Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pozoruhodný blog- díky

1 0
možnosti

Já děkuji vám za vlídné hodnocení.

0 0
možnosti

Dovolil bych si vzpomenout jeste jednoho kneze, ktery mel navic smulu, ze pochazel z nejvice zatracovane skupiny lidu CSR-sudetskych Nemcu. Jmenoval se Engelmar Hubert Unzeitig, nepochazel sice ze Sudet, ale ze zapadni Moravy- Hradce nad Svitavou a jeho prvni a posledni farou byla obec Zadni Zvonkova-Hinter Glockelberg kam prisel v roku 1940 jako devetadvazetilety. Proslul odvaznymi kazanimi ve kterych odsuzoval nacizmus a pronasledovani Zidu. V r. 1941 byl zatcen gestapem a veznen v Dachau kde si ziskal prezdivku "Andel z Dachau". Osetroval nemocne vezne a poskytoval jim posledni pomazani. Pri tyfove epidemii se sam nakazil a 2.3.1945 zemrel. Bohuzel mu byl dopran jen kratky zivot, ale tak jako Pavel Zibal se ridil zasadou, ze "duchovni sluzba konci az smrti", proto tedy o nem pisu. Nebyly tedy jen temne postavy jako, Konrad Henlein nebo Auguistin Schramm (agent NKVD), ale i Andele.

1 0
možnosti

Moc vám děkuji za připomenutí pana Unzeitiga. Je důležité vědět o těchto lidech, o lidech dobré vůle, o andělech, jak píšete, kteří dokázali sloužit a pomáhat jiným.

0 0
možnosti

Kde réva zraje a kde sa zpívá - František Zíbal.

Vnorovy a moje milované Slovácko V. Myslím, že pan farář Pavel Zíbal byl synovec pana faráře Františka Zíbala (1891-1940), který s láskou a velkým pochopením pro lidičky ze Slovácka napsal knížky se strýcem Plevů. Jednu jeho knížku, vydanou v roce 1925 mám, je to můj poklad a životabudič v těžkých časech. VR^

2 0
možnosti

Ano, byl jeho synovcem a jinak - tak, jak píšete.

0 0
možnosti
Foto

Krásné. To stejné, o čem píšete, jsem vnímala i u některých lidí, kteří přežili v koncentračních táborech. Když o tom pak mluvili, nebyl cítit sebemenší náznak stížnosti či sebelítosti, zato pokora a úcta k životu. Děkuji za krásný článek.

2 0
možnosti

Vypadá to tak. Lidé, kteří přežili skutečné krutosti, takoví bývají. Děkuji také.

1 0
možnosti

Neco tak hrejive cloveciho se nadherne cte. Za tohle velikanskou karmu! R^

3 0
možnosti

Děkuji moc. Pavel Zíbal byl hřejivě člověčí. Byl pro mě tehdy jako zjevení.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik