Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I81v75a79n73a 23L19a39n36c64e

28. 3. 2023 14:31

Zapomněla jsem napsat , že takový vůdčí "žabák", se někdy těžko najde, občas není v popředí, ale schovaný v pozadí.:-(

0 0
možnosti

To je pravda, bohužel dobře znám ze své učitelské praxe... Odhalit skutečného agresora je kolikrát skoro detektivní práce.

0 0
možnosti

I53v72a58n39a 83L81a21n81c96e

28. 3. 2023 13:51

Šikana nemusí být jenom fyzická, ale i psychická. Podle mne to šikana byla a ošklivá. Doma šikanovaná svým nevlastním bráchou, tak se snažila vylít vztek na jiných. :-(

1 0
možnosti

Autorko napsal jsem k tomu elaborát ale spadlo mi to. Tzn. své vyjádření k tématu "šikana na dvorku v devadesátkách" shrnu do kratšího sdělení: Dle mého to, co popisujete, se tzv. "šikaně" nepřiblížilo ani zdaleka (a za mé osmdesátky dodávám, že teda devadesátky asi fakt byly leda tak pro měkouše). Dílčí neúspěch v cizím kolektivu (Pepův vlastní kolektiv byl zcela jistě jinde, pravděpodobně v jeho školní třídě) je věc zcela přirozená, i pro děcka. V cizím kolektivu za šikanu považuji to, když si vás cizí parta opakovaně odchytí a brutálně zmlátí. A pokud by to trvalo roky /a bylo to dokonce vidět/, no pak je to i selhání dospělých. Klidně to pak skončí smrtí šikanovaného /zřídka, ale je to logický konec/. - - - - - Navíc se nepočítá jedno odpoledne při hře na dvorku (a to ten váš Pepa ustál - nic se mu nestalo) - ale dalších 60 či 80 let, jak si povedete v životě. A tady bychom si mohli povědět, kdo je po 30 letech úspěšnější - jestli vysmívaný Pepa nebo ta dominantní holka.

0 0
možnosti

Pane Košíčku,

tady si dovolím poněkud nesouhlasit. Šikana není jen o tom, že někdo někoho zmlátí (a ještě k tomu brutálně). Navíc není ani podmínkou to, aby se tak dělo opakovaně.

1 0
možnosti

Tomu se říká Homo sapiens. Proto se dneska na Ukrajině válčí. Proto místo racionálních opatření na ochranu přírody válčíme s klimatem za cenu devastace unikátních ekosystémů v poušti Atacama a dětské práce v kobaltových dolech v Kongu. Atd.

1 1
možnosti

Výborně, o Ukrajině jsem už dlouho neslyšel. Ještě něco k tomu napište.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS