Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přínosy základního výzkumu nelze nikdy s jistotou odhadnout. To věděl už Michael Faraday (1791-1867). Traduje se, že po přednášce o elektromagnetické indukci se ho britský premiér zeptal, jaký to všechno bude mít praktický význam. Faraday prý odpověděl: "To ještě nevím. Ale ujišťuji vás, že na to brzy uvalíte daň."

0 0
možnosti

J55o97s79e11f 28P40o50t32r

24. 3. 2023 22:03

Zapoměl jste na lidskou psychiku. Samozřejmě, výčet těch inovací a vynálezů je obrovský, dechberoucí. Jenže každý ten vynález pro dobro lidí je okamžitě na druhé straně zneužit proti liden, pro vlastní obohacení. Ať budete dělat cokoliv, vynalézat cokoliv nikdy nezměníte lidskou přirozenost a nikdy nenasta věčný mír a ráj na zemi.

0 0
možnosti

Samozřejmě, záleží na tom, co lidé chtějí. Ale i tady věřím, že AI lidem pomůže ujasnit si, co je skutečným smyslem jejich života a co jsou falešné cíle, které jim podsunuli jiní lidé nebo instituce. A právě takové ty touhy po bohatství, po ovládání jiných lidí, po moci jsou falešnými cíly. A po jejich opuštění zjišťujeme, že všichni vlastně chceme velmi jednoduché a prosté věci, milovat a být milovat, být respektován a zažít úspěch, tvořit, být šťastný, radovat se ze života, být užitečný a přinést lidstvu něco úžasného. A co konkrétně to všechno je, s tím nám AI může hodně pomoci.

0 0
možnosti

Hezky se to čte ale aby pracující "masy", nemyslím nemakačenky, měly z toho užitek. Aby měly třeba na bydlení, vzdělání ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1587x
Zajímá mě svět kolem nás, to jak funguje nebo spíš právě nefunguje a hledám způsoby, jak ho učinit funkčnějším.