Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J16o44s72e31f 32B90á37r97t54a

30. 3. 2023 16:33

Vybavily se mi ještě staré slovenské vtipy, vycházející v Roháči: Přijde chlapík v náladě do tramvaje a povídá: Čo vy tuná sedíte a nič nepijete.

Slovenský brigádník jde na vyšetření k doktorce a ta mu povídá: Svlékněte se. Najprv vy paní doktorka, odpoví.

Turista se vyškrábe na vrchol slovenské hory a tam je namontovaný přístroj s otvorem, kde je napsáno: Zde vhoďte korunu. Po vhození koruny se objeví nápis: Turista vám ďakuje.

1 0
možnosti
Foto

;-D;-DĎakujem, pobavili. Ja pridávam ešte tento:

Čech, Rus a Slovák sa dohadujú kto vie dlšie udržať tajomstvo.

Rus a Slovák mlátia Čecha a ten tajomstvo nakoniec vyzradí.

Potom Čech a Slovák zmlátia Rusa a ten tiež tajomstvo vyzradí.

Nakoniec Rus a Čech mlátia Slováka a ten nič.

Mlátia ho hodinu, dve, tri a Slovák stále nič.

Nechajú ho teda a sledujú čo bude robiť.

Naraz počujú ako si Slovák mláti hlavu o stenu a hovorí: Spomeň si, spomeň si..!

0 0
možnosti
Foto

Vďaka, Horste, prajem ti príjemný deň.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

J45a83n 36A86n62d98r22l84e

29. 3. 2023 22:56

jakkoli jsem na Slovensku zil docela dlouho, neodvazuji se hodnotit jaky je ktery ten humor, ono se to urcite v Cesku i na Slovensku lisi i region od regionu, ale jedno vim, mam rad oba, vsechny :-)

Vam, Janka R^

1 0
možnosti
Foto

Vďaka za prečítanie a komentár.Tak na Slovensku sme v podstate všetci rovnakí až na menšie rozdiely a najemotívnejší sú východniari, ale mám tam veľa dobrých priateľov, aj keď sú šaľeni (blázniví):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, paní Melišová, za video, konečně jsem se zasmála... A máte pravdu. Slovenský a český h humor se od sebe v některém směru liší - ten slovenský větším důrazem na akčnost. (Zajímalo by mne jak Slováci chápou například ten "cimrmanovský") Co se mne týká ? Mně, Moravance, je někdy bližší humor slovenský než český- ale vzala bych zavděk (hlavně v ČT) i ten český. Humor jakoby se poslední dobou z televizních obrazovek)úplně vytratil.... Je to fakt, anebo jenom můj dojem? :-/Ti tři herci, Milan Lasica, Julius Satinský a Miroslav Horníček byli opravdoví Mistři ve svém oboru. Škoda, že už mezi námi nejsou. Karma. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem, pani Pantlíková, za prečítanie i komentár. Tiež som mala rada Lasicu, Satinského i Horníčka, tak sa akosi doplňovali. Mnohým na Slovensku sa cimrmanovský humor páči, cítia tam tradíciu českých humoristov. Predstavenia mali z divadla Járy Cimrmana vždy vypredané aj dopredu.No a v jednej hre sa hovorí, že Cimrman objavil Tatry a na Slovensku bol prvým turistom, tak ho považujeme mnohí aj za svojho.:-) Tiež mám pocit, že sa humor akosi vytráca, u nás je obľúbená talk schow Petra Marcina "Neskoro večer", je zaujímavá, skúste niekedy pozrieť ak chytáte STV1.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

R^Mně se seriál Most líbil a teď nově i Dobré ráno, Brno, které se vysílalo až po desáté večer:-):-) Velmi moc miluji typicky anglický humor pro jeho "suchost". Rozřehtaný nemá být humorista, ale obecenstvo. Říká se, že nejvíce si ze sebe dělají legraci Češi a Židé. Jeden židovský vám, Janka, povím. Baví se křesťan, muslim a žid, jaký zázrak dokáže jejich Bůh udělat. Křesťan řekl, že když mu hrozilo, že jarní mráz mu spálí vzácný keř vinné révy, prosil Boha o pomoc a zatímco všude mrzlo až praštělo, nad jeho vinicí milostivý paprsek slunce úrodu vzácného vína ochránil. Muslim zase zabloudil v poušti a umíral žízní, modlil se k Bohu a ten mu z nebe poslal blahodárný déšť, díky němuž uhasil žízeň a zachránil se. Žid všechny trumfl. Procházel se tak po Pařížské ulici v Praze a uviděl na chodníku tisícikorunu. Jelikož byl šábes, nemohl se dopustit hříchu a nalezenou bankovku si vzít. Pak se stal zázrak. Všude kolem byla sobota, ale v místě, kde ležela bankovka, byl čtvrtek.

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám veľmi pekne za prečítnaie a super komentár. Vtip ma moc pobavil ;-D;-D Židovské anekdoty sú fajn, mám rada vtipy aj o Škótoch. U nás sa hodne chodí do kín na české komédie.Tiež si myslím, že smiať sa majú diváci a nie bavič. Predstaviteľom anglického humoru na Slovensku bol Meky Žbirka, kultivovaný, vtipný človek a výborný muzikant.Toto sú jeho fóry: -"Ja som začínal tak, že prišiel za mnou brat a hovorí mi: ,,Meky, ty spravíš veľkú kariéru. Máš skvelú tvár pre rádiá".

- "V Čechách pri začiatkoch som to mal dosť ťažké. Raz prišiel nervózny chlapík do šatne. Mali som už hrať. Hovorí: Chalani, kde je tá Žbirka?"

2 0
možnosti

Humor je kořením života;-D

Janka, děkuji Vám za zajímavý blogR^

1 0
možnosti
Foto

Aj ja Vám, pani Irenka, ďakujem za prečítanie a milý komentár.:-):-)

1 0
možnosti

Pěkné zamyšleníR^. Ze slovenských humoristů bych ještě připomněl Milana Markoviče, který byl jistou dobu hodně populární i u českých diváků.:-)

3 0
možnosti
Foto

Áno, vďaka za prečítanie a za doplnenie, Milan Markovič robil svoje programy aj po mestách, a asi istú dobu bol aj politicky zakázaný.

1 0
možnosti

R^ Zajímavé zamyšlení. Já myslím, že jak Češi tak Slováci máme svébytný humor a umíme si udělat legraci sami ze sebe (což neumí každý). Mně osobně vyhovuje velmi též filmový humor francouzský (ale mám na mysli ty starší filmy - televizi nemáme už asi 7 let a v kině jsem byl naposledy na premiéře filmu "Marečku, podejte mi pero" :-)). Já miluji slovenské vtipy, tedy ani nevím, jestli jsou slovenské, aly vyprávěl mi je kamarád Slovák, tak asi ano. Většinou jsou dost lechtivé, ale jeden bych uvedl: Zvířátka v Tatrách se rozhodla uspořádat subotnik. Předseda výboru KSS, zajíc, obcházel zvířátka a zval je. Když přišli k medvědovi, ten řekl: "Němožem, mám sexuálný deň." Když se to stalo potřetí, zeptal se zajíc, co že to znamená, ten sexuálný deň, co to medvěd o něm vlastně dělá. Medvěd odpověděl: "Jebem váš subotnik" ;-D.

4 0
možnosti
Foto

;-D;-DPobavil ma veľmi ten vtip, televízor nepozerám ani ja, a mám rada francúzske komédie Pierre Richard, Louis de Funès a aj staré české a slovenské i komédie i filmy.

0 0
možnosti
Foto

Milé. V V mém srdci k rozdělení Československa nikdy nedošlo. Mám slovenské předky. Slovenština mi zní libozvučně. Váš jazyk je takový měkčí, až zpěvný, hladivý. Je pravda, že jsem trochu sušší a Most mě tedy zcela minul. ;-D Vnímám, že se povahami lišíme. Máte větší, takový ten jižanský šmrnc. Nicméně za mě jste stále naše sestry a bratia, i když mám pocit, že v tomhle se taky lišíme, že nám Čechům se po vás stýská, ale Slováci jsou spíš rádi, že jsme oddělené státy. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že vtedajším politikom to tak vyhovovalo, to by bolo o inej dlhej debate to rozdelenie, obyčajní Slováci to nemali šancu ovplyvniť Mnohí tam majú svoje korene, príbuzných a skôr to kontakty zhoršilo.To je dobre, že sa líšime, aspon nie je nuda a možno sa vieme doplniť tým pádom.Ja mám tiež rada češtinu a české filmy.Most som použila ako príklad, lebo príslušný tvorca sa u nás podieľa na rôznych projektoch a filmoch, kinematografie, umenie, stále spolupracuje medzi sebou. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Janičko. Skvělý rozbor klobouk dolů. Jsem polovinou svého genofondu východňarka:-) babička byla ještě Maďarka. Temperament a smích mám v krvi. Stejně tak i emoce, o kterých píšeš. Hodně ujíždím na slovenských programech, pokud se k nim dostanu. Miluji Hniezdo, teď u nás šlo a Ultimátum:-)Neumím oddělit,ani posoudit fundovaně slovenský humor od našeho. Každopádně vidím, že je spousta bavičů, nikoliv moudrých a laskavých komiků. Humor sprostých nadávek mě nepřitahuje. Měj se moc pěkně a zdravím z Moravy moja

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, Brigitka, díky za návštevu. Áno, genofond nezaprieš a južanský temperament tiež nie. Aj u nás idú rôzne české komédie, u nás je to také špecifické, komédie sa toľko netočia a humor ide cez tie naše emocie. Aj ja ťa zdravím od Trenčína, pa :-):-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS