Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J43i44ř23í 54B36o98č30e84k

31. 3. 2023 17:28

Děti jsem bral běžně s sebou na pivo. Na zahrádku, kde nikomu nepřekážely, nerušily a ještě si občas s ostatními poklabosily. Pokud jsme seděli uvnitř, byly poučeni (od určitého věku), že musí v klidu sedět a nelit limonádu na zem. Kupodivu to pochopily. A o tom to je

9 0
možnosti
GK

Pokud je nějaký podnik postaven na obchodních schůzkách, pracovních obědech a romantických večeřích, křičící děti jsou v něm logicky rušivý a byznys likvidující element. Jiní podnikatelé zase naopak mohou na matkách s dětmi budovat svůj podnik... Vždy je ale nutno mít na paměti, že dotyčný má v podnikání vloženy vlastní peníze, platí nájem, energie, personál a nikdo by mu neměl vnucovat, pro koho je jeho provozovna určena.

Někteří ovšem svůj postoj dávají najevo nemoudře. Zákaz matkám s dětmi je možná i nezákonný, lépe by bylo napsat něco jako: "Náš podnik není pro děti vhodný". No a personál poučit, že nebude-li rozuměno, nemusí se v případě takového hosta nijak přetrhnout, nemusí mu přinést dobrou či horkou kávu, totéž jídlo, správný účet... Chytrému napověz, hloupého trkni.

1 0
možnosti
KK

Už vidím hysterické reakce takových hostů na všech sociálních sítích a ve všech po senzaci bažících médiích "Zlý číšník mi nepřinesl kafe". Tihle nikdy neuznají svou chybu.

6 0
možnosti
RP

Vzhledem k dnešní "výchově" kdy se doslova podporuje, aby děti byly živé, hlučné, neposedné a neomezované v jakémkoliv blbnutí provozovatele té kavárny úplně chápu.

V minulosti by zákaz dětí nebyl třeba, protože kdyby se rodiči řeklo, tak dítěti přikáže sedět, nevyrušovat a neřvat a kdyby neposlechlo, tak by následoval doma trest a kdyby pořád neposlechlo, tak by se to v kavárně vyřešilo třeba fackou nbo ohnutím a naplácáním na zadek a byl by klid.

Jenže dneska by byl rodič hloupými aktivisty nahlášen za týrání dítěte a měl by z toho popotahovačky, takže když dneska rodiči začne dítě v kavárně zlobit, tak s tím pro jistotu raději neudělá vůbec nic. A raději se tváří že svého potomka neslyší a nevidí.

A tak zákaz může být nutností a správné opatření,co chrání hosty, co chtějí klid a nechtějí povykující, běhající a řvoucí fracky.

15 0
možnosti
Foto

Chapu, ze se cast populace muze citit dotcene, kdyz se po nich vyzaduje slusne chovani, a to, si predstavte, vcetne jejich deti. Kam ten svet speje, ze?

13 0
možnosti
Foto

Autorka si odpovídá sama již nadpisem článku. Ano, děti a matky (dokonce i otcové) jsou lidi. Pokud se chovají jako lidi, není problém.

13 0
možnosti
VH

Klasika.... vlastni deti a prdy nevadi.

10 0
možnosti
PO

P28a57v20e31l 86O90t95t28l

31. 3. 2023 14:07

Jsem rád, že mě moje matka nechala lítat venku a nikam mě netahala. Maximálně tak domů na večeři, kterou ovšem udělala sama nebo když viděla, že máme rozehraný zápas, tak namazala chleba všem.

20 0
možnosti
Foto

Nebuďte hysterická. Nikdo Vám nijak neubližuje. Prostě berte na vědomí, že existují místa s různými omezeními, včetně těch pro děti. Vy své děti vidíte jako úžasné, bezproblémové, vždy spořádané. Jiní to však mohou vidět jinak. Ne každý chce mít trvale kolem sebe malé neposedné děti.

26 0
možnosti
JS

Přesně, hlavně nechápu proč je z toho u nás taková aféra, všude možně po světě exitují adultonly hotely a nikdo to neřeší...

1 0
možnosti
RM

nikde na internetu jsem si nevšimla, že by někdo psal, že jsou rodiče a jejich děti ze ZOO. To už přeháníte. To zaprvé. Zadruhé nikdo dětem a jejich rodičům vstup nezakázal. Pouze od nich vyžaduje základy slušného chování. Přijde vám to nevhodné nebo vás to uráží? Mně ne, protože dnes se ta slušnost z lidí vytrácí. Zažila jsem pobíhající dítě v restauraci. Pokaždé, když číšník nesl horké jídlo jsem trnula hrůzou. Jeho matka? Neviditelná. Pak jsem zažila malé dítě v čekárně kam přišlo se svou matkou, která tam šla se sebou k lékaři. Asi ho neměla kam dát. OK Jenže to dítě si jako svůj zájem vybralo květináč velké kytky a začalo se hrabat v hlíně a tu vyhazovat. A co matka? NIC Nakonec jsem to nevydržela a dítě jsem trochu usměrnila. Takže choďte si se svými dětmi kam chcete nebo kam uznáte za vhodné, ale dodržujte zásady slušného chování včetně pozdravu (to se taky moc nenosí) Sama mám čtyřletého vnuka a jezdíme spolu na výlety vlakem i do restaurací. Když na něm poznám, že nemá svůj den, nebo je hodně utahaný, vybírám restaurace, kde mají venkovní hraní. To ho vždycky zabaví a my i hosté restaurace se v klidu najíme.

34 0
možnosti
JM

Takže nevychované děti a jejich matky ano. Ostatní mohou odejít když se jim křik, pobíhání a otravování nelíbí? Nakonec by tam stejně zůstali sami. Nikdo nechce být obtěžován cizími dětmi.

15 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik