Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak to by by byla rána právu a především US.

0 0
možnosti
RV

Pokud to má být nadsázka, recese aj, tak článek beru. Jinak tu pohromu v postavě netála Bendy si dokážu představit akorát...... ve Sněmovně. Jinde jsem toho exota nezaregistroval. A pořád se najdou lidi, kteří ho tam opakovaně volí.8-o Takže je to asi jako kvalifikovat dlouholetého zaměstnance obecní policie s praxí sběru psích hovínek na post kriminálního rady. Vždyť celá léta slouží.....LIDU.;-D

4 0
možnosti
VJ

Asi jste se zbláznil

2 1
možnosti
ZZ

Zbláznili se spíš ti, kteří o nominaci Petra Bendy uvažují.

;-D

10 0
možnosti
JH

J60i64ř16í 78H25o12l90ý

29. 3. 2023 13:07

Pane Pokorný, Pane Pokorný, jestli ještě nemáte doklady na hlavu, tak si je pořiďte. Zasloužíte si je.;-D

2 1
možnosti
Foto

Možná byste potřeboval lepší brýle.

3 0
možnosti
JT

Dám tady k dobrému svou glosu: Mauglí z Parlamentu na Ústavní soud? Marek Benda nikdy nedělal nic jiného než poslance. Při tomto náročném povolání vystudoval práva. Což ho opravňuje k tomu být jmenován ústavním soudcem. Tak zásluhy (stranické) jistě má. Ale nějaké zkušenosti a nadhled? Nevím. Ikdyž aktivitou politického aktivisty Rychetského se Ústavní soud stal třetí komorou parlamentu, takže tam doživotní poslanec Marek Benda vlastně patří. Kdo jiný, že?

9 0
možnosti
Foto

Bohužel ne. Podváděl u disertace, titul JUDr. je falešný. Ústavním soudcem by měl být někdo s opravdovými předpoklady a zkušeností ze soudnictví.

13 0
možnosti
Foto

Vam karma a ted vazne; U nas chybi soudcovska rada ( maji nektere staty) ktera mluvi do navrhovani soudcu. Nas ustavni system, kdy tzv.nezavisle soudce jmenuje prezident na navrh ministra spravedlnosti a premiera je spatny. 3 pilire: moc zakonodarna, exekutivni a soudni nejsou nezavisle jen tak pro nic za nic.

Pokud vlada chce dosazovat sve politiky jako soudce a obejit dosud standardni pozadavky pro ustavni soudce, narusi zakladni ustavni pozadavek nezavislosti soudu a jsme opravdu nekde v bananive republice vcetne generala jako hlavy statu. I jako navrh je to vyrazny posun od zakladnich demokratickych principu k totalite.

7 0
možnosti
ZZ

Do konce volebního období by Benda v parlamentu vydrží, ale co pak ?

Kdo jiný, než Ústavní soud mu může zaručit slušný příjem, aby jeho rodina nestrádala.

;-D

7 0
možnosti
RP

Benda ne, nemá praxi v manuálních profesích. Měl by tak aspoň dva roky někde na dvorku házet lopatou a kopat krumpáčem nebo se živit někde u pásu v automotive robotárně.

2 0
možnosti
PN

P24e87t21r 46N90a87u42š

29. 3. 2023 10:15

Pevně věřím, že pokus diskreditace ÚS účastí absolventa plzeňských práv z dob produkce rychlostudentů nebude dotažena do konce. Protože pak by mohl být členem ÚS kdykoli včetně Kájínka - má také zkušenosti s právem, nebo soudkyně Králová, nebo sběratel per.... Pan Benda u mě zanechal jen dvě stopy. První byla obhajoba poslaneckých platů a aktivní spoluprácí na církevních restitucí. Tento člověk, který by ve středověku nepochybně mohl zastávat čelní funkci v inkvizici - pěsti katolické církve, svého času tvrdil jak budou církve předkládat zprávy o tom jak s restitucemi nakládají a kolik z nich šlo na charitu. Předpokládal jsem, že je bude prezentovat a ukazovat na správnost prosazení tohoto kroku o něž se vehementně zasazoval. A dosud jsem od tohoto ultrakonzervativce neviděl ani jednu. Doufám, že nápad posunout toto individum do ÚS je pouze nedorozumění. I když by tak bylo možné potvrdit staré přísloví: Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Kdo nic nezkazí bývá povýšen. Kdo je povýšen, nic nedělá....

6 0
možnosti
PD

P51e71t81r 15D69o41k71t93o81r

29. 3. 2023 10:41

Já si teda ještě vzpomínám na jeho zarytý boj PRO kouření v hospodách a docela nedávno jeho návrh na snížení daní z hazardu 8-o8-o

3 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 43,73
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik