Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J16o44s72e31f 32B90á37r97t54a

30. 3. 2023 16:33

Vybavily se mi ještě staré slovenské vtipy, vycházející v Roháči: Přijde chlapík v náladě do tramvaje a povídá: Čo vy tuná sedíte a nič nepijete.

Slovenský brigádník jde na vyšetření k doktorce a ta mu povídá: Svlékněte se. Najprv vy paní doktorka, odpoví.

Turista se vyškrábe na vrchol slovenské hory a tam je namontovaný přístroj s otvorem, kde je napsáno: Zde vhoďte korunu. Po vhození koruny se objeví nápis: Turista vám ďakuje.

1 0
možnosti
Foto

;-D;-DĎakujem, pobavili. Ja pridávam ešte tento:

Čech, Rus a Slovák sa dohadujú kto vie dlšie udržať tajomstvo.

Rus a Slovák mlátia Čecha a ten tajomstvo nakoniec vyzradí.

Potom Čech a Slovák zmlátia Rusa a ten tiež tajomstvo vyzradí.

Nakoniec Rus a Čech mlátia Slováka a ten nič.

Mlátia ho hodinu, dve, tri a Slovák stále nič.

Nechajú ho teda a sledujú čo bude robiť.

Naraz počujú ako si Slovák mláti hlavu o stenu a hovorí: Spomeň si, spomeň si..!

0 0
možnosti
Foto

Vďaka, Horste, prajem ti príjemný deň.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

J45a83n 36A86n62d98r22l84e

29. 3. 2023 22:56

jakkoli jsem na Slovensku zil docela dlouho, neodvazuji se hodnotit jaky je ktery ten humor, ono se to urcite v Cesku i na Slovensku lisi i region od regionu, ale jedno vim, mam rad oba, vsechny :-)

Vam, Janka R^

1 0
možnosti
Foto

Vďaka za prečítanie a komentár.Tak na Slovensku sme v podstate všetci rovnakí až na menšie rozdiely a najemotívnejší sú východniari, ale mám tam veľa dobrých priateľov, aj keď sú šaľeni (blázniví):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, paní Melišová, za video, konečně jsem se zasmála... A máte pravdu. Slovenský a český h humor se od sebe v některém směru liší - ten slovenský větším důrazem na akčnost. (Zajímalo by mne jak Slováci chápou například ten "cimrmanovský") Co se mne týká ? Mně, Moravance, je někdy bližší humor slovenský než český- ale vzala bych zavděk (hlavně v ČT) i ten český. Humor jakoby se poslední dobou z televizních obrazovek)úplně vytratil.... Je to fakt, anebo jenom můj dojem? :-/Ti tři herci, Milan Lasica, Julius Satinský a Miroslav Horníček byli opravdoví Mistři ve svém oboru. Škoda, že už mezi námi nejsou. Karma. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem, pani Pantlíková, za prečítanie i komentár. Tiež som mala rada Lasicu, Satinského i Horníčka, tak sa akosi doplňovali. Mnohým na Slovensku sa cimrmanovský humor páči, cítia tam tradíciu českých humoristov. Predstavenia mali z divadla Járy Cimrmana vždy vypredané aj dopredu.No a v jednej hre sa hovorí, že Cimrman objavil Tatry a na Slovensku bol prvým turistom, tak ho považujeme mnohí aj za svojho.:-) Tiež mám pocit, že sa humor akosi vytráca, u nás je obľúbená talk schow Petra Marcina "Neskoro večer", je zaujímavá, skúste niekedy pozrieť ak chytáte STV1.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

R^Mně se seriál Most líbil a teď nově i Dobré ráno, Brno, které se vysílalo až po desáté večer:-):-) Velmi moc miluji typicky anglický humor pro jeho "suchost". Rozřehtaný nemá být humorista, ale obecenstvo. Říká se, že nejvíce si ze sebe dělají legraci Češi a Židé. Jeden židovský vám, Janka, povím. Baví se křesťan, muslim a žid, jaký zázrak dokáže jejich Bůh udělat. Křesťan řekl, že když mu hrozilo, že jarní mráz mu spálí vzácný keř vinné révy, prosil Boha o pomoc a zatímco všude mrzlo až praštělo, nad jeho vinicí milostivý paprsek slunce úrodu vzácného vína ochránil. Muslim zase zabloudil v poušti a umíral žízní, modlil se k Bohu a ten mu z nebe poslal blahodárný déšť, díky němuž uhasil žízeň a zachránil se. Žid všechny trumfl. Procházel se tak po Pařížské ulici v Praze a uviděl na chodníku tisícikorunu. Jelikož byl šábes, nemohl se dopustit hříchu a nalezenou bankovku si vzít. Pak se stal zázrak. Všude kolem byla sobota, ale v místě, kde ležela bankovka, byl čtvrtek.

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám veľmi pekne za prečítnaie a super komentár. Vtip ma moc pobavil ;-D;-D Židovské anekdoty sú fajn, mám rada vtipy aj o Škótoch. U nás sa hodne chodí do kín na české komédie.Tiež si myslím, že smiať sa majú diváci a nie bavič. Predstaviteľom anglického humoru na Slovensku bol Meky Žbirka, kultivovaný, vtipný človek a výborný muzikant.Toto sú jeho fóry: -"Ja som začínal tak, že prišiel za mnou brat a hovorí mi: ,,Meky, ty spravíš veľkú kariéru. Máš skvelú tvár pre rádiá".

- "V Čechách pri začiatkoch som to mal dosť ťažké. Raz prišiel nervózny chlapík do šatne. Mali som už hrať. Hovorí: Chalani, kde je tá Žbirka?"

2 0
možnosti

Humor je kořením života;-D

Janka, děkuji Vám za zajímavý blogR^

1 0
možnosti
Foto

Aj ja Vám, pani Irenka, ďakujem za prečítanie a milý komentár.:-):-)

1 0
možnosti

Pěkné zamyšleníR^. Ze slovenských humoristů bych ještě připomněl Milana Markoviče, který byl jistou dobu hodně populární i u českých diváků.:-)

3 0
možnosti
Foto

Áno, vďaka za prečítanie a za doplnenie, Milan Markovič robil svoje programy aj po mestách, a asi istú dobu bol aj politicky zakázaný.

1 0
možnosti

R^ Zajímavé zamyšlení. Já myslím, že jak Češi tak Slováci máme svébytný humor a umíme si udělat legraci sami ze sebe (což neumí každý). Mně osobně vyhovuje velmi též filmový humor francouzský (ale mám na mysli ty starší filmy - televizi nemáme už asi 7 let a v kině jsem byl naposledy na premiéře filmu "Marečku, podejte mi pero" :-)). Já miluji slovenské vtipy, tedy ani nevím, jestli jsou slovenské, aly vyprávěl mi je kamarád Slovák, tak asi ano. Většinou jsou dost lechtivé, ale jeden bych uvedl: Zvířátka v Tatrách se rozhodla uspořádat subotnik. Předseda výboru KSS, zajíc, obcházel zvířátka a zval je. Když přišli k medvědovi, ten řekl: "Němožem, mám sexuálný deň." Když se to stalo potřetí, zeptal se zajíc, co že to znamená, ten sexuálný deň, co to medvěd o něm vlastně dělá. Medvěd odpověděl: "Jebem váš subotnik" ;-D.

4 0
možnosti
Foto

;-D;-DPobavil ma veľmi ten vtip, televízor nepozerám ani ja, a mám rada francúzske komédie Pierre Richard, Louis de Funès a aj staré české a slovenské i komédie i filmy.

0 0
možnosti
Foto

Milé. V V mém srdci k rozdělení Československa nikdy nedošlo. Mám slovenské předky. Slovenština mi zní libozvučně. Váš jazyk je takový měkčí, až zpěvný, hladivý. Je pravda, že jsem trochu sušší a Most mě tedy zcela minul. ;-D Vnímám, že se povahami lišíme. Máte větší, takový ten jižanský šmrnc. Nicméně za mě jste stále naše sestry a bratia, i když mám pocit, že v tomhle se taky lišíme, že nám Čechům se po vás stýská, ale Slováci jsou spíš rádi, že jsme oddělené státy. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že vtedajším politikom to tak vyhovovalo, to by bolo o inej dlhej debate to rozdelenie, obyčajní Slováci to nemali šancu ovplyvniť Mnohí tam majú svoje korene, príbuzných a skôr to kontakty zhoršilo.To je dobre, že sa líšime, aspon nie je nuda a možno sa vieme doplniť tým pádom.Ja mám tiež rada češtinu a české filmy.Most som použila ako príklad, lebo príslušný tvorca sa u nás podieľa na rôznych projektoch a filmoch, kinematografie, umenie, stále spolupracuje medzi sebou. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Janičko. Skvělý rozbor klobouk dolů. Jsem polovinou svého genofondu východňarka:-) babička byla ještě Maďarka. Temperament a smích mám v krvi. Stejně tak i emoce, o kterých píšeš. Hodně ujíždím na slovenských programech, pokud se k nim dostanu. Miluji Hniezdo, teď u nás šlo a Ultimátum:-)Neumím oddělit,ani posoudit fundovaně slovenský humor od našeho. Každopádně vidím, že je spousta bavičů, nikoliv moudrých a laskavých komiků. Humor sprostých nadávek mě nepřitahuje. Měj se moc pěkně a zdravím z Moravy moja

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, Brigitka, díky za návštevu. Áno, genofond nezaprieš a južanský temperament tiež nie. Aj u nás idú rôzne české komédie, u nás je to také špecifické, komédie sa toľko netočia a humor ide cez tie naše emocie. Aj ja ťa zdravím od Trenčína, pa :-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 183
  • Celková karma 27,07
  • Průměrná čtenost 1119x
Študovala psychológiu, právo a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik