Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já nevím, když se nějaký hoteliér u nás rozhodl, že nepustí do hotelu žádného Rusa - tak mu všichni novináři tleskali a teď když se restauratér rozhodne nepustit malé děti, tak je fuj ?

Naštěstí tyto problémy jsem nikdy neměl ani já, ani děti, či vnoučata.

Připadá mi ale poněkud zvláštní, aby restauratér dobrovolně odmítal tržbu.

0 0
možnosti
Foto

Jsem matka 3 dětí, dnes tedy již dospělých a máme dvě roční vnoučata a myslím, že se svět nezboří, když si kavárna určí, že tam děti nemají chodit, pokud nejsou vyzrálé natolik, aby nerušily ostatní. Ať chodí s dětmi tam, kde je dětský koutek a kde už předem vím, že já tam jít nechci. Proč je tady ze všeho vždy taková aféra 8-o? Snad dospělý rodič rozezná, zda jeho dítě baví či nebaví pobyt v kavárně/restauraci. A pak je taky velký rozdíl, když jde rodina, která se dětem věnuje nebo parta matek, které si to nemůžou říct na hřišti.

0 0
možnosti

Tak já nevím, jako rodič se taky snažím najít program dětem na míru, jenomže z pravidla se u toho taky potřebujeme najíst. Ono totiž to jídlo je tak nějak základní lidská potřeba narozdíl od absurdně zmíněného divadla.

Tím nechci říct, že bych se domáhal práva jít do nějaké restaurace - pokud by na ni byla nějaká, kam s dětmi nemohu - nevidím důvod proč to nerespektovat a jít jinam. Zároveň jsem se vždy snažil "hlučným" dítětem neobtěžovat, třeba i tak, že jeden z nás rodičů šel s dítětem ven či do auta a jedli jsme na etapy.

0 0
možnosti

J40a73n 69K75a66z98d32a

29. 3. 2023 9:29

Porovnávat návštěvu národního divadla s jídlem v restauraci8-o Pokud někdo chodí několikrát týdně do národního, tak bych to celkem pochopil, ale jinak je to nesmyslné přirovnání.

Ano, narození dítěte je změna v životě rodiče. Nevidím ale důvod, proč by se měl na x-let zavřít doma a teprve, až dítě vychodí školu, tak si zase mohl zajít do restaurace.

Proč spíš restauratér neudělá něco pro to, aby si udržel své zákazníky a přidal na WC sklápěcí přebalovák.

Ono je to celé o přístupu společnosti k dětem a matkám obecně - dokud se matky s kočárky budou brát jako něco otravného, co všude zavazí, tak se nic nezmění.

1 6
možnosti

Bohatě stačí, když rodič naučí dítě chovat se slušně. Svoboda dítěte řvát končí u svobody hosta v klidu se najíst.

7 1
možnosti

Píšete, že vaši rodiče "...snažili se najít program šitý na míru dítěti, ne za každou cenu pokračovat tak jako bych se vlastně ani nenarodil."

A to je ten rozdíl. Jak uváděla jedna rozhořčená maminka v diskuzi, proč by si nemohla zajít na brunch nebo kávu s kamarádkami jen proto, že má dítě? Vaši rodiče (stejně jako většina rodičů) pochopili, že narozením dítěte se v jistých ohledech život mění.

5 0
možnosti

Ano, ale také je dobré vědět, že naši rodiče běžně dali dítě v roce do jesliček a sami šli do práce. A taky že mívali pár let po střední škole, když měli děti - a velmi často v té době ještě bydleli u rodičů, kteří jim mohli po večerech potomky pohlídat.

Kdežto dnes jsou matky běžně doma 6 let, od rána do večera s dětmi samy. Vaří několikrát denně a skutečně svůj život omezují na maximum, aby dítě mělo to, co potřebuje. Není to lehké, zvlášť když jste člověk ve věku cca 30 let, který už zažil "dospělý" život. Tím chci říct, že není spravedlivé obviňovat dnešní matky, že se málo přizpůsobují dětem, většina z nich se přizpůsobuje velmi mnoho. Ano, rodina si má vymyslet program, který bude šitý na míru dětem - ale zase extrém, aby se rodina nemohla stavit ani jednou za měsíc na výletě v restauraci, protože má tři děti a jedno je ještě batole, to už je trochu moc. Pokud ty děti nedělají čurbes - a to většina dětí nedělá - nevím, co proti tomu kdo má.

0 0
možnosti
Foto

Úplne súhlasím, nechápem, prečo niektorí rodičia majú pocit, že ich upišťaný a uvrieskaný potomok MUSÍ byť všetkými okolo tolerovaný, pretože je ich najväčším životným úspechom..

Sama mám syna, teraz už dospelého. ale nikdy som ho nebrala na akcie, ktoré neboli primerané jeho veku, alebo do podnikov, ktoré na to neboli uspôsobené. Bohužiaľ, niektorí rodičia sa proste nevzdajúrôznych akcií a posedení ani v čase, keď majú deti a ťahajú ich na miesta, kam dieťa nepatrí, často ho to tam nebaví, čo samozrejme dá najavo...

Nemyslím, že je nutné s dieťaťom sedieť doma, ale v súčasnosti je toľko možností, kam sa s ním ísť vyblázniť, alebo najesť,. že naozaj nerozumiem, prečo je okolo klasických pravidiel slušného chovania, ktoré sú normálnemu človeku taký čurbes.

Pred dvomi rokmi som bola napríklad na prehliadke Karlštejna, kde zavítali manželia s kojencom. Dieťatku šli zuby, vrieskalo a prehlušilo aj sprievodkyňu. Tá v druhejj miestnosti výklad prerušila a dôrazne ich požiadala, aby prehliadku opustili. Ani nemukli. a odišli Nerozumiem, prečo bolo nutné na ňu ísť práve v čase, kedy majú malé dieťa...

7 0
možnosti

Ta pravidla mi přijdou jako úplná samozřejmost a divím se, že vlastně způsobila takový rozruch. Asi se holt ozvaly potrefené husy...My jsme s dětmi chodili odmala i do restaurací, ale děti neměly s chováním problém. Prostě jsme řekli, jak se tam chová, a šli příkladem. Taky jsme se jim v restauraci věnovali, nevypustili jsme je tam na plac a dělejte, co chcete. (To si myslím, že je největší problém, ne že tam rodiče děti vezmou, ale že je nejsou vůbec schopní nebo ochotní případně usměrnit nebo zabavit, ale mají pocit, že jejich pobíhající a křičící dítě všem přijde jako roztomilá osobnost). Když jsme se chtěli nerušeně bavit, buď jsme si zajistili hlídání, nebo šli ke kamarádce nebo k nám domů, kde naše děti měly vyžití a nerušily, případně do dětské kavárnoherny, kde se přímo počítalo s dětmi. A když byly úplná mimina, tak jsme to vyřešili buď hlídáním, nebo jsme si holt tu restauraci na chvíli odpustili, vždyť to uteče a ještě jsme si všechno mockrát vynahradili, a už klidně i s dětmi.

15 0
možnosti
Foto

Nechápu, proč je tolik povyku u dětí, když zde máme hned několik druhů zařízení, které diskriminují a nikomu to nevadí: vegetariáni, nekuřáci, česká kuchyně, ... Chudáci provozovatelé "nedětských" podniků se musí snížit na úroveň inzerentů hledajících sexy sekretářek pod titulkem hledáme osobu pro kancelářské práce a nevhodnost vstupu pro děti kamuflovat třeba obsluhou nahoře bez, povinným velcome alkoholickým drinkem, pedofil friendly podnikem, ... A přitom je to jejich podnik a jejich pravidla a komu se to nelíbí, může jít o dům dál.

4 0
možnosti

Jako že nekuřáci někoho diskriminují? Čím? Že nechtějí pasivně ihalovat toxické splodiny? A čím někoho diskriminují vegetariáni? Chovatele domácího zvířectva a výrobce uzenin? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Výstižný článek R^

Je to o té soudnosti a té se leckomu nedostává ...

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS