Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lenže ten obraz Boha, ktorý zastáva súčasná kresťanská teológia, ako aj Vy, sa beznádejne vylučuje s obrazom všemohúceho biblického Boha, konjúceho starozákonné a novozákonné zázraky.

Ja neodmietam ideu Boha, pokiaľ obohacuje vnútorný život človeka, ale nedostáva sa do rozporu s vedou. Píšem, že láska k Bohu je zdrojom blaha. Toto veriacim nechcem brať. Niečo také ako Boh existuje v našom vnútornom prežívaní. Ale je tu aj fenomén, ktorý Jung nazvy synchronicita. Faktom je, že v rámci fyzikálnych zákonov sa zázraky dejú. Sám mám skúsenosť s priam zázračným šťastím. Tieto zážitky opisujem vo svojej knihe Schizofrénia a náboženstvo.

0 0
možnosti

J21o70s61e11f 92P75o62t11r

24. 3. 2023 22:28

To co popisujete je stav filozofie vedy z 18., 19. a do poloviny 20. století. Dneska ta situace je úplně jiná. Popisujete svět, který se vyznačoval: je nekonečný, nikdy nezačal a nikdy neskončí, je jednoduchý, je vysvětlitelný. Jenže věda objevila Velký třesk, kvantovou mechaniku, složitost biologie, složitost informačních molekul RNA a DNA. A tak svět vznikl před časem - co bylo příčinou, že vznikl? Když odpovídáte, že má příčinu sám v sobě, tak prostě to jsou pohádky. Současní vědci o tom totiž taktně mlčí. Biologický svět je nepřadstavitelně složitý a podle současných vědců je nevysvětlitelný.

Když už se nás snažíte poučovat, tak jistě znáte nejnovější knihu Michio Kaku (Kaku je v současné době nejznámější ateistický vědecký světový guru).

Představte si, že Kaku ve své knice "Božská rovnice", (Praha 2022) rozebírá i Tomáše Akvinského a jeho důkazy existence Boha. Všechny odmítá, že se dají vysvětlit, kromě jednoho a tím je "první hybatel". Ať si myslíte co chcete, to jsou vaše osobní představy, tak současná věda stojí a hledá vysvětlení a nemá ho pro to ce dalo vesmíru pohyb.

Dnešní věda, fyzika a biologie se prostě překlopila a dodává důkazy o nezbytnosti Boha. Ateisticky orientovaným lidem se s tím nemůžou smířit a tak si vymýšlejí vlastní fantasmagorické představy jak svět funguje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 156x
Som vyštudovaný filozof. Od svojho štúdia na Trnavskej univerzite v Trnave, ktorú som absolvoval v roku 2003, rád vymýšľam kontroverzné hypotézy z oblasti filozofie, biológie a fyziky. Publikáciou svojich článkov chcem propagovať svoju e-knihu Schizofrénia a náboženstvo: výber z tvorby, ktorá je dostupná zdarma na stihnutie napr. v internetovom kníhkupectve Martinus.cz https://www.martinus.cz/?uItem=978321

Seznam rubrik