Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

říká vám něco souhrnný trest?

0 0
možnosti

Jde o to, že se otíral o Ukrajinu, s níž nás pojí nerozborné přátelství a tím znevážil obětavost našich pracujících, kteří bez ohledu na své potíže se skládají korunu po korunce na tank Béďa či raketomet Mařka a přitom v USA bijí černoušky, tam měl mířit svou nenávist! Zatrachtilý zaprodanec!!

2 0
možnosti

Je to ryze politický motivovaný proces.

Nebral bych to tak, kdyby byl stíhán i slavný starosta Řeporyjí, který vulgárně hrozí fyzickou likvidací jiné skupině obyvatel.

4 0
možnosti

Na starostu Řeporyjí bylo podáno TO a prošetřuje se.

1 0
možnosti

P50a49v83e46l 46O64t84t28l

30. 3. 2023 8:33

Za režimu příbuzný vykřikoval v hospodě, že ty rudé sv... postřílí, samozřejmě druhý den o ničem nevěděl, ale svědomití spoluobčané ho neopomněli naprášit, takže strávil 5 let v base. Do té doby normální, pracovitý člověk pak už jenom chlastal.

0 0
možnosti

L93e19o55š 85V34a84c75e88k

30. 3. 2023 7:45

Rusko stíhá otce holčičky, za to že ta holčička nakreslila z pohledu ruské vlády špatný obrázek, Rusko je totalitní země. U nás se stíhá a odsuzuje za vysílání na FB s kritikou vlády, teď dokonce i kvůli jinému pohledu na valku. Jsme demokratická země nebo už jsme podobní tomu kritizovanemu Rusku?

1 1
možnosti

Je to naprosto stejné.

Žádný rozdíl není vidět.

;-(

2 1
možnosti

Děkuji, za rozumný pohled.

Jen mám pocit, že "nezávislý soud" by takto nikdy nerozodl, pokud by nebyla dlouhodobě vytvářena poptávka po vynucování "jediného správného názoru" třeba i od některýcm místních blogerů. Už jen to spojení "Antiwaxer vyzýval k vraždění," mluví samo za sebe...

5 1
možnosti

Byl trestný čin spáchán nebo ne, ano byl. Soud mu dal trest na samé SPODNÍ hranici, mohl dostat 5-15 let. Pokud by měl kvalitnějšího právního zástupce, možná by dopadl lépe - bylo by překvalifikováno. Podívejme se však na osobu pana Čermáka, co vše má za sebou a kolik ho ještě čeká soudů. Opravdu mi ho líto není a ač bych byl radši za podmíněný trest a "nucené" práce a zákaz sociálních sítí, tak ani s tímto trestem nemám problém.

3 3
možnosti

Soud s učitelkou? To mi připomíná starý film z školského prostředí.... za schvalování atentátu na říšského protektora...

6 1
možnosti
Foto

Vyšší princip. Jan Drda

0 0
možnosti
Foto

Sdělení autora článku. Z časových důvodů ukončuji svoji účast v této zajímavé diskusi (11:53 SELČ). Všem děkuji za příspěvky.

0 0
možnosti

Neznám celý případ pana Čermáka. Co chápu, jde o pokřiveného, nemocného člověka. Ale výroky, které byly v médiích, nemohu si pomoci, nenaplňují nebezpečnost trestného činu.

Na vysvětlení asi musíme ke kořenům. Proč zavíráme lidi do vězení?

1) Trest

2) Prevence

3) Převýchova (což je bohužel většinou převýchova k horšímu)

Trest je jasný. Někomu ublížím, pykám za to. Čermák nikomu neublížil

Prevence. Když má někdo moc vyvolat násilí, musíme tomu preventivně zabránit. Čermák je nula, která nemá moc násilí vyvolat

Převýchova. Když někdo nikomu neublížil a nic neukradl, nemá cenu ho převychovávat.

Já s tím mám problém, že utahujeme šrouby. Posílám lidi před soud jen kvůli názorům a nízkému IQ. Kdybychom dali odposlechy do hospod, museli bychom postavit dalších pár vězení, protože podobné kecy vede spousta lidí před dostatečným počtem lidí, aby z toho byl trestný čin

Jsem si jistý, že mnoho lidí proneslo podobné výroky, ale u nich se to bralo jako normální. Proslulí jsou tím odboráři, ale třeba takový Sládek v devadesátkách by musel dostat trest smrti, Několikanásobný. A když se na to podívám, vyvolali Sládek či odboráři vlnu násilí? Ne, a to měli daleko větší moc než Čermák. Ze stejného důvodu se mi zajídá pronásledování nacistických symbolů. Je to prázdná, mrtvá ideologie. Ale pronásledujeme jí ze setrvačnosti.

1 0
možnosti
Foto

Kdežto komunistické symboly jsou živé, a tak je také nepronásledujeme.

Povšiml jste si, že v posledním roce poněkud stoupl počet násilných činů? Jistě, rozumný člověk blábolení nějakého chorého ignoruje, ale co ti nerozumní?

Ten pán měl ovšem místo basy dostat ústavní léčbu.

1 0
možnosti

Odpůrce současného režimu je přeci třeba co nejpřísněji a zcela exemplárně potrestat !

Takový starosta Řeporyjí, který vládu jednoznačně podporuje, může beztrestně nabádat ke střílení Čechů, bez jakýchkoliv problémů dál.

;-(

9 6
možnosti

Tady budu oponovat.

Pan starosta Novotný nehovořil nic o střílení Čechů. Doslovně řekl toto:

„Já bych ty ruský kolaboranty věšel. Tam se vraždí civilní obyvatelstvo, matky i děti. A co zaprděnej čecháček? Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák. Abyste pochopili, co to je válka,“

Neboli mluvil sice o věšení, mluvil o zabíjení dětí a podpálení baráku, ale o střílení neřekl ani slovo. ;-)

I když osobně by mne zajímalo, kde sebral pan Novotný tu jistotu, že on ví něco o tom, co je válka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal