Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zastavit materiální bídu jde, ale co s tou duševní? Myslíte, že nasycený "ubožák" dojde rozumu? Nakrmený si zase bude stěžovat, že ho škrtí kalhoty.:-)

3 1
možnosti

U vás už delší dobu pozoruju, že zastavit vaši duševní bídu nelze !

;-(

0 0
možnosti
Foto

Nedávno vyšla ekonomická zpráva EU. V době covidu v celé Evropě šly mzdy pracujích dolu. Jediná země, kde to bylo obrázeně bylo ČR. To v době, kdy se nevyrábělo. To je důvod inflace. Jediné výrobky, které byly zdraženy nad rámec inflace jsou výrobky od fimy Agrofert. Dnes ceny másla a jiných potravin jdou dolu. Proč jedno máslo stojí 30 Kč za 250g a nad tím je máslo od Agrofertu 200 g za 69 Kč. Ceny jdou dolu a kdo je stále drží nahoře je Agrofert.

2 1
možnosti

takovej nesmysl jsem dlouho nečetl... Agrofert drží cenu másla, protože si všichni nekoupí máslo rozmarazené z Polska za 30 ;-D? Proč tedy polostátní firma nezlevní elektřinu dle této logiky?

2 1
možnosti

Žádní bída se chválabohu nekoná. Pravda, žije se obtížně. O chudobě si snad můžeme počíst v Malém Bobši. Co by Věromír Pleva za naše dnešní starosti dal? S kravkou Stračenou v paneláku - již starosti nemáme Nejlépe by bylo domů pozvat z pastoušky Bezručku. Povyprávět mu, jak trpíme. Máme malé důchody, o invalidních ani nemluvě. Pantáta by nás určitě politoval. Je to strašné, bída občanů ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Jak zastavit postupující bídu občanů? Každý občan musí začít sám u sebe. Kupovat jen to, na co si vydělal či našetřil. Přesně tak by se měli chovat i politici ke státní kase. Na co nejsou peníze, to nepořizovat.

2 1
možnosti

A první přestaneme s nákupem nových kanonů a letadel !

;-D

0 0
možnosti

Pisi to stale pane Josefe Barto. Vlada a tim cela koalice ma vsechny penize statu v ruce. Muze si s nimi delat co se jim zlibi. Nahrabat pro sebe, platit vice urednikum, ucitelum, polici, hasicum a celemu tomu ceskemu telesu, kteremu rikame pracujici. Jsou to dobri lide. Neudelali nic spatneho ti pracujici. Slouzi nam. To vse bez kontroly a bez jakehokoliv uvazeni, co po pridani nastane.

Nedej Boze nepridat. Nebo ten stav snizit. To si zadna koalice nevezme na sebe. Proc by to delala?? Stacila mala pohroma loni na podzim a cela republika volala "na gilotynu" pro tu koalici dnesni. A ta manifestace na Vaclavaku "sraz proti bide" je tim poslednim vykrikem. Heslo?? Valorizace duchodu. Chudaci penziste. Nejsou pracujici, nejsou strujci trzniho hospodarstvi ktere opustili aby si toho zivota trochu v klidu uzili a ted takova pohroma.

Tech zadrhelu je hodne. Viniku je poskrovnu a tezko jim to dosvetcit. Co udelat, aby ten vas nadpis se nevyplnil??

Co myslite pane Josefe Barto??? Jak to zlepsit??

Zde je ma odpoved a muzete se pridat. Odebrat statu vsechny platby tem pracujicim (jak jsem je naznacil) a vratit se do organizace mistni, (bylo to do roku 1948), mit penzijni program jen s DOHLIZENIM statu a na konec, odebrat vlade vsechny penize a dat je do rukou Snemovne a kazde vydani schvalit Senatem. Je zde otazkou zmeny systemu na" primou demokracii", ktery by to snadneji uskutecnil.

To je ma odepoved na vasi otazku v nadpise.

1 1
možnosti
Foto

Veškeré hospodaření vlády prochází kontrolou Nezávislého kontrolního úřadu.

0 1
možnosti
Foto

Pane, jak vzniká inflace ???

1 1
možnosti

tak že má CEZ 80 miliard zisku....:-P

4 5
možnosti

Můžeme ji každý den vidět v přeplněných košících u supermarketů po celé republice.

9 1
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1123x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik