Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Hned k té úvodní větě v perexu: "Každý Čech nemá právo se vyjadřovat svobodně ke všemu, co se kolem děje, týká se to hlavně příslušníků ozbrojených složek."

Ta argumentace, že Svoboda je "voják", mi přijde od autora článku i některých dalších dosti účelová. David Svoboda je členem Armádního sportovního centra Dukly Praha čistě proto, že je tam zaměstnán jakožto sportovní trenér. Není tedy v pravém slova smyslu členem "ozbrojených složek", u něho se asi sotva počítá s tím, že by byl někdy nasazen do nějaké mise NATO apod.

Proto by se na něj mělo nahlížet obdobně jako na trenéra kteréhokoliv jiného sportovního oddílu, ať už příslušný oddíl spadá pod armádu, ministerstvo vnitra nebo jen pod Českou unii sportu.

11 10
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 10
možnosti
JK

No nevím. Já jsem taky vojákem AČR (AZ), jsem toho názoru, že postoj Evropy k situaci na Ukrajině je z 90% kapitulantský (95% podpory UK válečného úsilí zajišťují USA, že), Evropa tak nějak hodlá k tomu úsilí přispět tím, že jednotlivcům z Ruska chce zakázat účast na mezinárodních soutěžích. Potud bravo (ironie). Samozřejmě to nepůsobí dobře, před rokem ruští vojáci (já vím, že byli z Tuvy a z Čečenska atd.) znásilňovali a zabíjeli UK občany a teď po roce se na ně budou koukat seshora z bedny, a budou vysmátí...... Kdyby Pámbu shůry dal a takovým expertům jako je OLYPYONYK Svoboda a POLYTYČKA Čerňochová majzl hromem jednu po kebuli a nahnal je spolu s podobnými experty na vššechno makat do fabriky na dělostřelecký granáty, aby taky trochu přispěli, když jsou tak aktivní. Samozřejmě kdyby ta fabrika byla k dispozici a kdyby měla suroviny, což je ten problém. Místo podstatných věcí se zase řeší welfare slepiček, to je celý.

2 0
možnosti
MP

Tak zabíjeli občany United Kingdom na Ukrajině?

0 0
možnosti
JK

Perfektně zpracované. Naprostý souhlas.R^

8 5
možnosti
JP

Díky, naprostý souhlas.

6 6
možnosti
Foto

A co kdyby řekl: potom co spousta evropských firem začaly porušovat sankce, našly se cesty jak dodávat do Ruska zboží a plyn do Evropy, ruské zbraně obsahují komponenty z Evropy, dodat moderní zbraně na Ukrajinu trvalo více než rok, je vlastně v pořádku, že budou ruští a běloruští sportovci závodit?

0 0
možnosti
JK

Tak by řekl pravdu a za tu ho nikdo nepochválí. Stejně se tady jenom čeká na to, až Ukrajinci neuspějí s tou plánovaně podvyživenou ofenzívou a Skopčáci se Žaboužrouty se hned zaradují, se slovy, že to říkali od začátku, a UK hned bude muset zasednout ke stolu s rušisty, a budou rádi, když pro letošek uhájí Kyjev. Za 3 roky pak bude další kolo a UK bude ruská celá. Není potřeba být kdovíjaký jasnovidec, Němce a Francouze už přece známe.

3 0
možnosti
Foto

J69a39n 31Š48i88k

31. 3. 2023 23:04

Pokud chce pan Svoboda mluvit do politiky může, v tom mu nikdo bránit nebude. Musí však vystoupit z armády. Je ve služebním poměru a jeho součástí je, že se nemůže v politice nijak angažovat. Je to tak ve všech armádách demokratických zemí. Armáda nesmí sloužit žádným zájmům a stranám a to ani zleva nebo zpráva. Armáda je tu od toho, aby bránila všechny občany. Z toho důvodu je jeho trest správný. Hezký den

17 7
možnosti
LP

Pan Svoboda se angažuje se ve sportu. Ne v politice. I Vám hezký den.:-)

11 4
možnosti
PL

P58e68t25r 29L52o97r76e88n92c

31. 3. 2023 21:35

Zrovna až degradován a vyhozen asi ne, ale to nic nemění na tom, že

1) příslušník ozbrojených sil má nejspíše v rámci pracovní smlouvy i služebních řádů do jisté míry omezeny některé svobody, např. vyjadřování a vystupování na veřejnosti.

2) účast ruských "sportovců" na OH je vzhledem k chování jejich státu na Ukrajině neslučitelná s myšlenkou olympijských her.

3) účast ruských "sportovců" na mezinárodních soutěžích je vzhledem k vraždění jejich ukrajinských sportovních protějšků ruským státem nemorální a nekolegiální.

Svoboda šlápl do mlejna, sám to pak ještě rozmazal a následky už nějaké pociťuje. Dle mě to stačí.

12 2
možnosti
LP

Ok, pokud přijmeme princip kolektivní viny. Ale ať jsou tyhle pravidla nastavena s obecnou platností. A ne jen, když je přepadávajícím státem Rusko.

4 0
možnosti
LP

Olympionik Svoboda je toho názoru, že ruští sportovci by měli možnost se sportovních her účastnit. Ti sportovci nejsou vojáci na frontě, stejně jako nebyli američtí sportovci v době přepadení Iráku. Ale u nich se po žádném vyloučení nevolalo.

Kromě toho, názor Svobody, že ruským sportovcům by mělo být umožněno se her účastnit, NENÍ žádný proruský postoj a nic tím neschvaluje. Nevidím jediný důvod, proč by měl být degradován a vyhozen z armády.;-)

24 8
možnosti
PL

P64e23t36r 80L53o18r93e45n27c

31. 3. 2023 21:20

On ho někdo degraduje nebo vyhazuje z armády?

0 1
možnosti
VD

Ono je to všechno dvousečné. Teď jste hrozně chytrý a ten "spravedlivý". Snad se nedožijete doby, kdy se to bude týkat Vás osobně v opačném gardu - že Vy budete mít nějaký názor mimo mainstream, a kvůli toho Vás třeba vyhodí z práce, nebo rovnou zavřou na pár let. Ona ta "pravda" je velice ohebná a proměnlivá.

22 6
možnosti
PK

Myslíte že autor blogu se chystá jít pracovat do ruZka? No, o tom pochybuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,26
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik