Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně to si myslím paní Lhotská i já. Když se ale podívám na paní Leynovou, tak si připomenu, jaká arogance je s EU spojena. A to ten duševní chudák(čka), který zničil Bundeswehr, chce kandidovat na šéfku NATO. Jestli zůstalo Západu trochu rozumu, tak tohle nedopustí.

1 0
možnosti

Výborný článek.

Nemusíme rovnou vystupovat z EU, ale stačí, když naši politici spolu s V4 najdou spojence v rámci rady EU a odhlasují, že návrhy a příkazy EK a hlasování EP se budou chápat pouze, jako doporučující, nikoliv závazné.

Rozhodovat o doporučeních budou jednotlivé státy samostatně, dle své potřeby a svých možností.

Po tom co předvádí EK a EP je pro to nyní velmi vhodný čas.

Karma.

1 0
možnosti

EU zparchantěla, zjevně má nevhodně založené politické procesy. Což může být záměr, aby se k jejich řešení ještě více federalizovala. Nic takového nenastalo. Teď to vypadá, že se stane nemyslitelné a EU jako celek zkrachuje. Dochází teplo, elektřina, doprava a plánují se i velká omezení výstavby. Prakticky všechny velké obory ekonomiky už EU opustily. Většina těch zbylých velkých firem podniká v ropě a plynu, které se EU snaží vytlačit z trhu. Bez dostupných zdrojů tepla, elektřiny a dopravy nelze provozovat nic. Opravdu by mě zajímalo, zda většině lidí dochází, co se na ně valí.

5 1
možnosti

Paní Lhotská, mnohdy, vlastně skoro pořád, s Vámi nesouhlasím, ale vždycky jsem si myslel, že jste chytrá ženská.

Teď váhám... Až si sednu k pc, napíšu, proč.

0 8
možnosti

Napište. Doceta by mne zajímaly ty Vaše argumenty. :-)

8 0
možnosti

Existuje European Economic Area. Ekonomické společenství, které zajišťuje volný pohyb financí, služeb, zboží a lidí a kterého jsme všichni členem. Takže rozpusťme okamžitě EU, ponechejme EEA a snad jako Evropa přežijeme. Pokud EU ponecháme, čeká nás velmi temná budoucnost. Žádná perestrojka nikdy nefungovala. Toho bruselského molocha je nutné vyvrátit z kořenů.

7 1
možnosti

Já to upřesním. Všechny země, které jsou v EU, jsou také v European Economic Area (EEA). 4 země (Island, Lichtenštejnsko, Norsko a Velká Británie) jsou v EEA, avšak nikoli v EU. Švýcarsko má výhody EEA rovněž, avšak zajistilo si je bilaterálními dohodami.

Kdo se chce dozvědět více, nechť hledá termín "Evropský hospodářský prostor", tedy EHP. Existuje od 1. 1. 1994.

1 0
možnosti

Dobře napsáno. EU jako taková nebyla špatná myšlenka, jen se po Lisabonu přeměnila v něco zcela jiného, skutečně podobného RVHP. Které původně také nebylo špatná myšlenka. Jenže jakmile se do vedení takovýchto organizací dostanou politici, jde i sebelepší myšlenka do kopru. Z organizace která měla být "servisní" se stane byrokratický moloch řízený politickými ambicemi.

13 1
možnosti

Nechci být hnidopich, ale v Evropě začínají být cítit velké problémy. Francie, Izrael, banky, migrace, odpor proti podpoře války, inflace, omezování výroby, či přípravy na její přesun mimo Evropu ............

ES bojovalo za jednotný volný trh v rámci společenství a protiváhu USA.

Co se děje, po Lisabonské smlouvě, s EU - to nikdo nechápe.

9 0
možnosti

..... vono to pomyslné rebelství Poláků má svoje opodstatnění - EU, ve stávající podobě sebedestruktivní politiky, jim konkurenční projekt "Trojmoří" nikdy nepovolí! ....... a Poláci by eu-Trojmoří v rámci EU tak móóóc rádi šéfovaliVEU!

0 3
možnosti

J25a11n 62K40a42r70a35s15e26k

30. 3. 2023 19:45

mam pribuzne v USA, v Oregonu. To je bohata zeme jak na zdroje tak na inteligenci lidi. Ti obcane tam rikaji bez uzardeni, 'z kazdeho dolaru, ktery u nas u Pacifiku a na severu vydelame, odvedeme 50 centu statum jako je Louisina. A presto to delaji, protoze v nejakem spolecenstvi nemohou byt vsichni bohati. A ten jeste vetsi duvod je, ze vsichni, jak ti z Oregonu tak ti z Louisiany jsou jeden narod - americky narod.

Kdyby byly USA spolecenstvim narodu (Oregonians, Kalifornians, NewYorkians ..) tak uz to mohli davno zabalit. Narodovectvi je metla lidstva.

Proto jsou ty predstavy jak je prezebtuje autorka absolutni hovadina, spolecenstvi narodu nikdy nemuze fungovat, protoze se ti obcane natlaceni do nejakeho naroda automaticky vymezuji proto tem jinym narodum.

5 11
možnosti
Foto

A co Švýcarsko?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS