Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení, asi jste nepostřehli, že testovanou osobou byl vždy učitel. A o tom ten experiment je.

0 0
možnosti
Foto

To je evidentní a já si docela myslím, že kdyby byl experiment nastaven opačně a testován byl žák, výsledek by se moc nelišil..

0 0
možnosti

Až Putin zavelí: "pošlete na ně car-bombu" , všichni poslechnou

0 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal, že "zajímavější" je Stanfordský experiment, který na světlo vynáší podstatně hlubší a tmavší stránky lidského chování.

0 0
možnosti
Foto

Procento pokračujících na 450 voltů se nepochybně bude lišit podle lokality a úrovně společnosti. Mne osobně výsledek trochu překvapil, ale myslím, že kdyby to vyzkoušeli u nás, tak by napětí na doraz zvyšovaly tak 4/5.

A samozřejmě velká část bude následně odpovídat obdobně, jak jste popsala, m.j. i proto že si tím své konání omlouvají.

0 0
možnosti

Ty experimenty nebyly nastaveny nijak špatně - navozovaly v lidech pozici submisivity a pak je po drobných krůčcích tlačily tam, kde je chtěli mít. Takhle přesně funguje i běžný mezilidský styk. Člověka nezmanipulujete tak, že na něj něco hotového vybafnete, bez přípravy. Když si na té počáteční přípravě dáte záležet, lidi udělají ledasco, i bez jakékoliv protihodnoty pro sebe apod. Ostatně takhle funguje šikana a tímhle způsobem se živí spousta profesí - a mnohé docela dobře. Tady v těch experimentech šlo o "zabíjení lidí" elektrickým proudem (akorát se tady mluví o napětí, takže 450 voltů je fakt údaj pro ..... jak to nazvat..... neelektrikáře? třeba.... když si totiž svléknete umělohmotný svetr a dostanete kopanec od statické elektřiny, tak jsou to tisíce a desetitisíce voltů, a nikoho to zatím nezabilo), no ale v životě jde zejména o prachy (protože připravit někoho o peníze je zisk, kdežto když jej připravíte o život, tak je to akorát pěkné průďo). I když nevím, když podvodníci připraví nějakého seniora o majetek a ten může jít leda tak pod most.... asi by důchodce raději dostal 450 voltů (jasně pokud by se proud limitně blížil nule, že).

1 0
možnosti
Foto

To byste viděl, jakou díru Vám takové napětí udělá do ruky, ještě po desítkách let je mi jizva vidět. Podstata není napětí, ale proud, tzn. odpor kůže ( I =U/R). Za bezpečnou velikost proudu se považuje 30 mA, kdy se ještě nedostaví silné křeče a jste schopen se vyprostit.

0 0
možnosti

Já bych řekl, že řada lidí, zřejmě většina věří ve vědce a ve vedoucí: Když nám dají nějaké pokyny, pak nám nepřísluší uvažovat o jejich správnosti, my jsme povinni je splnit. A pokud je na těch instrukcích něco špatného, oni jsou z obliga, plnili jen příkazy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 15,97
  • Průměrná čtenost 308x
Každým rok si dávám za úkol něco nového zkusit. Každý den (původně) teď párkrát do měsíce si zapisuji příjemné věci, které se mi udály. Mimo seriály miluji knihy, vaření, puzzle, hádanky a dobrou kávu.

Seznam rubrik