení na webu MO nehovoří. 3. Nezastávám se pouze D. Svobody (v této kauze), ale především svobody jako takové. No a pana Svobody se zastávám proto, že podle mého pojetí svobody, AČKOLI ON DRŽÍ JINÝ POHLED NA DANOU ZÁLEŽITOST NEŽ JÁ, má právo svůj tento svůj pohled veřejně sdělit. Následovat má debata, nikoli postih. Můžeme totiž donekonečna omílat jako skvělý bonmot citát klasika "nesouhlasím s vaším postojem, ale do smrti budu hájit vaše právo tento postoj veřejně prezentovat" (mnou zmodernizovaná verze) - a když přijde na věc, je ledacos jinak. Testem svobody nejsou shodné názory, ale to, jestli mohou být beztrestně prezentovány názory opačné, protichůdné, nesouhlasné, kontroverzní.

7 0
možnosti
ZZ

Svoboda prakticky řekl jen to, co prezentuje MOV a jeho předseda Thomas Bach.

Že se to politikům naší pětikoalice a prorežimním novinářům nelíbí je jen a pouze jejich politická záležitost, jak dehonestovat odlišný názor.

;-(

11 5
možnosti

A přes to, co říká předseda Bach, vlak nejede?:-P

6 2
možnosti
Foto

Podobně jako docent Ševčík z VŠE ... Jinak jsem zvědav, jak si poradí Petra Kvitová s Jelenou Rybakinovou. Moc bych jí přál, aby ji porazila. Jenom nevím, jestli ta Rybakina reprezentuje Kazachstán nebo Rusko. U Petry mám jasno [>-]V

3 0
možnosti
Foto

Rybakinová je Ruska reprezentující Kazachstán. Takto to udělalo už více ruských sportovců, když jim Kazachstán nabídl lepší podmínky.

2 0
možnosti
PD

Pan Svoboda nevyslovil názor, ale relativizoval ruskou agresi zpochybnovanim rozhodnutí a slovy o "mýlce, nedostatku informací a kdoví, jak to vlastně je..."

12 5
možnosti
MB

Pokud vy osobně považujete za dostatek informací to, co Vám předkládají mainstreamová média a naše vláda, pak Vám závidím. Máte to jednoduché.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal