Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak lidovci jsou klidní, v nejhorším zajdou do kostela, koupí odpustek a karma čistá ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

R51o57m33a24n 28S28l89u78k97a

26. 3. 2023 14:14

Vláda vládne dobře, já jsem s ní spokojen a volil bych je znovu. Pokud udělají správné věci, sníží deficit a připraví důchodovou reformu, ať další volby klidně prohrají. Je to lepší než kdyby rozhazovali peníze, kupovali si voliče jako Babiš a Schillerová a šlo jim jen o to, udržet se u koryt.

3 5
možnosti

Babiš si voliče možná trochu kupoval v době covidu.

Tato vláda však své voliče doslova prodává a to nejen ČEZu a distributorům energií.

:-P

0 0
možnosti

Pan Hladík se životnímu prostředí věnuje dlouhodobě, takže tvrzení, že býti lidovcem je jeho jedinou kvalifikací, není pravdivé. V Brně měl dobré výsledky. Třídící linka v Saku, soláry, zelené střechy atp

1 0
možnosti

Největší úspěch Hladíkův je ovšem to, že neskončil ve vazbě za kšeftování s byty.

2 0
možnosti

Jurečka - neuvěřitelný křivák.

15 3
možnosti

J25a68n 31R16á62ž

26. 3. 2023 12:45

Klasik by utrousil: "Typický lidovec"

1 0
možnosti

23 procent DPH?.... gratulace voličům 5 kolky

5 3
možnosti

1. Nepamatuji si žádnou jinou vládu, která by se stačila za necelý rok a půl od svého nástupu ztrapnit tak, jako se to povedlo té současné.

2. Zatím žádná vláda nebyla tak arogantní a přezíravá k potřebám vlastních občanů jako ta současná.

A to i ty předchozí se dopouštěly, některé více, jiné o něco méně, docela vážných přešlapů.

39 12
možnosti

Úhel pohledu. Já jsem spokojen. Jestli vy si nejste schopen své potřeby saturovat, tak to nebude chyba vlády. ;-)

11 16
možnosti

Prostě 5kloaková klasika.

14 8
možnosti

Nesmysl. Ministr Jurečka je dle tohoto duchaplného článku přece čistý jako lilie. Za všechno může jedině IDnes a Babiš. ;-D

https://www.forum24.cz/babisuv-tisk-chce-odstrelit-jurecku-estebacke-praktiky-v-estebakovych-novinach-neprekvapi/

6 1
možnosti

Není čemu se divit a nad čím se pohoršovat. To se jen shodou okolností podařilo odkrýt a ukázat na metody, kterými se odehrávají výměny úředníků, příslušníků určitých zájmových klanů na vyšších postech. Z hlediska struktury státní správy je vyšším postem už úrověň ředitele odboru na kterémkoliv ministerstvu. Dále je podstatné, jakou částkou z rozpočtu daného ministerstva onen ředitel odboru manipuluje a komu může přidělit zakázky. Střídání a výměny na vysokých postech státní správy probíhají bez ohledu na nějaký služební zákon, pouze jen podle vlivů a protekcí, jak se mezi sebou řežou a přetahují zájmové klany. Rozvrácená struktura státní správy, obrovský počet úřadů a existence 14 idiotských krajů je klasickým symptomem závislé rozkradené neokoloniální gubernie. To vše nahrává trvalému korupčnickému rozkrádání vškerých zdrojů na všech úrovních a narůstajícímu podílu černé a šedé ekonomiky. Bylo by zcela iluzorní se domnívat, že stav rozvráceného státu, závislé ekonomiky a státní správy devastované v řežbách zájmových klanů, může vlivem nějaké výměny politických korytářů dojít k rychlým pozitivním změnám.

19 1
možnosti
Foto

Celou tu aféru s odvoláním ředitele Úřadu práce Najmona považuji za bouři ve sklenici vody.

7 23
možnosti

Celé je to jen ukázkou fungování státní správy!

Čekali jsme jiný přístup od nové fialové vlády? ;-D;-D;-D

To je nemilé překvapení, že to funguje ještě hůř než před tím!

Je to bouře ve sklenici vody?

Pro někoho ano!

Pro někoho byla zase bouří ve sklenici vody kauza čapí hnízdo, panama papers, reklama na čapáku atd.

9 6
možnosti

Tak ono v této souvislosti mne zaráží pár věcí. Jednak pan Jurečka tvrdí (a jeho obdivovatelé s ním souhlasí), že úřady práce dlouhou dobu prostě nic nezvládali a stav byl katastrofální. Ovšem jak si potom vysvětlit příspěvek pana Jurečky na Twitteru z 31.1.2023, neboli "pár dnů" před odvoláním Najmona z funkce, kdy pan Jurečka doslovně napsal:

"Velmi často člověk slyší jen kritiku na práci našich úřadů, ale naprostá většina klientů je odbavena v řádných termínech a o to více mě potěší i takové pozitivní reakce.

Paní Slabinové do Nymburku a mnoha dalším kolegyním a kolegům za klientský přístup patří velký dík"

Já z tohoto vidím naprostou spokojenost s funkcí úřadů a konstatování, že drtivá většina lidí je odbavena v řádných termínech. Takže buďto lže v tomto komentáři, nebo jsou jeho výtky celkem neopodstatněné.

12. ledna 2023 pan Jurečka prohlásil:

„Zpoždění výplaty dávek je často způsobeno i pozdním doplněním všech náležitostí ze strany žadatele. Ten problém tady ale skutečně máme, situace je komplikovaná hlavně v Praze,“

Neboli přiznává sice problém v Praze, ale tam je to způsobeno nedostatkem pracovníků. To, že se nikdo nechce hrnout na místo, které je "mizerně" placeno (rozumějme mizerně ve vztahu k tomu, jako člověk má zodpovědnost, že si mnozí klienti na úřednících slovně a někdy i fyzicky vylévají zlost za věci, za které úředník ani nemůže), opravdu není vinou ředitele (a to kteréhokoliv) úřadů práce. Platy státních zaměstnanců má pod palcem vláda a pokud vím, členem vlády, která by o tom mohla rozhodnout je Jurečka, nikoliv Najmon.

Za třetí co by mne zajímalo je to, proč Jurečka, který o kritickém nedostatků zaměstnanců na úřadech práce věděl dopustil, aby dávka pro uprchlíky z Ukrajiny byla "hozena" právě na úřady práce, ačkoliv tato dávka příslušela ministerstvu vnitra, které má Zákon o dočasné ochraně cizinců, v němž je podchyceno i vyplácení dávek uprchlíkům. Přesto to nechal s klidem hodit na úřady práce.

27 1
možnosti

Kde tam vidíte tu naprostou spokojenost?8-o

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS