Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blog se dobře čte. Za to určitě pochvala. Dovolím si ale přidat svůj názor, ačkoliv prakticky neznám pana Najmona (i když tajné nahrávání rozhovoru s nadřízeným a jeho následné zveřejnění v médiích asi dost jasně naznačuje o jeho morálce a praktiky při jeho práci).

Nemyslím, že věc je tak černobílá - hodného ředitele likviduje zlý ministr. Asi nikdo z nás nemá dostatek informací, jak pan ředitel pracoval, ale zkusme se zamyslet nad faktem, že pan ředitel byl do funkce vybrán v r. 2020 ministryní Maláčovou z ČSSD, která nebyla právě tou "nejkompetentnější" ministryní, ostatně jako většina členů vlády Babišovy vlády. Ta se zbavovala těch "neloajálních" a dosazovala na vedoucí místa své lidi. Tohle se dělo vždy a je úsměvné, jak dnes hnutí ANO vidí takovou praxi za "nemorální", přitom sama se chovala stejně, ba i hůře - např. ministryně Schillerové, když vyhodila náměstka Závodského, nebo Vojtěch, který odvolal tři ředitele nemocnic "pro ztrátu důvěry", odvolání ředitele Maška z nemocnice v Havlbrodu, .....

Rozumím proto, že stejně tak se i Fialova vláda snaží o výměnu "Babišových lidí". Jen se divím, že tak činí s takovým zpožděním a ve výrazně menší míře než vláda předchozí. Považuji za velmi korektní, že ministr Jurečka nabídl řediteli Najmonovi slušné "odstupné" (na rozdíl od A. Schillerové či A. Vojtěcha), ačkoliv by ho asi dosti jednoduše mohl odvolat - neplnění úkolů, špatné vedení, trvalé problémy v jím řízené oblasti, protesty zaměstnanců hrozící stávkou, následně mu napsat špatné hodnocení, odebrat osobní příplatek, přeřadit na jinou práci, atd....

A tak zůstává jen jedna velká mediální kauza, která se skvěle hodí současné opozici, aby se zapomnělo na její přešlapy. Tím nechci říci, že by tato vláda neměla být kritizována, jen musí být ta kritika od důvěryhodných lidí!

0 3
možnosti

Pokud neplnil zadané úkoly, měl to Jurečka udělat stejně, jako to dělali Babišovi lidé a měl jej stejným způsobem odvolat a ne mu nabízet tučné odstupné ! Stát musí šetřit a ne rozhazovat !

:-P

1 0
možnosti

L88u13b84o40š 90K32r83i85m21l

24. 3. 2023 12:04

Ironický blog je moc hezký. Jen si neumím představit spolupráci s člověkem, který si mě tajně nahrává. A je naprosto nepodstatné v jakém postavení vůči němu jsem.

0 1
možnosti

Dovolte pro srovnání kauzu učitelky Bednářové, která byla proti řádu školy nahrávána studenty. Vyhazov, soudy, mediální humbuk.

Tedy padni komu padni. A nahrává se už od útlého věku.

3 0
možnosti
Foto

Věřím, že taková metodika v oblasti personalistiky by mohla významně přispět k dosažení cíle, pokud by byly odstraněny některé nedostatky. Jedním z nich je nedostatečná legislativa, neboť v ní zcela chybí jednoznačně definovaná povinnost poskytovat zlaté padáky , a to tím větší, čím jsou důvody k ukončení pracovního poměru vážnější a naléhavější.

Kdyby byly bývaly takové legislativní lochny včas zasypány účinnými destruktivními a demotivujícími právními normami, mohli jsme dnes už znát i jména kantorů, které na školách vystavili děti členů hnutí ANO tomu "největšímu hnusu" , neboť ti by se již k největšímu hnusu veřejně přiznali, sbalili by si zlatý padák do torny a opustili školu. Místo toho dodnes prodlévají v nedůstojné ANOnymitě s tichounkým souhlasem nevyzpytatelné 5tikoalice.

0 2
možnosti

Rozumíte alespoň vy sám těm blábolům, co píšete ?

8-o

0 0
možnosti

Nevím co Jurečka vyved, každopádně dobrý terč pro opozici. Zase se zapomene na nátlak Babiše - GIBS Michala Murína, podobně na vyšetřovatele vlastních případů - Nevtípila. Každopádně se mu to vyplatilo ...

Situace Pošty a ÚP je dost podobná. Léta neřešené problémy. Nebyl čas, konalo se to lépe. Mám znalost na Úřadu. Vážně, poměry neuvěřitelné. Zřejmě nejhorší zaměstnavatel z pohledu ministerstev. Většinově ženy. Ocenění mizerné, Benefity v podstatě žádné. Přepážkové osoby? To je síla.Hlavně, kdy vyplácejí objemy Kč prapodivným existencím,.Nezájem o výkon profese, očekávané. Jinak jasná věc- To vše zavinil Jurečka. Do té doby to uingovalo jako po másle ... ! ...:-)

1 1
možnosti

Malý mínusář se snaží. ;-D Copak ti nevoní?

2 0
možnosti

Zábavné čtení, díky.

6 0
možnosti

Vládní cirkus pokračuje!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

6 3
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 43,83
  • Průměrná čtenost 3599x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik