Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jednání naší vlády se dá srovnat se situací na Slovensku.

Zvolili si cool prezidenta, pak ještě víc cool prezidentku, vyhnali Ficovu vládu a... teď jsou zklamaní možná víc než kdy dřív.

Článek

Když se Slováci po minulých volbách zbavili Roberta Fica, který slovenskou politiku ovládal s přestávkami už od roku 2006, vypadalo to nadějně. Jenže vlády Igora Matoviče a Eduarda Hegera se po téměř celou svoji existenci zmítaly v takovém chaosu, že je teď Slovensko tam, kde bylo, nebo možná ještě hůř.

Zemi čekají v září předčasné volby a Ficova „sociálnědemokratická“ strana Směr je podle mnohých průzkumů opět favorit. Nemalou měrou k tomu přispívají i středopravicové strany, které se rozdrobily a už teď je jasné, že v takovém stavu jejich velká část nepřekoná 5% hranici.

Je tedy možné, že se dočkáme dalšího vládního angažmá Roberta Fica, který už teď hlásá, že má Slovensko přestat pomáhat Ukrajině? Rozhodně to není vyloučeno.

Tak může dopadnout i lokajský postup této vlády, která jásá, jak obsadila všechny důležité politické pozice v tomto státě.

;-(

1 0
možnosti

Vite pane Víto Klímo, psal jsem o tom mnohokrat. Od 1306, po zavrazdeni Vaclava III, Premyslovci vymreli. Do roku 1918, kdy jsme meli korunu ceskou jako symbol naroda, tuto korunu nesl jen jeden CESKY kral. Jinak to byli cizaci.

Posledni premier byl take cizak. Hrabal se byt i prezidentem. To mluvim o vrcholnych predstavitelich ceskeho naroda.

Kdyz pisi tuto uvahu, nemohu si pomoci se zminit jednu velmi podstatnou pravdu v dejinach naseho naroda. Praha vzdy v te historii dominovala a tu historii vytvarela.

Ten, kdo se oprostil byt tim "malym ceskym clovekem" a dokazal znalosti sveta prevzit ke svemu uspechu, vytvari plejadu ceskych hrdinu. Od Tomase a Jana Batu, Krizika, Skodu a mnoho dalsich. Specialne oba batovci si privezli z USA tolik poznatku, ze jeste dnes ty poznatky dokazuji, co je svet v te dobe naucil.

Shrnul jsem jen zasadni podstatu nasi historie. Jeste dnes, se neukazuje nikdo, kdo by dokazal nasledovat ty uspesne. Davam za vinu nasi celkove organizaci statu, myslenku politickeho vyzdvizeni jedince jako silu kterou nezname. Take sestavenim organizace skol tak, aby opravdu ty jedince vychovavaly.

Snad na konec meho prispevku jeden dulezity historicky dukaz. Mame zakladni zakon z prepsani konstitucniho dokumentu. Zijeme presne, jak ta organizace nas vedla od 1867 do 1918, v dobe te konstitucni monarchie, ktera nas vychovala presne v ty lokaje, kdy ta Viden nas vedla jak ty "male ceske slouzici". Dnesni organizace nas podle toho prepsaneho dokumentu lepsi nedela.

Snad rok 2023 bude se psat v nasich dejinach, jako prevratny, jako zacatek te budoucnosti, kdy JEDINEC byl zvolen Prezidentem. A celym narodem. A ukaze svetu neco vice nez to "lokajstvi"!!!!

3 1
možnosti
Foto

J38a83n 79K22o43z87á74k

31. 3. 2023 23:12

Lokalita dvou režimů těžko může něco změnit.

1 0
možnosti

P83e63t75r 83L84o92r30e70n33c

31. 3. 2023 16:39

Pane Klímo, tenhle blog se Vám docela dost nepovedl.

Na Vašem místě bych v zájmu zachování si dobrého jména skoro uvažoval o nějaké jeho razantní rekonstrukci nebo tichém odvolání.;-)

2 2
možnosti

Naprostý souhlas!R^ Nikdo si neváží poddajných, nesebevědomých lidí, potažmo pak národů, s nimiž se dá orat, jak se komu zamane. Češi mají spoustu kladných vlastností, ale bohužel opakovaně tvrdě dopláceji na svoji holubičí povahu a lokajství.

1 4
možnosti

Ještě k té vaší "páce" na Ruskou hordu....Asi nikdo nemá nic proti kompromisu, nic proti dohodám a liberálnímu přístupu. Naopak! Jsou to velmi užitečné nástroje a mají pro budoucnost společnosti velký význam. Jenže musíte mít partnera, který na této vlně jede s vámi... Pokud si Rusko přálo mít Ukrajinu ve své sféře vlivu, mohlo a mělo dělat pozitivní kroky. Ukrajině ekonomicky pomáhat, provádět investice do infrastruktury, zavést partnerské projekty, přistupovat k Ukrajině jako k sobě rovnému. V tomto případě se můžeme bavit o tom, že Ukrajina má možnost volby se demokraticky a svobodně rozhodnout, že partnerství s Ruskem má pro ni strategický význam. A bude to v naprostém pořádku... Pokud se ovšem Rusko k Ukrajině chová jako k méněcennému kusu hadru, nesmí se divit, že se Ukrajina orientuje více na západní kulturu se kterou po rozpadu CCCP získal mnohé zkušenosti. Výhružky, financování pochybných politických struktur a podněcování občanské nesnášenlivosti Ukrajinu do ruské náruče opravdu nedovede....naopak, jak je vidět. Tak prosím otevřeme oči a přestaňme se myslet, že lze s Ruskem vést nějaký smysluplný dialog, uzavírat smlouvy a dohody. Rusko si zatím doslova s každou dohodou vytřelo zádel a všechny nás považuje za nacisty nebo fašisty, aniž by znalo pravý význam těchto pojmů. Jak chcete s touto protistranou jednat? Jediná cesta je jim ukázat že máme větší a delší klacek než oni. Ať si ten svůj ruský bordel nechají za hranicemi. V Evropě o něj fakt nikdo nestojí. A myslím, že i mnohé asijské státy to začínají pomalu chápat.

8 0
možnosti
Foto

J58o26s27e52f 89B47á37r39t66a

31. 3. 2023 14:15

Inteligentní karma.

4 6
možnosti
Foto

Inteligentní? Od Vás?

3 2
možnosti
Foto

Hej, z vonku to tak vyzerá. Na rozdíl od Vás a i pana autora článku (četl jsem) stojí pan president nohama na zemi a snaží se o reálný náhled. ;-(

1 2
možnosti

Dobrý den. Tak za prvé - ty lokajské repliky ... vás zřejmě donutily .. a ne donutili. A za druhé, zbytečné lamentování.

Generalizace lokajství českého národa byla mnohokrát přetřásána a rozhodně se nedá všeobecně tvrdit, že všichni Češi jsou lokajové. Amorfní řiťolezci a lízači bot jsou z největší většiny zkorumpovaní šašci ve vládních politických klanech. To jsou devótní satrapové schopní prodat sebe a celý stát za hedonistický luxus své pochybné existence. Proto také jsme periferní vazalská kolonie připravená k odpisu v případě eskalace dalších válečných hrůz. Dobře nám tak.

0 0
možnosti

Největší lokajové jsou voliči SPD, PRO a podobných obskurních spolků.

10 11
možnosti

To kvůli nim zanikly Pozemní stavby České Budějovice !!!

5 3
možnosti

Psát v roce 2023, že národy mají nějaké vlastnosti...

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik