Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Móóóc dobrý blog. Leč se obávám, že nebude vyslyšen.

0 0
možnosti
Foto

J40o70s56e30f 33B47á74r65t34a

23. 3. 2023 20:05

Jeden absolvent politických věd, toho času v čele vlády, by se zapojit mohl.

1 2
možnosti

Z minulého měsíce na jinachemie:

No, jak jsem kdesi výše psal: Pokud je Váš obor pro stát potřebný, což sinologie z mého pohledu je bezpochyby - aby mi někdo něco neposouval, má si Vás stát v potřebné výši samostatně dotovat. Například na MŠMT snížit prostředky na rozvoj výzkumných organizací a dát vám speciální účelovou dotaci z institucionálních prostředků.

To by ale vyvolalo lavinu požadavků mezi nimiž by stát musel rozhodnout. A vzhledem k tomu, co tu anonymně zaznělo v diskusi mého příspěvku, akademici přece nejlépe věcí co stát potřebuje. Je to přece ten jejich obor výzkumu! Ne nějaká výuka základní fyzikální chemie, natožpak nějaké Kandži nebo Chan-c ́. To bylo, aby stát něco potřeboval a oni to pro něj dělali! Co kdyby to nebylo excelentní!? Akademici by rozpoutali bouři v ulicích Prahy a dalších měst jako v době kafemlejnku.

(Ještě by si prezident udělal vědeckou radu a některé profesory nejmenoval. No třikrát fuj!!! :-) )

Ale abyste (abychom) se nespletli. Státu může lehce dojít s akademiky trpělivost, jak kdysi pravil Pavel Blažka. A pak můžeme dopadnout jako důchodci, třeba i těm přírodovědným profesorům můžou srazit medián na minimum. A vedle toho podpořit exaktní obory na Univerzitě obrany a Policejní akademii s profesory s podepsaným služebním poměrem, dvojnásobným platem a výsluhou. Sinologie by se tam jistě krásně hodila a v rámci družby s Tajwanem jistě i dobře učila. Koneckonců v době Rakouského císařství, které se naši profesoři snaží stále markýrovat, býval profesor na úrovni generála a měl svou uniformu a šavli. Vysokoškolský zákon by se nemusel měnit, jen by se navýšil rozpočet armády, což je stejně cílem této vlády, nejdemokratičtejší z možných.

PA ČR je státní vysoká škola univerzitního typu.... podle § 95 zákona o vysokých školách. PA ČR uskutečňuje v prezenční nebo kombinované formě bakalářský (Bc.), magisterský (Mgr.) a doktorský studijní program (Ph.D.). ))

Kolego Fialo, nechcete mne zas přijmout? Třeba za poradce.

0 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 2433x
Jsem historik a dělám šlechtu a osvícenství. Nejnověji jsem napsal knihu 1.11.1781. Zrušení nevolnictví (2022). Moje pojetí dějin je vyjádřeno v knize "Habsburkové 1740-1918. Vznikání občanské společnosti." (2016), která ukazuje, že historie našich občanských svobod začíná dlouho před rokem 1918. Od osvícenské, ani liberální Evropy jsme nebyli izolováni.